Khamis, 10 November 2011

EKSLUSIF TEMUBUAL KHAS DATUK SERI NOH OMAR ISU NFC.

EKSLUSIF PENJELASAN DATUK SERI NOH OMAR MENGENAI NFC. Ini di ambil daripada sahabat bloger BADUT RAKYAT (baca transkrip penuh di blognya). Ringkasnya beberapa persoalan yang dibangkitkan oleh Pakatan Haramjadah (PKR) di jawab oleh Datuk Seri Noh Omar yang membuktikan bahawa PKR sengaja memutarbelitkan fakta-fakta penting (entri sebelum ini telah mendedahkan sumber maklumat yang digunakan oleh PKR begitu meragukan).

Antara fakta-fakta yang didedahkan oleh Datuk Seri Noh Omar ialah:-
 1. NATIONAL FEEDLOT CORPORATION terdiri daripada dua buah syarikat iaitu Agroscience dan Lambert (syarikat Australia). 
 2. Sasaran jumlah 226,000 ekor lembu tidak hanya bergantung kepada NFC tetapi selebihnya pada ladang satelit berjumlah 310 (pada anggaran sebuah ladang menghasilkan 600 ekor lembu: 310 x 600=186,00 ekor lembu) Bermakna tiga entiti bertanggungjawab untuk menghasilkan 226,000 ekor lembu mengikut pembahagian seperti berikut:- Agroscience : 60,000 ekor, Lambert -20,000 ekor dan Ladang Satelit-186,000 ekor, 
 3. Agroscience hanya dapat beroperasi pada tahun 2008 kerana kelewatan proses pemilihan melalui Tender Terbuka. Oleh itu Agroscience telah berunding semula untuk menghasilkan 8 000 ekor dalam tempoh yang masih berbaki kerana adalah mustahil bagi mereka unutk menghasilkan 60 000 ekor dalam asa kurang dari tiga tahun. Ternyata mereka mencapau sasaran tersebut manakala Lambert telah menarik diri. 
 4. Ladang satelit 310 buah: Dalam pembinaan 67, sudah siap 53 manakala 23 sudah beroperasi. 
 5. Tempoh masa sasaran yang ditetapkan oleh kerajaan bagi mencapai penghasilan 226,000 ekor ialah dari 2006 hingga 2011 kelewatan disebabkan oleh pemilihan kontraktor secara Tender Terbuka. 
 6. Keluasan Tanah adalah seperti berikut Agroscience 1,500 ekar, Lambert 500 ekar manakala syarikat kerajaan negeri 3 000 ekar.
 7. Soal pembayaran pula, PKR hanya berdasarkan kepada maklumat Penyata Kewangan Tahunan yang difailkan di dalam SSM. Kini Datuk Seri Noh Omar menunggu jawapan SSM. 
Datuk Srri Noh Omar mengulangi cabaran dan kesediaan beliau menunggu mana-mana syarikat milik Pakatan Haramjadah untuk mengendalikan dan mengusahakan 30 Ladang Satelit yang masih kekosongan jika mereka berani dan mempunyai kemampuan. 

Jelaslah kepada kita semua bahawa dalam setiap isu yang dibangkitkan oleh Pakatan Haramjadah merupakan isu-isu yang tidak berdasarkan kepada maklumat yang mempunyai kredibiliti serta sengaja diputarbelitkan oleh mereka. Tujuan mereka hanya untuk menimbulkan kecurigaan dan kekeliruan di kalangan rakyat semata-mata. Pakatan Haramjadah sejak dulu sehingga sekarang tidak mempunyai sebarang kewibawaan dan tidak boleh dipercayai langsung.  Ini macam ke hendak menjadi sebuah kerajaan Pusat? Menipu sahaja pandai. Auta je lebih. Pentadbiran negeri Pakatan Haramjadah pula jika tidak boleh jawab soalan jawabnya yang bertanya itu kena halau dari sidang DUN.

TEPUK DADA TANYA IMAN!
EKSLUSIF SUMBER MAKLUMAT YANG DIGUNAPAKAI OLEH PKR DALAM ISU PUSAT FIDLOT NASIONAL.


