Rabu, 20 April 2011

CIS MAZLAN ALIMAN ! JIKA KAMU SERU FELDA DIBUBARKAN KAMI MEMBALASNYA DENGAN SERUAN PKR DIKUBURKAN !

 1. Mengikuti blog PISAU.NET entri yang bertajuk BUTOH HANG! MAZLAN NAK BUBAR FELDA yang melaporkan mengenai kebiadapan seorang makhluk yang tak kenang budi dan jasa FELDA selama ini yang memberikan ia kesempatan dalam kehidupan ini,
  NONE
 2. CIS ! Sungguh celupar dan busuknya hati Mazlan Aliman sebusuk kawasan pembuangan sampah haram di merata negeri Selangor yang gagal dikawalselia dengan baik oleh pentadbiran bahlol PKR Selangor yang hanya berminta untuk 'membersihkan' kekayaan dan hasil mahsul negeri Selangor bagi memperkasakan ekonomi kroni dan memperkuatkan cengkaman rejim nepotisma PKR bagi membantu DAPIGS RASIS berkuasa penuh di Malaysia dengan Agenda Dominasi DAPIGS demi melaksanakan Polisi Penghapusan Etnik DAPIGS.
 3. JS menyokong penuh apa yang ditulis dan makian hamun Pisau terhadap si bahlol piang impak maksimum si Mazlan dan organisasi terencat akal ANAK pimpinannya yang mahu bersama-sama DAPIGS RASIS melaksanakan Penghapusan Etnik Melayu. 
 4. Berikut adalah petikan si bahlol piang Mazlan yang di petik dari malaysiakini:-
Pakatan Rakyat akan membuktikan keseriusan mereka bagi memenuhi ikrar Buku Jingga bahawa Felda Plantations Sdn Bhd akan dibubarkan dalam tempoh 100 hari Pakatan mengambil alih Putrajaya. Sebagai gantinya tanah perladangan seluas 367,000 hektar milik Felda akan diagihkan kepada sekurang-kurang 79,000 anak-anak generasi kedua bawah Persatuan Anak-anak Peneroka Felda (ANAK).Pengerusinya, Mazlan Aliman (tengah) berkata NGO itu bersedia menjalankan pendaftaran bulan depan bagi menyaring permohonan anggotanya untuk mendapatkan tanah. Kami sedar proses saringan mungkin mengambil masa, jadi kami akan edarkan borang permohonan pada perhimpunan kami 28 Mei ini dan membuat saringan selepas itu
KEBAHLOLAN SI BAHLOL MAZLAN INI SEMAKIN TERSERLAH DENGAN KEMILAU KETOLOLAN MELAMPAUI KEJAHILAN MUNASABAH, FELDA SELAMA INI MEMBELA NASIB ORANG MELAYU DAN GENERASI KE 2, DAN IANYA DITUBUHKAN BUKAN ATAS DASAR DAN DESAKAN DAPIGS TETAPI DI ATAS DASAR KEPRIHATINAN UMNO/BARISAN NASIONAL MEMBASMI DAN MENGECILKAN JURANG PERBEZAAN TARAF SOSIO EKONOMI ANTARA KAUM. FELDA BUKAN WARISAN HARTA PESAKA NENEK MOYANG PENINGALAN PKR.

AMBOI-AMBOI, SI BAHLOL MAZLAN NAK KASI KEPADA GENG-GENG DIA SAJA KE TANAH TU ? AKU PUN SEPERTI PISAU JUGA, NAK JUGA SEBIDANG DUA TANAH HASIL ROMPAKAN SAMUN SIANGHARI PKR JIKA MEREKA BERKUASA, KATA PKR INI MEMENTINGKAN KEADILAN UNTUK SEMUA, TAK AMAL KRONI DAN NEPOTISMA YE TAK,. MEMANG JENIS PUAK KUAT BERBOHONG DAN KUAT KENCING MERATA!

CAKAP TAK SERUPA BIKIN !1 MALAYSIA ganyang PKR !
1 MELAYU 1 BUMI

RAYUAN KEPADA SEMUA MELAYU , 1 MELAYU ! 1 BUMI ! BELI BARANGAN DI KEDAI MUSLIM !


