Jumaat, 15 Julai 2011

DR. ASRI KATA IANYA FEUDALISITIK BAGI MANA-MANA KERAJAAN MENJAGA KESELAMATAN & KETENTERAMAN AWAM.

ANTARA 2 DARJAT, DR MOHD ASRI MENYATAKAN PENDAPAT PERIBADINYA, SEBAGAI APA TIDAK TAHULAH, KESALI TINDAKAN PEMERINTAH YANG DISIFATKANNYA SEBAGAI FEUDALISTIK KERANA MENEGAKKAN UNDANG-UNDANG NEGARA DEMI KESELAMATAN NYAWA & HARTABENDA AWAM. DENGAN KATA LAIN, BELIAU SIMPATETIK DENGAN HIRABAH & BUGHAH.  KITA HORMATI PANDANGAN 'PERIBADI' BELIAU DIUCAPKAN DI HADAPAN 30 ORANG DALAM 1 MAJLIS YANG TURUT DISERTAI OLEH KAPITAN 'POLITIK BARU' SAIFUDDIN.

SECARA PERIBADI, SAYA AMAT KESALI DENGAN PENDAPAT PERIBADI DR MOHD ASRI YANG MASIH BERFIKIRAN REVOLUSIONER TAJDID DAN YANG BEGITU SIMPATETIK DENGAN PERJUANGAN HIRABAH & BUGHAH ANJURAN KAFIR HARBI SOSIALIS.  

SECARA PERIBADI SAYA JUGA TERAMAT KESAL KERANA DR MOHD ASRI TIDAK DAPAT MEMBERIKAN PENDAPAT YANG BERNAS SEPERTIMANA PENDAPAT YANG DIBERIKAN OLEH SHEIKH AHMAD TIJANI BEN OMAR.

JANGANLAH KITA LUPA BAHAWA PERHIMPUNAN HARAMJADAH BEERSHIT 200 HENGGET MEMPUNYAI 7 KEAJAIBAN PENDUSTAAN YANG AMAT BESAR DI MANA MUNGKIN DR MOHD ASRI TERLEPAS PANDANG. 

OLEH ITU ADALAH MENJADI TANGGUNGJAWAB SAYA MEMAKLUMKAN KEPADA BELIAU MENGENAI 7 KEAJAIBAN PENDUSTAAN OLEH PENGANJUR BEERSHIT 200 HENGGET, YAKNI :-

1. ADA ORANG MATI TAPI HIDUP BALIK, KEMUDIAN BERKATA" KALAU DIA TAK DATANG KITA GAGAL ...'

2. MAT SABU KATA DIA DI LANGGAR LANDROVER POLIS , TAPI CUMA LUKA SIKIT DI TEMPURUNG KEPALA LUTUT.

3. ANWAR IBRAHIM DAKWA DIA KENA BALUN, TAPI MASIH BOLEH BERCERAMAH DI PULALU PINANG MENGHASUT RAKYAT BANGKIT BUAT REVOLUSI.

4. PENDEMO DI BAYAR UPAH RM300 SETIAP ORANG.

5. BILANGAN PENDEMO CUMA 10 RIBU ORANG TAPI DIKATAKAN MEWAKILI 27 JUTA RAKYAT WALAUPUN ADA SEBANYAK  3 000 LAPURAN POLIS DI BUAT MEMBANTAHNYA.

6. POLIS MENGASARI HJ HADI SEMASA TANGKAPAN DAN SELEPAS ITU BERTERIMAKASIH DI ATAS LAYANAN BAIK POLIS.

7. POLIS BERLAKU KEJAM TERHADAP PERUSUH WALAUPUN PERUSUH YANG ENGGAN BERSURAI DAN BERTERIAK .. ' SATU, DUA , TIGA .. GEMPURRRRR !' KE ARAH POLIS.

SEKIAN TERIMAKASIH.
HARAP MAKLUM.

JIKA TERJADI LAGI HIRABAH & BUGHAH YANG SERUPA, SAYA MINTA DR MOHD ASRI DUDUK DI DEPAN DAN MENASIHATI PARA PERUSUH BESERTA KAPITAN 'POLITIK BARU' YANG KUAT MENGAMPU DAN TIDAK PERNAH MENJENGUK KAWASAN PARLIMENNYA KERANA TERLALU SIBUK MENGAMPU DI PUTRAJAYA BAGI MEMBINA EMPAYAR FEUDALISTIK POLITIK BARU TAJAAN KUASA POLITIK KETIGA.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

ingat PAS ingat AHZAB PEMBOHONG BERSIRI
ingat PKR ingat DAJAL AL MASIKH
ingat DAP ingat SOSIALIS CAUVINIS RASIS KOMUNIS.