PKR & DATO' SHAHRIZAT. Di sini hamba ingin mendedahkan kepada semua mengenai sumber maklumat yang digunakan oleh PKR dalam membangkitkan isu Pusat Fidlot Nasional. Sila baca kenyataan Mak Lempira Zuraidah Ampang di bawah ini yang di petik dari laman sesawang AMK (Shamsul Iskandar Akin).


WELAWEH ... " Berdasarkan kepada temuramah pekerja-pekerja .....' ? Wat Da Fak man! Hanya berdasarkan kepada sebuah Lawatan Tidak Rasmi yang diketuai oleh Rafizi JMB dan ADUN Sikamat Aminuddin Hasan selama beberapa jam pada hari Khamis 20hb Oktober 2011 maka PKR membuat satu kesimpulan bahawa Dato Shahrizat Jalil dan NFC adalah GAGAL????? 

HAMBA MENCABAR RAFIZI JMB, AMINUDDIN HASAN dan MAK LEMPIRA MENDEDAHKAN KEPADA UMUM PERKARA-PERKARA BERIKUT:-
 1. Mendedahkan kesemua butiran temuramah dengan pekerja-pekerja di Pusat Fidlot Kebangsaan Tersebut.
 2. Nama pekerja-pekerja dan jawatan mereka.
 3. Bagaimana mereka boleh masuk ke kawasan tersebut.
 4. Mengemukakan bukti bahawa mereka telah membuat lawatan tersebut.
 5. Pengesahan maklumat yang mereka perolehi. 
 6. Kelayakan & Pengalaman Rafizi JMB, Aminuddin Hasan dan Mak Lempira dalam mana-mana projek pemeliharaan lembu fidlot, jika ada. 
Ada berani ka?

TEPUK DADA TANYA IMAN!WARTAWAN HARAKAH P.PINANG SIFATKAN KAKITANGAN AWAM SEBAGAI SAMPAH & KUAT RASUAH.

PAS & HARAKAH (Sumber maklumat blog PISAU.NET). Sebagai hamba abdi yang baik lagi  ta'at kepada tuan Kafir Harbinya, wartawan Harakah bernama Sabri di ibupejabat Harakah di Pulau Pinang telah menulis 'Buat Apa Banyak Sangat Kakitangan jadi SAMPAH DAN KUAT RASUAH'. 

Semua kakitangan awam di minta sms nombor ini 019 446 1717 bagi meluahkan perasaan anda kepadanya.Jika anda tidak memberikan sms kepadanya bermakna anda bersetuju dengan pendapat beliau menagatkan bahawa anda adalah SAMPAH DAN KUAT RASUAH. 


Adakah anda rela diberhentikan kerja semata-mata Pakatan Haramjadah mahu memberhentikan anda semua jika mereka berjaya menawan Putrajaya? Perlukah anda menerima penghinaan sedemikian sedangkan anda pernah menyokong rakan sejawat anda yang dihadiahkan penyapu oleh Khir Toyo. Bertindak sekarang!


TEPUK DADA TANYA IMAN!

KUS SEMANGAT KAK WAN JIJAH SEMAKIN KECEWA.


RAFIZI RAMLI SI JAMBU MADU BERLEKIT (JMB). Tok Janggut amat berang dengan peel Rafizi Ramli JMB. Menurut Tok Janggut si Rafizi JMB ini mempersiakan hidupnya di dunia ini menjadi seorang penipu, pembelit, pemutar skru dan batu api semata-mata mahu memuaskan nafsu serakah politik Mak Lempira Zuraidah K71 dan Saifuddin Nasution. Isu yang dibangkitkan oleh si Rafizi JMB berkenaan dengan NFC (Projek Lembu Fidlot) di sanggah habis-habisan oleh Tok Janggut. Sanggahan Tok Janggut ada benarnya. Dimanakah salahnya Dato' Shahrizat Jalil apabila suaminya dan anak-anaknya yang berkemampuan menjalankan projek kerajaan? Bahkan sudah tentulah komitmen yang diberikan melebihi daripada mana-mana kontraktor biasa memandangkan maruah dan harga diri Dato' Shahrizat menjadi 'Jaminan Projek'. Tok Janggut menulis:-
MALANG sungguh Rafizi Ramli,anak muda yang belajar hingga ke Leeds University akhirnya mempraktiskan segala pendidikannya untuk menjadi penipu,memutarbelitkan fakta,pemfitnah dan membenarkan dirinya diperbodoh dan diperalatkankan oleh Saifuddin Nasution dan juga Zuraida,Ketua Wanita KeADILan untk menyerang National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC),syarikat yang diterajui oleh Dato Sri Mohd Salleh Ismail.