 1. Ayoh ! Bangkitlah ! Bersatulah ! kita bersama-sama ganyang habis-habisan DAPIGS RASIS CAUVINIS yang terang-terangan menolak GAGASAN PERPADUAN dan telah mengapikan kembali PERKAUMAN TEBAL BEBAL di kalangan komuniti Cina di Malaysia. DAPIGS RASIS CAUVINIS mahu tunjuk besar kepala mereka untuk menguasai bidang politik setelah mereka menguasai bidang ekonomi melalui kegiatan HARAM seperti rumah pelacuran, pusat hiburan, kedai arak, disko, pusat karaoke, pusat urut, dadah, pinjaman wang haram dan pelbagai kemaksiatan yang selama ini merosakkan sifat-sifat murni manusiawi.
 2. Bukanlah kerana selama ini komuniti Cina di Malaysia dimarginalkan oleh BARISAN NASIONAL tetapi kerana hasrat menebal kelompok penjahat rasisma dalam DAPIGS yang rakuskan kuasa politik bagi menjalankan Agenda Pembersihan Etnik sepertimana yang dilakukan oleh DAPIGS di Pulau Pinang dan di Selangor.
 3. Kita harus memecahkan monopoli bidang ekonomi yang dikuasai oleh komuniti Cina bagi mengembalikan mereka ke dalam arus perdana masyarakat demi kebaikan mereka juga agar mereka tidak lagi hidup di bawah tempurung dan mengasingkan diri dari arus perdana masyarakat lain di Malaysia. 
 4. DAPIGS tidak akan pernah menganggap etnik lain sebagai sahabat, saudara dan kawan melainkan memandang dengan penuh kebencian meruap terhadap etnik lain sebagai Musuh Utama yang perlu dihapuskan terus.
 5. Kita harus mengajar DAPIGS RASIS melalui kempen ini, 

berikut adalah senarai kedai-kedai perkhidmatan milik Melayu Islam yang boleh dilanggani bagi perkhidmatan aksesori kereta, Lupakan sahaja kedai-kedai Abang [Brothers] dan kedai lain milik komuniti Cina. gunakan
perkhidmatan NSR seperti di bawah ini.
1 MALAYSIA ganyang DAPIGS !
1 MELAYU 1 BUMI

ANWAR JELAJAH LONDON, YAYASAN SELANGOR, LEMBU PERAHAN PKR: SUDAH MAHU MUFLIS MAAA.


Yayasan Selangor Properties atau YS Properties telah menandatangani perjanjian usaha sama dengan TNB Engineering Corporation Sdn Bhd pada 31 Disember 1999 untuk menguruskan tanah Lesen Menduduki Sementara (TOL) di seksyen 26 Petaling Jaya untuk dijadikan tempat letak kereta.Tempoh perjanjian untuk penyewaan ini adalah selama 10 tahun dan telah tamat pada 31 Disember 2009 ketika era pemerintahan PKR aka Khalid Gagap. Untuk pengetahuan tanah ini berkeluasan 7334 meter persegi yang boleh menempatkan 270 petak letak kereta.

Pada tahun 2009, jumlah kutipan kasar keseluruhan adalah sebanyak RM1,953,316. Yayasan Selangor memperolehi 34% dari kutipan tersebut sebanyak RM666,862.18. Baki 66% sebanyak RM1,286,454 adalah menjadi hak milik TNB Engineering. Rekod kutipan kasar setiap bulan sepanjang tahun 2009 adalah seperti berikut


Bulan
Jutipan Kasar keseluruhan (RM) berdasarkan rekod Secured Parking dan TNEC
Perolehan YS (RM) berdasarkan perjanjian usahasama dengan TNEC
Januari 2009
148,573
51,043.45
Februari 2009
149,070
48,068.21
Mac 2009
160,194
55,747.18
April 2009
151,458
51,913.11
May 2009
163,666
57,424.54
Jun 2009
162,421
56,648.59
Julai 2009
167,232
58,087.84
Ogos 2009
162,896
56,271.92
September 2009
151,000
52025.80
Oktober 2009
166,164
57,861.21
November 2009
181,408
52,279.80
Disember 2009
189,207
69,490.53
Jumlah
1,953,316
666,862.18
Purata
162,776.33
55,571.85