KEBEBASAN MEDIA ALA AMALAN PEMBANGKANG DAPKRPSM .. HARKK TUIHHH !

JANGAN MENGHINA INTELEK SAYA "DON'T INSULT MY INTELLIGENCE" UNGKAPAN BAHASA INGERIS YANG SELALU DIGUNAKAN APABILA ADA PIHAK CUBA BERBOHONG DENGAN SANGKAAN BAHAWA PEMBOHONGAN TERSEBUT TIDAK DIKETAHUI.

MEDIA PEMBANGKANG YANG AMAT BANGANG SENTIASA MENYANGKA BAHAWA PEMBOHONGAN PENULISAN MEREKA TIDAK DIKETAHUI. MEREKA MEMPERCAYAI APASAJA MEREKA TULISKAN AKAN DIPERCAYAI BULAT-BULAT. HELOOOO ! ' DONT INSULT OUR INTELLIGENCE !'

Pembohongan terbaru MEDIA PEMBANGKANG-PEMBANGANG ialah mengenai peniupan  INDAH-KHABAR-ANGIN-DARI-RUPA kononnya, PM BRITISH membatalkan jamuan tengahari dengan PM DS NAJIB sebagai bantahan terhadap KEGANASAN POLIS (yang bertindak berdasarkan Seksyen 27 AKTA POLIS & KANUN ACARA JENAYAH) terhadap pendemo-pendemo berbayar RM200 hengget DEMONSTRASI AMAN ( tapi bersenjata cuma senjata sempat di rampas sebelum perhimpunan diadakan) BEERSHIT  200 HENGGET yang mampu HIDUP KEMBALI SETELAH MATI (ini sindiran kepada SUHARDI). Kredit kepada blog DR NOVANDRI sebab dia punya print shot 


SEKALI LAGI, kaedah yang sama seperti sebelumnya digunakan bagi menampakkan PEMBOHONGAN yang dijadikan INDAH-KHABAR-ANGIN-DARI-RUPA tampak KREDIBEL yakni nampak seperti BOLEH DIPERCAYAI. 

Gambar 'snap shot' sms yang di ambil dari posting bergambar di FB dari akaun Dato Zaharin Mohd Yasin  menceritakan hal sebenar yang berlaku.(kredit kepada beliau)Saya tanya sendiri dengan Datin Seri Rosmah Mansor melalui sms.. betulkah PM Najib tidak diterima makan tengah hari dengan PM British. Inilah jawapan dari beliau melalui smsnya yang mana waktu London sekarang ialah 1.49 tengah hari. Babi2 dan anjing PAS dan PKR ini memang suka buat fitnah.

- ZAHARIN MOHD YASIN. (Kiriman Bergambar Facebook)
Pengesahan sini klik ke pautan ini ZAHARIN MOHD YASIN (Facebook) anda boleh tambah beliau sebagai rakan dan inbox sahaja beliau untuk pengesahan lanjut. TERIMAKASIH ZAHARIN MOHD YASIN!

Ini diperkuatkan lagi dengan petikan daripada BERNAMA yang di ambil daripada blog DR NOVANDRI, TERIMAKASIH DR NOVANDRI!
SALAH SATU TUNTUTAN TAK MASUK AKAL BEERSHIT 200 HENGGET IALAH MEMINTA AGAR MEDIA ARUS PERDANA BOLEH DIAKSES OLEH PEMBANGKANG-PEMBANGANG, SELAMA INI PUN MEDIA ARUS PERDANA TIDAK PERNAH MENAFIKAN AKSES KEPADA MEREKA, TETAPI MEREKALAH YANG MENAFIKAN AKSES KEPADA MEDIA ARUS PERDANA, MASIH INGAT KEMPEN 'BOIKOT UTUSAN?' DAN GELARAN-GELARAN MENGHINA MEDIA ARUS PERDANA SEEPRTI TV3 SUKU, UTUSAN MELOYA, BERITA HAIRAN, UTUSEX, ANJING UMPORNO DAN PELBAGAI LAGILAH HINAAN DAN CELAAN YANG MEREKA LEMPARKAN KEPADA MEDIA ARUS PERDANA.