Ketidakmatangan Rafizi menilai kepentingan projek Pusat Fiflot Nasional sebagai sebuah syarikat yang diterajui oleh orang Melayu sepenuhnya menterjemahkan bahawa pendidikan bertaraf tinggi anak muda ini tidak digunakan sebaiknya untuk kepentingan bangsa dan Negara ini malah kebodohannya menilai projek berharga RM250 juta itu cukup membimbangkan sejauh mana daya fikir anak muda yang pernah mendapat pendidikan di MCKK ini.


Projek ternakan lembu selama ini dimonopoli oleh bangsa asing dan apabila Melayu berpeluang untuk membangunkan projek ternakan ini, ada orang Melayu termasuklah Rafizi tidak senang ataupun adakah berkemungkinan Rafizi alat kepada bangsa asing itu untuk menjahanamkan projek ini dan memangsai syarikat yang dilantik oleh Kementerian Kewangan ini?


Rafizi yang bagaikan menjadi budak suruhan Saifudin dan Zuraidah cuba memutarbelitkan fakta untuk mengelirukan rakyat bagi mempercayai fitnah dan pembohongannya kononnya syarikat ini telah diberikan geran percuma oleh kerajaan untuk membangunkan NFC sama sekali tidak masuk akal kerana jelas syarikat ini sebenarnya meminjam daripada kerajaan. Bila meminjam syarikat ini kena bayar balik bila sampai tempoh yang telah ditetapkan.


Namun atas dasar kepentingan politik kerana Mohd Salleh adalah suami kepada Shahrizat, Rafizi hilang sifat kemanusian serta kewarasannya dan  mencela Sharizat kononnya wujud unsur-unsur kronisme ekoran syarikat ini dianggotai oleh suami dan anak-anak Shahrizat.Tidak boleh berniaga rupanya bila isteri atau ibu menjadi Menteri!


Salahkah mereka ini diberikan peluang kerana Mohd Salleh berpengalaman serta berkelayakan termasuklah membangunkan Taman Teknologi dan apa salah Shahrizat hingga begitu sekali Rafizi dan kumpulannyanya menghina Ketua Wanita UMNO Malaysia ini hingga Shahrizat dituduh merompak wang rakyat?Tuduhan yang jijik ini biasanya diluahkan oleh orang-orang jijik yang sudah biasa dengan dunia jijik. BACA SETERUSNYA DI SINI SANGGAH TOK JANGGUT
Teringatkan cabaran terbuka yang telah di buat oleh Dato' Seri Noh Omar di dalam sidang Parlimen baru-baru ini semasa menjawab perbahasan isu yang sama. Cabaran tersebut telah menyebabkan kesemua ahli Parlimen Pakatan Haramjadah terdiam.

Akaq Wan Jijah kita pun semenjak pendedahan mengenai Jambu Madu Berlekit Terbaru ini pun sudah keresahan dan semakin keciwa. Bukanlah niat untuk meruntuhkan rumahtangga orang lain. Oleh kerana akaq Wan Jijah adalah Presiden Seumur Hidup PKR dan pendedahan tersebut melibatkan orang bawahannya amat perlulah bagi akaq Wan Jijah memperbetulkan keadaan, Jangan asik hendak menyelak kain orang lain sahaja. Koyak di kain sendiri apa cerita?

Sebenarnya di dalam isu Projek Lembu Fidlot ini (NFC) Hamba ada mempunyai bukti-bukti yang kukuh bahawa gerak kerja yang dilakukan oleh Rafizi Ramli JMB sebenarnya hanya berdasarkan kepada Sumber-sumber Yang Tidak Tepat langsung. Nantikan saja pendedahan Hamba tersebut.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

MELAMPAU SUNGGUH ANAK-ANAK HARAMJADAH HINA IBADAT QURBAN.