Yayasan Selangor telah mendapat kelulusan dari Pejabat Tanah Daerah Petaling (PTD) untuk melanjutkan tempoh TOL untuk 3 tahun bermula 16 November 2009 sehingga 31 Disember 2012. PTD Petaling telah melantik syarikat Secured Parking Sdn Bhd secara 'direct offer' untuk menguruskan tempat letak kereta tersebut melalui surat tawaran bertarikh 17 Februari 2010. Untuk maklumat Khalid Gagap pernah mengeluarkan kenyataan bahawa kerajaan negeri akan mengamalkan konsep tender terbuka untuk setiap projek yang ingin dilaksanakan. KLIK SINI,SINI dan SINI. Merujuk kepada tarikh kenyataan beliau, jelas beliau telah berbohong kepada rakyat kerana tender direct offer ini telah dibuat pada 17 Februari 2010.-Selanjutnya klik sini

BARULAH SAYA FAHAM KENAPA KHALID G TIDAK MAHU BUBARKAN DUN SELANGOR JIKA  PARLIMEN DIBUBARKAN, BUKANLAH KERANA MAHU MENGEKALKAN KUASA RAKYAT TAPI DEK KERANA DUIT MASYUUUKK BELUM CUKUP.


1 MALAYSIA ganyang PKR!

PANASZZZ !!! VIDEO SEKS ANWAR DALAM VERSI THAILAND. WAJIB TONTON HANYA 62 TAHUN KE ATAS SAHAJA.MENJAWABLAH AKAN DIKAU WAHAI ALJUBURI
BILAMANA TERSEBAR MELUASNYA KELAKUAN ANEH DIKAU
DI SERATA PELOSOK NEGERI
DI 4 PENJURU DUNIA
KEPADA PEMBEBAL ALJUBURI
JANGAN LUPA UCAPKAN
ASTAGHFIRULLAHALADZHIIM
sebanyak 1, 000, 000, 000.00 kali.
semuga ALLAH SUBHANAHU WA TA'ALA
berikan TAUFIK HIDAYAHNYA
kepada penyokong Aljuburi.

1 MALAYSIA anti ALJUBURI!

KAWALAN INFLASI - PRAGMATIK AMALAN PENENTUAN KADAR OPR DAN BLR YANG LAPOK, UNTUNG SEDIKIT RUGI BESAR

1.   Memenatkan DS Najib melakukan TRANSFORMASI dalam serba serbi untuk menyenangkan rakyat jika agensi-agensi kerajaan masih berpegang kepada teori-teori lapuk yang sudah tak moderen mengikut ukuran intelektualisma anak-anak muda yang majoritinya lebih banyak mendapat gred A dalam semua subjek berbanding sesetengah kakitangan awam yang berkhidmat di agensi-agensi kerajaan yang penting. 

2.   Berdasarkan kepada entri terbaru DS Dr. Mohamad Khir Toyo dalam blognya atas tajuk BLR, Inflasi & Risiko Politik, klik di sini BLR, Inflasi & Risiko Politik , DS Dr. Mohamad Khir Toyo telah membuat analisa perkaitan sebab musabab antara kenaikan kadar OPR yang mempengaruhi kadar BLR dengan Inflasi yang diterjemahkan oleh rakyat melalui undi. 

3.  Ringkasnya, DS Dr. Mohamad Khir Toyo memperincikan pertalian sebab musabab tersebut seperti berikut:-
(a)   Faktor kenaikan kadar inflasi adalah disebabkan oleh kenaikan harga barangan dan keperluan akibat daripada penyelerasan subsidi ke atas barangan-barangan tersebut. Ini adalah fakta yang tidak boleh diketepikan begitu saja.