LIHAT SAHAJA AMALAN KEBEBASAN MEDIA yang diamalkan oleh mereka, adakah ini maksud KEBEBASAN ? BEBAS MENYEBARLUASKAN SEGALA MACAM JENIS FITNAH , TEMBERANG DAN INDAH-KHABAR-ANGIN-DARI RUPA? LANGSUNG TIDAK ADA ETIKA DAN TANGGUNGJAWAB!

TIDAK HAIRANLAH, JEFF OOI PERNAH DI SAMAN MALU !

BELUMPUN MEREKA MEMBENTUK SEBUAH KERAJAAN PUSAT, MEREKA TELAH MENUNJUKKAN CONTOH-CONTOH PERANGAI IBLISETANIROJIM LAKNATULLAH MEREKA YAKNI 'MENEKAN KEBENARAN MELALUI PEMBOHONGAN' MEREKA MEMINTA PIHAK LAWAN BERLAKU ADIL & SAKSAMA TETAPI MEREKA SENDIRI MELAKUKAN 'POLITIK KOTOR!' CAKAP TAK SERUPA BIKIN!

JIKA MEREKA MENJADI KERAJAAN PUSAT, ALAMAT DUNIA SEMAKIN HAMPIR HENDAK KIAMAT! SEKARANG INI PUN, BILA MEREKA MENJADI KERAJAAN NEGERI, BAGAIKAN KIAMAT MEREKA LAKUKAN KEPADA NEGARA!

'JANGAN MENGHINA INTELEK KAMI!'

TEPUK DADA TANYA IMAN !

ingat PAS ingat AHZAB PEMBOHONG BERSIRI
ingat PKR ingat DAJAL AL MASIKH
ingat DAP ingat SOSIALIS CAUVINIS RASIS KOMUNIS.

FITNAH YANG DI REKA TERHADAP DS ROSMAH MENGENAI CINCIN & BANGLE.

BAIKLAH, INILAH MASA YANG DINANTI-NANTIKAN. ADA YANG MEMBERI KOMEN AGAR ARTIKEL INI TIDAK DIKELUARKAN KONONNYA PIHAK PEMBANGKANG AKAN JADIKAN MODAL UNTUK HENTAM BALIK.

SAYA CABAR MANA-MANA BLOGER PEMBANGKANG UNTUK MENJADIKAN ARTIKEL INI SEBAGAI BOLA LAMBUNG KEPADA MEREKA, JIKA MEREKA BERADA DI PIHAK YANG BENAR!

Kita kaji satu persatu FAKTA-FAKTA yang dikemukakan di dalam FITNAH CINCIN & BANGLE ini. RPK menuliskan semua butiran-butiran mengenai CINCIN manakala B NANTHA KUMAR menulis mengenai BANGLE. Apakah yang mereka tuliskan ?

1. RPK & B NANTHA KUMAR  - CINCIN & BANGLE.

  

Inilah gambar CINCIN yang digunakan oleh RPK dan memberikan deskripsi cincin tersebut sebagai 
According to a Forbes website, the ring is a “VVS2 clarity diamond mounted on a platinum ring surrounded by 414 diamonds in a micro-pave setting (3.48 cts.)” Ini fakta pertama yakni mengenai deskripsi cincin.

Kedua, mengenai dari mana ianya di beli yakni dari sebuah firma pembuat jam tangan dan barang kemas terkemuka di New York bernama JACOB & CO.

Ketiga ialah mengenai dari mana sumber maklumat yang dia perolehi yakni dari SCREENSHOT komputer yang mengimbas cincin tersebut di KLIA yang di buat oleh seorang pegawai kastam bernama A KRISHNAN yang berjawatan Operations Manager.


Berkenaan dengan BANGLE pula, sila lihat artikel sebelum ini di mana pertama fakta mengenai deskripsi bangle disebutkan, kedua ianya adalah buatan daripada firma yang sama JACOB & CO dan ketiga sumber maklumat mengenainya diperolehi daripada sebuah gambar yang dikeluarkan dari blog pembangkang.

Sebelah ialah gambar BANGLE yang menjadi isu di ambil dari LAMAN RASMI JACOB & CO.
PENGOLAHAN FITNAH.