IBADAH QURBAN.  Semenjak PAS ditalkin dan ditazkirahkan menjadi hamba abdi kepada DAP-PKR semakin lantang pula anak-anak haramjadah kafir harbi menghina Islam. Terkini mengenai ibadat Qurban. Tuhan Guru Nik Aziz, Tuhan Guru Hj Hadi, Nashruddin Tantawi dan semua 'Pejuang Islam Celop' menguncikan mulut mereka (Di dunia lagi Allah SWT telah tunjukkan mulut mereka terkunci mati). Suara yag kedengaran adalah daripada pemimpin UMNO sendiri samalah seperti isu SEKSUALITI  TERLAKNAT KE NERAKA , suara orang PAS senyap sunyi seperti baru lepas di serang garuda. Timbalan Perdana Menteri Malaysia Tan Sri Muhyiddin Yassin telah menegur sikap kebiadapan dan melampau tersebut namun anak-anak haramjadah kafir harbi laknatullah masih berdegil dan tetap mahu mempersendakan ibadat Qurban (inilah jadinya bila kita terlalu 'berlembut' dengan pepuak perosak DAP-PKR-PAS). Tahap pemiikiran PAS amatlah lucu sekali. PAS menyeru orang ISLAM menolak UMNO sedangkan UMNO lebih besar, lebih kuat dan lebih berkemampuan daripada PAS, DAP dan PKR. PAS tidak mampu menggantikan UMNO. Ini terbukti apabila dalam Pakatan Haramjadah sendiri peranan PAS adalah terlalu kecil.PAS langsung tidak dihormati apatahlagi diikuti oleh DAP mahupun PKR. Fikirkanlah apa guna kita membuang sesuatu yang baik, bagus, kuat, teguh dan berkemampuan untuk digantikan dengan sesuatu yang tidak ada nilai? Ibaratnya seperti kita membakar sebuah Kota Kubu untuk duduk dalam kandang harimau kelaparan. Adalah teramat elok Melayu Islam terus bernaung sahaja di bawah UMNO. Memperkuatkan lagi yang sudah perkasa adalah lebih baik daripada membuangnya. Ini bukan soal Zuhud tetapi soal kelangsungan agama Islam dan bangsa Melayu sendiri. Kita sendiri maklum bala bencana yang bakal menimpa kita kerana contoh teladan sudah jelas terpampang di mata kita. Menafikannya samalah seperti kita membutakan mata kita dan tidak mempedulikan apa yang telah Allah SWT tunjukkan. Mahukah anda (Melayu Islam) hidup dalam kesengsaraan dan kehinaan yang berpanjangan sepertimana yang berlaku kepada kaum Yahudi sejak zaman berzaman?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

OKU DI LANGGAR KEMUDIAN DI MAKI BUDAYA SETIAUSAHA BIA-DAP PULAU PINANG.

Gambar Sebenar Bukan Imej Bertindih- Kejadian Yang Berlaku Ada Orang Sempat Rakamkan.
Kepala Hotak Lah DAP! Dah Ko Langgar Belakang Orang Ko Salah Lah. Memang BABI TERKUTOKLAH DAP INI!

BIA-DAP. Hamba peringatkan lagi kepada semua rakyat Malaysia, baik DAP, baik PAS baik PKR ketiga-tiga parti politik ini memang celaka sialan dunia akhirat. Mereka ini golongan Dajal Almasikh dan Kafir Harbi.DAP adalah sebuah parti politik yang amat Rasis dan Bia-DAP. Terbaru di Pulau Pinang seorang OKU telah di langgar dari belakang tetapi di maki hamun. Sila baca seterusnya di sini DHANYARAAM. DAP tidak pernah mengamalkan budaya hormat menghormati komuniti lain selain komuniti Cina. Inilah sebuah parti politik yang menyambung warisan Maharaja China yang Pertama yakni 'Orang Cina Sahaja Bertamaddun Orang Luar (Bukan Cina) Adalah Orang Gasar'. Hamba cukup geram betul dengan DAP ini. Kalau Hamba menjadi Perdana Menteri Malaysia atau Menteri Dalam Negeri, DAP ini Hamba ganyang secukup-cukupnya dan lanyak habis-habisan. DAP tidak layak ditubuhkan di Malaysia kecuali hanya layak berada di Republik Singapura sahaja itupun PAP tidak akan membenarkan DAP ditubuhkan di sana. Berlagak lah DAP ini memang elok di ludah secara beramai-ramai. Babi Terkutok DAP ini.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

PHOOEY ! ADUN SEKINCHAN MENGAMOK MENGAKU PAKATAN HARAMJADAH BARU BELAJAR MENJUAL ASET NEGERI SELANGOR UNTUK KEPENTINGAN POLITIK MEREKA..