(b)   Bagi mengawal kadar inflasi ini, kakitangan BNM yang diberikan amanah, menggunakan teori ekonomi lapuk iaitu mengkaji semula kadar OPR di mana kebiasaannya perlu dinaikkan kadar OPR bagi mengurangkan permintaan dan apabila permintaan kurang harga barangan akan turun. Namun, kesan kenaikan kadar OPR ialah kadar BLR naik. Ini memberi kesan kepada tambahan pembayaran hutang oleh rakyat yang kini terpaksa menangung pelbagai kenaikan harga barangan keperluan mereka. 

(c)   Kadar OPR yang tinggi akan menggalakan simpanan tetapi ini menaikkan kadar BLR yang memberi kesan impak negatif kepada pembayaran hutang yang bertambah. Golongan yang kaya raya dalam bilangan sedikit akan mendapat keuntungan daripada kenaikan OPR kerana mempunyai simpanan beratus juta dalam Akaun Simpanan Tetap tetapi rakyat kebanyakan akan rugi membayar pinjaman yang lebih dari biasa akibat kenaikan BLR.

(d)    Akibatnya, ini diterjemahkan oleh rakyat kepada UNDI PROTES seperti terjadi pada PRU 12 pada tahun 2008. DS Dr Mohamad Khir Toyo membuat kesimpulan ini berdasarkan perbandingan keputusan pilihanraya dengan kadar BLR merujuk kepada fakta dan statistik , seperti berikut:-

TAHUN PILIHANRAYA                  KADAR BLR                     KEPUTUSAN PILIHANRAYA

2008                                                         6.75%                   BN hilang 2/3 majoriti dan 5 buah negeri.
dibandingkan dengan 
2004                                                         6% kekal             BN menang dengan lonjakan majoriti.
                                                               
1999                                                         8%                       BN hilang banyak undi.
dibandingkan dengan 
1995                                                         6.6%                    BN menang cemerlang.4.  Menurut DS Dr. Mohamad Khir Toyo, adalah lebih pragmatik jika mengambil kaedah di luar kotak teori ekonomi yang lapuk yang mengaitkan kadar inflasi dengan faktor permintaan dan penawaran. Ini kerana realistiknya, apa yang berlaku di Malaysia ialah faktor kenaikan barangan tidak ada kena mengena dengan kadar turun naik permintaan dan penawaran di pasaran sebaliknya berkait rapat dengan berapa banyakkah subsidi yang diselaraskan oleh kerajaan, In ternyata benar.

5.  Pada fikiran JS, semakin kurang subsidi, semakin tinggi harga barangan walaupun permintaannya berkurangan. Malah, jika subsidi dinaikkan, harga barangan juga tetap tinggi akibat kesan pengurangan subsidi yang berlaku sebelumnya walaupun permintaan berkurangan. Pola dan model ekonomi di Malaysia jauh berbeza dengan senario yang dilakarkan pada geraf-geraf dalam teori ekonomi mengenai faktor-faktor mempengaruhi kadar inflasi dengan kadar permintaan dan penawaran.

6.  Oleh itu pada pandangan DS Dr. Mohamad Khir Toyo, sebelum menggunakan tektik OPR dan BLR ini, kakitangan BNM yang berkenaan perlu mengambilkira faktor-faktor di luar kotak teori ekonomi lapuk dan keadaan hakiki yang berlaku di pasaran terbuka gaya Malaysia.

7.  Hakikinya, di Malaysia ini, berdasarkan kepada perbandingan keputusan pilihanraya dengan kadar BLR pada tahun berlakunya pilihanraya, setiapkali kadar BLR pada paras tidak melebihi 6% setiapkali BN menang besar dan setiap kali kadar BLR itu naik lebih dari 6% di jamin BN bakal hilang undi atau memanaskan kerusi pembangkang.

Kakitangan kerajaan perlu kesedaran mendalam mengenai perkara ini, iaitu setiap keputusan eksekutif yang di buat oleh mereka dalam kapasiti jentera kerajaan di bahagian penatdbiran dan perlaksanaan polisi kerajaan yang memerintah, perlu mendapatkan hasil penterjemahan undi oleh rakyat. 