Pertama, Fitnah ini diolah mengikut gaya cerita fiksyen yakni, ceritanya fiksyen (rekaan) tapi berdasarkan fakta latarbelakang yang benar-benar wujud. Contohnya, mengenai firma JACOB & CO, yang sememangnya perniagaannya adalah dalam bidang pembuatan jam tangan dan barang kemas berlian yang terkenal di seluruh negara. Firma itu memang wujud. lihat laman web rasminya. Tapi FIRMANYA SAHAJA BUKAN CERITANYA.

Begitu juga mengenai CINCIN dan BANGLE , dua-dua nya memang wujud dan dikeluarkan oleh JACOB & CO TAPI CERITA MENGENAI PEMBELIANNYA OLEH DS ROSMAH MERUPAKAN REKAAN SEMATA-MATA.

BERKENAAN DENGAN CINCIN, SETELAH MELAYARI LAMAN RASMI JACOB & CO, DIDAPATI BAHAWA CINCIN YANG MEMPUNYAI DESKRIPSI YANG DISEBUTKAN OLEH RPK TIADA DALAM KATALOG MEREKA. SILA LIHAT PRINT SCREEN YANG DIAMBIL DARI LAMAN RASMI JACOB & CO.

ADALAH SUATU PERKARA YANG AMAT MUSTAHIL BAGI SEBUAH FIRMA TERKENAL SEPERTI JACOB & CO TIDAK MENGKATALOGKAN BARANGAN YANG BEGITU BERNILAI DI DALAM LAMAN WEB MEREKA.

INI MENIMBULKAN KERAGUAN YANG MUNASABAH & WAJAR BAHAWA DESKRIPSI CINCIN TERSEBUT MERUPAKAN SUATU SANDARAN KEPADA FAKTA YANG ADA TETAPI BERLAKU PENAMBAHAN UNTUK MENJADIKAN CERITA ITU BOLEH DIPERCAYAI. BILA ADA KERAGUAN MUNASABAH , INI MENJADI PETUNJUK JELAS BAHAWA DESKRIPSI YANG DIGUNAKAN MERUPAKAN FAKTA DI BUAT-BUAT.

SAMA JUGA SEPERTI BANGLE, B NANTHA KUMAR MENULISKAN DALAM BENTUK SAMAR-SAMAR YAKNI, DIPERCAYAI BANGLE YANG NAMPAK DI DALAM GAMBAR DS ROSMAH YANG DISIARKAN ADALAH HAMPIR SAMA DENGAN BANGLE YANG DIKELUARKAN OLEH JACOB & CO DI BAWAH KOLEKSI ZEBRA SAFARI, TAPI SETAKAT ITU SAHAJALAH SUMBER YANG BELIAU KEMUKAKAN, TIADA PRINT SHOT MAHUPUN BUKTI-BUKTI LAIN YANG MENGUATKAN SANGKAANNYA.

SUDAH TENTULAH BILA PERTANYAAN MENGENAI BANGLE ZEBRA KOLEKSI DIAJUKAN KEPADA JACOB & CO;  JACOB & CO AKAN MEMBERIKAN BUTIRAN-BUTIRAN YANG DITANYAKAN TETAPI B NANTHA KUMAR TIDAK MENULIS BAHAWA JACOB & CO MENGAKUI  DS ROSMAH ADA MEMBUAT PEMBELIAN BANGLE TERSEBUT.SEPERTIMANA DAKWAAANNYA. DI SINI LAH BERMULANYA FIKSYEN TERSEBUT YANG DI OLAH DENGAN TELITI SUPAYA NAMPAK IANYA BENAR DENGAN DISANDARKAN KEPADA MAKLUMAT-MAKLUMAT YANG TERPILIH.

TETAPI MAKLUMAT-MAKLUMAT TERPILIH TERSEBUT TIDAK DAPAT MEMBUKTIKAN BAHAWA BANGLE YANG DIPAKAI OLEH DS ROSMAH DI DALAM GAMBAR YANG DISIARKAN ADALAH BANGLE ZEBRA SAFARI BUATAN JACOB & CO! INI DIAKUI SENDIRI OLEH B NANTHA KUMAR. 

BERKENAAN DENGAN KEWUJUDAN SEORANG PEGAWAI KASTAM BERJAWATAN OPERATION MANAGER BERNAMA A KRISHNAN, THE UNSPINNERS SENDIRI TELAH MENERANGKAN BAHAWA TIADA JAWATAN SEPERTI ITU DI DALAM JABATAN KASTAM DI MALAYSIA! WALAUPUN, JIKA DIBUKTIKAN WUJUD KAREKTER A KRISHNAN TETAPI JAWATAN YANG DINYATAKAN ADALAH FIKSYEN.