ADUN SEKINCHAN. Baru sebentar tadi persidangan DUN Selangor ditangguhkan ke jam 2 petang. Sebelum itu dalam tempoh hampir 6 minit ADUN Sekinchan (ADUN yang langgar lari budak UiTM dulu akibat mabok tapi masih berlagak sombong) dengan ADUN Seri Serdang bertikam lidah kerana ADUN Sekinchan tidak berpuashati kena hentam terok oleh YB Dato' Mohamad Satim Diman.Lucu sungguh kerana dalam keadaan marah ADUN Sekinchan mengaku bahawa Pakatan Haramjadah baru belajar menjual aset-aset negeri. Kenyataanya itu secara tidak langsung mengakui apa yang dikatakan oleh YB Dato Mohamad Satim Diman dalam baris terakhir penutupan perbahasannya di mana beliau menyebutkan bahawa Adalah mudah bagi anak yang mempunyai harta untuk berbelanja sesuka hati kerana bukan anak itu yang memperolehi harta tersebut. Bahkan Barisan Nasional akan lebih komited untuk merampas kembali Selangor bersama rakyat yang sudah jemu dengan retorik Pakatan Haramjadah. Kenyataan itu telah membuatkan ADUN Sekinchan mengamok terus kerana tidak tahan di sindir oleh YB Dato' Mohamad Satim Diman. Akhirnya, si Teng terpaksa menangguhkan persidangan apabila keadaan menjadi semakin hangat antara keduanya. Ya la si Teng pun tidak boleh tahan kena sindir dengan YB Dato' Mohamad Satim. CAYA LAH DATO! SATIM! (Dapur wa masih tak berasap nie Dato' Satim)


TEPUK DADA TANYA IMAN!

YB DATO' MOHAMAD SATIM DIMAN SEDANG MENUTOH KOW-KOW BAJET PAKATAN HARAMJADAH,


Ha ha ha Hari Tu Hamba Komplen hah Baru la TVS Berani Nak Buat Siaran Langsung.

YB DATO' MOHAMAD SATIM DIMAN ADUN SERI SERDANG. Pada waktu ini, YB Dato' Mohamad Satim Diman sedang menghentam dan mengkritik pedas Bajet 2012 Negeri Selangor. Apabila YB Dato' Satim mengkritik sifat hipokrasi Pakatan Haramjadah berkaitan dengan penolakan kenaikan elaun Ahli Parlimen tetapi menaikkan elaun ADUN Selangor, ianya di bantah oleh ADUN Sri Muda. Bantahan ADUN Seri Muda melenting marah. Katanya penolakan berdasarkan kepada defisit selama 15 tahun manakala Selangor tidak pernah mengalami defisit. Di balas oleh YB Dato Mohamad Satim bahawa alasan yang diberikan oleh Ketua Pembangkang merangkap Penasihat Ekonomi Selangor adalah bukan di atas faktor defisit. YB Dato' Mohamad Satim Diman juga mengusulkan agar segera dilakukan audit ke atas Menteri Besar Incorporated.bersesuaian dengan slogan Telus, Kredibel dan Akauntabel. Beliau turut mempertikaikan GERAN SELANGORKU dan mendesak Khalid G memperincikan dari manakah sumber dana RM300 juta akan diperolehi untuk dana tersebut. Beliau turut melontarkan persoalan samada GLC negeri telah di paksa untuk meningkatkan keuntungan bagi maksud tersebut sehingga terpaksa menjual saham dan aset bernilai pegangan mereka, Beliau turut mempersoalkan kenapa masih ada projek-projek mega dilakukan oleh pentadbiran Pakatan Haramjadah. Beliau turut mempersoalkan kenaikan gaji dan kemudahan-kemudahan yang dinikmati oleh pengurus besar PKNS. Kenaikan harga rumah PKNS juga dipersoalkan. Soal 500 orang kakitangan PKNS tidak berpuashati turut ditimbulkan. Beliau turut menyelar cara pkr-dap-pas berpolitik kerana berlainan ideologi. Kesepakatan hanya wujud di atas matlamat Mahukan Kuasa menyebabkan rakyat menjadi keliru dan kakitangan awam menjadi celaru. Menurutnya banyak isu-isu tidak dapat diselesaikan dengan baik seperti isu DUMC, isu premis hiburan, isu penjualan arak, isu HIMPUN dan banyak lagi. Rejim Pakatan Haramjadah TIDAK BERJAYA MENCAPAI KESEPAKATAN. Memang tabik lah kepada YB Dato Mohamad Satim Diman. Cuma si Teng sahaja yang nampaknya bertindak seolah-oleh DUN Selangor milik mutlak dan peribadi beliau. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

WAJIB BACA: LUAHAN BLOGER 'APA'.