Jika mereka gagal menggarap kesedaran ini, JS fikir, eloklah para Ketua De Facto dan De Jure Malaysia ini dalam badan Eksekutif dan Legislatif mula memikirkan untuk meletakkan kesemua ahli UMNO, PBB, SUPP, MCA, MIC, GERAKAN, SPDP, PRS, PPP dan parti komponen Barisan Nasional ke dalam PERKHIDMATAN  AWAM. Senang cerita. 


Ini bagi memastikan tiada kebocoran maklumat dan rahsia kerajaan serta menjamin setiap keputusan serta perlaksanaan polisi kerajaan dapat diterjemahkan kepada UNDI KEPADA KERAJAAN BARISAN NASIONAL dan rakyat menjadi mewah serta BILIONIR. 


RAKYAT MEWAH NEGARA MAKMUR.1 MALAYSIA ganti DAPIGS !

JIKA DAPIGS RASIS ADAKAH KITA JUGA RASIS ?

FARDU KIFAYAH


بسم الله الرحمن الرحيملَهُ مُعَقِّبَاتٌ مِّن بَيْنِ يَدَيْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ يَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّىٰ يُغَيِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ ۗ وَإِذَا أَرَادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوءًا فَلَا مَرَدَّ لَهُ ۚ وَمَا لَهُم مِّن دُونِهِ مِن وَالٍ

"Bagi Tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari suatu bahaya) dengan perintah Allah.
 Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu sehingga mereka sendiri mengubah nasib mereka….” 
-Terjemahan Ayat 11, Surah Ar-Ra'ad-

1.  Berdasarkan kepada blog sahabat JS mymassa.blogspot dalam entri terkininya, yang menyebut mengenai sejarah penubuhan dan kemasukan DAP Rasis ke Sarawak yanga da kaitan dengan sejarah SUPP serta menyentuh serba ringkas mengenai sejarah PBB.  Shabat JS itu telah menyeru kepada semua kaum muslimin dan muslimat, mukminin dan mukminat termasuklah ahli PAS dan PKR, jika benar mereka berjuang di atas landasan ISLAM TULIN seperti UMNO, sebagai imbuhan kepada DAP RASIS, apakata kita lancarkan kempen di atas itu. Sila klik di sini 'GEMPAR KEMENANGAN DAP ADALAH KEMENANGAN SUPP'

2.    Jika DAP RASIS boleh melancarkan kempen ANTI-MELAYU melalui serangan ke atas UMNO dan kepentingan MELAYU di atas lidah dan lisan bercabang pemimpin Melayu Islam yang terbuang seperti Aljuburi dan pemimpin lain dalam PKR dan PAS.. sudah tiba masanya kita melancarkan kempen ANTI-DAP seluruh negara melalui kempen ini. Tak salah kan ?

3.     Manakala dalam blog sahabat JS yang berasal dari Sarawak dari parti SPDP, encik Audie , membicarakan mengenai KJ atas tajuk 'KJ Misquoted or Talking Fingers' menegur sikap tergesa-gesa KJ atas kenyataan tweetnya kepada Aziz Adenan Ketua Perhubungan Pemuda PBB Sarawak yang telah tersinggung dengan kenyataan tweet KJ pada 16hb April 2011. Klik di sini untuk membaca penuh ulasan mengenainya KJ: Misquoted or Talking Fingers

Setakat ini sahaja yang JS akan perkatakan Selepas ini JS tidak akan menyentuh isu iniBagi JS ini lebih kepada Isu PeribadiPara pemimpin bukan isu Asasi mengenai kepartian mahupun perjuangan. Kerjasama antara parti-parti komponen tetap utuh seperti sebelumnya .Ini kerana, berbeza dengan pendekatan yang di ambil oleh pihak 'Pakat-pakat Buat Jahat' DAP PKR & PAS. BARISAN NASIONAL menyelesaikan kesemua isu peribadi secara tertutup dan di atas semangat setiakawan yang bukan di buat-buat seperti yang terjadi dalam 'PAKAT-PAKAT BUATAN JAHAT'

TERUS MAJU BERSAMA BARISAN NASIONAL ! 


1 MALAYSIA ganti DAPIGS !
Tuihhhh DAPIGS RASIS !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...