INI MENIMBULKAN KERAGUAN DI ATAS KERAGUAN MENGENAI IDENTITI A KRISHNAN. BILAMANA WUJUDNYA KERAGUAN DI ATAS KERAGUAN, MAKA IANYA TIDAK BOLEH DIKATAKAN SEBAGAI FAKTA YANG TELAH DIBUKTIKAN BENARNYA WALAUPUN WUJUD FAKTA-FAKTA  LAIN YANG DIJADIKAN SANDARAN UNTUK MENJADIKAN FIKSYEN NAMPAK BENAR.

KESIMPULAN:-

1. Sumber maklumat mengenai CINCIN dan BANGLE merupakan sumber-sumber maklumat yang AMAT MERAGUKAN SEKALI. Adalah mustahil bagi sebuah firma terkenal dan terkemuka seperti JACOB & CO menjalankan urusniaga pembelian CINCIN YANG BEGITU BERNILAI HARGANYA ( mengikut RPK) melalui PENGHANTARAN KURIER ! MUSTAHIL !

2. AMALAN PERNIAGAAN JUAL BELI BARANGAN BERLIAN BERHARGA YANG DIAMALKAN DI DUNIA TIDKA PERNAH MENGGUNAKAN KURIER UNTUK MENGHANTAR BARANGAN KEPADA PEMBELI SEPERTIMANA YANG DI DAKWA OLEH RPK !

3. SANGKAAN B NANTHA KUMAR DAN BLOGER YANG MENYIARKAN GAMBAR DS ROSMAH YANG MEMAKAI BANGLE TIDAK BOLEH DITERIMAPAKAI SEBAGAI FAKTA BAHAWA BANGLE ITU ADALAH BANGLE BUATAN JACOB & CO DENGAN DESKRIPSI YANG MENJADI SANGKAAN MEREKA BERDUA. SANGKAAN SESEORANG BUKANLAH FAKTA YANG BENAR.

4. JACOB & CO PUN TIDAK MENGAKUI BAHAWA DS ROSMAH ADA MEMBELI BANGLE JENIS ITU DARIPADANYA DAN B NANTHA KUMAR  HANYA BERTANYA MENGENAI BANGLE YANG BUKAN DI PAKAI OLEH DS ROSMAH SEBALIKNYA MENURUT SANGKAANNYA SAHAJA. BUKTI-BUKTI PEMBELIAN TIDAK DIKEMUKAKAN OLEH  B NANTHA KUMAR MAHUPUN RPK. 

FITNAH CINCIN DAN BANGLE INI SAMALAH SEPERTI FITNAH MENGENAI KEMATIAN DALAM PERHIMPUNAN BEERSHIT 200 HENGGET. ORANG LAIN YANG MENINGGAL, GAMBAR ORANG LAIN DITUNJUKKAN. SAMA JUGA SEPERTI KISAH JAM OMEGA, DIKATAKAN ADA TAPI TIDAK DITUNJUKKAN, BEGITU JUGA DENGAN FITNAH MENGENAI LAYANAN POLIS KEPADA HJ HADI OLEH ANWAR IBRAHIM. IANYA JUGA SAMA SEPERTI FITNAH KE ATAS DS NAJIB DENGAN ALTANTUYA DAN PEMBELIAN SCORPENE SERTA SAMA JUGA DENGAN FITNAH MENGENAI PENGLIBATAN DS ROSMAH DENGAN ALTANTUYA. SAMA SAJA JALAN FIKSYENNYA.

MUNGKIN KERANA ITULAH, ADA PEMBERI KOMEN YANG MEMUJUK HALUS AGAR ARTIKEL INI TIDAK DIKELUARKAN KERANA MEREKA BIMBANGKAN KESAN KERAGUAN YANG AKAN TIMBUL DI FIKIRAN PEMBACA APABILA DIBONGKARKAN CARA FITNAH TERSEBUT DI OLAH. PUAK IBLISETANIROJIM LAKNATULLAH HARAMJADAH MEMANG KUAT MENIPU. SEBARKAN SECARA LUAS KEPADA RAKAN-RAKAN ANDA BILA BERCERITA MENGENAINYA.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

ingat PAS ingat AHZAB PEMBOHONG BERSIRI
ingat PKR ingat DAJAL AL MASIKH
ingat DAP ingat SOSIALIS CAUVINIS RASIS KOMUNIS.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...