DUNIA BLOGER POLITIK. Sebelum ini Hamba menerbitkan semula apa yang PAPA GOMO luahkan. Pada kali ini Hamba menerbitkan pula pendapat bloger APA pula. Dalam satu-satu perkara kita perlu mendengar kesemua pihak yang berkaitan. Tidak kisah lah samada kita tidak suka atau suka mendengarnya. Ini kerana kita tidak akan mampu memuaskan hati semua pihak. Kemudian terpulanglah kepada diri sendiri unutk membuat kesimpulannya. Bloger APA menulis:-
Sebenar nya aku ini tak suka nak cari hal ngan orang.Aku menulis ikut selera aku dan ikut apa yang terlintas dikepala aku.Aku tak main ikut ikut dan bawa agenda kepentingan peribadi seseorang individu ataupun kumpulan.Aku suka bersangka baik dengan semua orang dan semua bloggers tak kiralah dia duk disebelah mana pun.Tapi kebelakangan ini aku dah tak boleh tahan lagi denganPOLITIK BLOGGER yang bersuku suku dan berpuak puak ini.

Ada Blogger Elit dan ada Blogger Otai dan blogger baru macam aku ini aku rasa macam BLOGGER CIBAI je.Tak dinafikan lah di peringkat awal pembabitan aku dalam dunia ini MEREKA ini banyak membantu mempromosi blog aku,tapi kebelakangan ini aku macam kena boikot dengan puak puak Elitis ini.Entah kat mana silap nya aku pun tak pasti.Tapi yang aku pasti bila aku enggan menulis apa yang individu ni nak aku tulis aku di boikot.


Mula mula dulu aku layan jugalah kerana diberitahu suruh aku mulakan sesuatu isu lepas tu konon nya akan di pick up para sahabat yang lain.Tapi bila aku post aku tenguk tak ada siapa yang follow up pun..rupanya aku di peralatkan untuk agenda peribadi individu tertentu ini.Aku malas lah nak ulas panjang apa ke benda nya..tapi semua nya berkaitan dengan DUIT.Mungkin dengan artikel aku tu ada pemimpin yang KENA PAU.Lepas tu tak adalah aku nak menulis lagi bila diminta kecuali kebetulan pemikiran aku tentang sesuatu isu itu sama.Mungkin itulah sebab nya aku kena boikot secara senyap hari ini.


Aku ingat komuniti blogger sealiran ini SATU HATI,SATU MATLAMAT DAN SATU PERJUANGAN walaupun berbeza pandangan dan pendapat..rupanya tidak.Aku ingat kita bebas menulis tanpa di kongkong oleh pemikiran seseorang atau suatu kumpulan tertentu,ternyata sangkaan aku meleset.Tidak banyak bezanya ORANG POLITIK dengan BLOGGER POLITIK..bahkan lebih teruk kerana blogger ini politik nya 24/7.Tenguk je jam berapa sekarang dan aku masih lagi berpolitik..

Fikir punya fikir AKU PEDULI APA dengan diaorang punya politik.Aku bukan mintak makan dengan diaorang selama ini...kena kencing lagi ada.Lagipun kalau nak mendabik dada pasal apa yang dah aku SUMBANG pada UMNO dan BNdibandingkan dengan diaorang...jauh sangat beb..

Aku dah pernah dan dah siapkan projek RM250 juta untuk UMNO dan BN tahun 2004 lagi walaupun tak dibayar satu sen pun hingga kehari ini.Lama sebelum kebanyakan blogger hebat yang ada hari ini pandai berblog.ADA SIAPA YANG BERANI NAK PERTIKAIKAN?Tapi tak adalah aku nak mendabik dada mengaku diri ini PEJUANG siang dan malam.Bila berpeluang bercampur gaul dengan rakan rakan bloggers tak ada pun nak sembang deras..aku buat bodoh je.Bagi peluang blogger blogger hebat ni buka sayap mereka.Tapi sabar kita pun ada had nya...

JADI MULAI SAAT INI AKU NAK DECLARE YANG AKU KINI BERNAUNG DIBAWAH UMB PIMPINAN TUN FAISAL.KORANG ADA MASAALAH????

Dah alang alang orang nak berkumpulan tak salah rasanya aku juga memilih untuk duduk dalam satu kumpulan.Siapa aku pilih jangan nak di persoalkan sebabKORANG sendiri pun boikot aku!Aku rasa ada RAMAI lagi bloggers yang bernaung di bawah UMB tapi dek sebab takut menerima nasib macam aku ini diaorang buat bodoh je dengan KUMPULAN ELIT ini.


Tapi suka aku nak bagitau kepada komuniti bloggers..

Bila Tun Faisal mengaku ramai bloggers yang bernaung dibawah UMB dia TAK CAKAP KOSONG....memang itulah hakikatnya.Kalau lah Kumpulan Elitini tau siapa dan siapa diaorang sendiri pun boleh ketuk kepala sendiri.Jadi mulai hari ini LU LU,GUA GUA!Ini kali terakhir aku sentuh isu ini dan aku harap korang pun sama.Lepas ini jangan lak nak berperang dengan aku tak ada faedah pun...gi berperang dengan Pakatan Rakyat tu.Bukan kah itu tujuan kewujudan KITA semua kan?Kalau berjuang nak bagi mati kawan kawan baik tak usah..

Aku ucapkan SELAMAT MAJU JAYA pada korang semua.Semoga  matlamat perjuangan kita tidak tersasar walaupun tidak dalam satu kumpulan yang sama.Korang ikut Highway Elit dan aku ikut Highway Kesas asalkan sampai ke destinasi yang sama.

ADIOS.

P/S : Kepada sahabat sahabat yang rasa nak buang link APA macam yang dah di lakukan ramai sahabat..SILAKAN.Kalau yang tidak gentar memautkan blog ini walaupun di tekan APA ucapkan terima kasih.Fikirlah..untuk apa kita berada dalam dunia blog ini.Untuk satu pejuangan atau untuk akur kepada individu tertentu?Semua nya ditangan Allah SWT..bukan ditangan manusia biasa macam kita.
WALLAHU'ALAM.
Demikianlah apa yang yang telah diluahkan oleh bloger APA. Oleh kerana kedua-dua pendapat pihak sudah di dengar selepas ini di minta semua pihak bermuhasabah diri masing-masing. Apapun keputusan mereka, DAPUR HAMBA MASIH JUGA TIDAK BERASAP. Tapi itu bukan persoalan pokok. Sepertimana yang pernah Hamba nyatakan, Hamba hanya ada tiga jenis musuh (1) Iblisetanirojim laknatullah (musuh Utama) , (2) Dajal Al Masikh (Golongan Satanisma) , (3) Kafir Harbi.

TEPUK DADA TANYA IMAN! 


BAJET SELANGOR 2012: HASIL NEGERI UNTUK PAKATAN RAKYAT.


SELANGORKU (PKR-DAP-PAS): HASIL NEGERI UNTUK PAKATAN RAKYAT. Bersesuaian dengan TEMA BAJET 2012 SELANGOR, dalam ucapan bajet (hari semalam) Penyangak Keparat Ralyat yang diwakili oleh Khalid G menyatakan:-
Justeru itu, Kerajaan Negeri berbesar hati untuk mengumumkan “Geran Selangorku” dengan peruntukan sebanyak RM300 juta yang akan digunakan pada tahun 2012  untuk faedah [Pakatan] rakyat Selangor. 
Daripada jumlah ini, RM1,000 juta atau RM1 billion akan diperuntukkan untuk belanja mengurus dan RM600 juta diperuntukkan untuk belanja pembangunan.
Belanjawan 2012 Negeri Selangor adalah Belanjawan berimbang dengan hasrat yang tinggi untuk memastikan setiap perbelanjaan yang dikeluarkan dapat diterjemahkan nilainya. Sebaliknya Belanjawan 2012 ini dirancang untuk menekankan aspek kelestarian melalui peningkatan kemahiran serta pembangunan infrastruktur. Dalam jangka panjang Belanjawan ini dijangka akan mengurangkan penggantungan berterusan rakyat kepada bantuan kerajaan. 
Selangorku adalah mesej bahawa negeri ini adalah milik kita (Pakatan Rakyat -dap-pkr-pas) bersama. Hasil Negeri untuk [Pakatan] Rakyat adalah mesej untuk kita  [dap-pkr-pas] bekerja dengan penuh tanggungjawab [kepada parti, poket sendiri & kroni]
Begitulah terjemahan/ interpretasi/ takrifan Hamba kepada Intisari Ucapan Bajet Selangor 2012 (Hasil Negeri Untutk Pakatan Rakyat). Bajet tersebut banyak mensasarkan kepada  Kemahiran & pembangunan infrasturktur. Kenapa? Ini kerana apabila suatu rompakan besar mahu dilakukan ianya perlu dilakukan di bawah tajuk 'Latihan Kemahiran' dan 'Pembangunan Infrasturktur'. Kenapa dan Mengapa? Anih bukan kerana sebelum ini Pakatan Haramjadah beriya-iya menolak segala bentuk Pembangunan YANG MEREKA LABELKAN SEBAGAI POLITIK PEMBANGUNAN. Tapi kini mereka mengatakan IANYA PERLU!

Di bawah Latihan  Kemahiran sudah tentulah kerajaan Negeri akan mengupah perundingcara / konsultan motivasi dan Event Management. Manakala di bawah Pembangunan Infrasturktur pula boleh diwujudkan pelbagai pakej kontrak. Bermacam helah dan muslihat boleh di buat di bawah projek-projek pakej Pembangunan Infrastruktur (kesemua projek Pembangunan Infrasturktur diletakkan di bawah PBT yang dikuasai oleh DAP).

Adalah jelas kepada kita bahawa Khalid G tidak memperincikan dan memberikan butiran jelas mengenai program SELANGORKU. Program ini wujud untuk kepentingan dan manafaat siapa sebenarnya? Pada masa yang sama Pakatan Haramjadah turut bergerak menuju kepada Pembebasan Pergantunggan Kepada Bantuan Kerajaan. Ini bermakna tidak lama lagi rakyat Selangor boleh ucap Selamat Tinggal kepada Subsidi Air. Ini bakal berlaku apabila peranan SYABAS di cantas terus. 

Hamba hairan dengan rangkap berikut dalam ucapan Bajet 2012 di mana Khalid G menyebutkan:
Geran ini  (RM300 Juta) akan diuruselia oleh Perbadanan Menteri Besar (MBI) kerana MBI adalah kenderaan yang paling sesuai untuk menjalankan tanggungjawab ini. Sebagai pemerbadanan yang memegang pelaburan dalam GLC Negeri, MBI mempunyai kuasa penyeliaan ke atas semua GLC Negeri dan oleh itu dapat menyelaras kutipan dana untuk geran ini. Oleh kerana pengurusan MBI adalah bersepadu (integrated) dengan pentadbiran kerajaan negeri, ia mampu untuk memastikan geran di urus dengan baik dan teratur.
Kesemua Geran di bawah program SELANGORKU di pegang dan di kawal oleh MBI sahaja. Siapakah di dalam MBI? Adakah kita boleh menerima 'Jaminan Lisan' yang diberikan oleh Khalid G? Adakah ini amalan yang dissebutkan sebagai Telus & Tanggungjawab? Bukankah meletakkan suatu bebanan pengurusan kewangan dalam jumlah sebegitu besar kepada MBI sahaja akan membuka pelbagai pintu-pintu belakang yang tidak diketahui umum? Sedangkan suatu pertanyaan mudah dalam tempoh tidak sampai 30 minit mengundang arahan 'HALAU KELUAR!' oleh speker DUN. Fikirkanlah.

Banyak lagi persoalan dan pertanyaan yang menimbulkan pelbagai kecurigaan mengenai Bajet 2012 Selangor tersebut. Kesemuanya akan diperincikan lagi. Kita juga hairan kenapa Khalid G langsung tidak membentangkan dan menyebut secara jelas mengenai program SELANGORKU serta program MERAKYATKAN EKONOMI SELANGOR? Kedua soalan inilah yang telah menyebabkan ADUN Batang Kali di halau keluar oleh Teng. Kenapa gamaknya?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...