Rabu, 4 Februari 2015

HAK & KUASA PENGGUNA , POLITIKUS DAP & CIF PEMUDA MCA KATA IANYA KONSEP RASIS !


BILA MASUK BAB EKONOMI, politikus komuniti Cina nak untung saja, Rugi tak mao. Cukai nak kurang. Bahagian ekonomi nak lebih. Bila masuk Bab Kuasa Politik pun, politikus Cina punya pendirian adalah sama. Tak nak DEB. Tak nak MECD.

Masuk bab pemilikan hartanah, politikus Cina nak hapuskan diskaun bumiputera. Alasannya, amalan rasis. Pemaju perumahan beri diskaun kepada selain bumiputera itu ok bukan amalan rasis. 

Bila rakyat mengadu Kos Sara Hidup Tinggi, politikus komuniti Cina salahkan gomen.

Bila masuk bab agama, Politikus komuniti Cina nak samarata. Sokong murtadiin. Sokong penyebaran agama lain di kalangan orang Islam. Sokong, azan diperlahankan. Sokong perarakan maulidur rasul tidak di buat. Cabar Perlembagaan dalam penggunaan kalimah ALLAH. 

Bila masuk bab sosial, politikus komuniti Cina nak LGBTX dibenarkan. Sokong kempen Seksualiti Merdeka.

Bila masuk bab penguatkuasaan undang-undang, politikus komuniti Cina halang Polis tembak penjenayah yang tembak Polis. Desak RAMD dihapuskan. 

Namun orang Melayu/ Bumiputera masih bersabar dan masih menunjukkan kebaikan-kebaikan kepada politikus komuniti Cina dan komuniti Cina. Sebab nak jaga keamanan dan keharmonian. Nak jaga nama baik negara. Nak jaga maruah agama Islam. Kerana nak hidup aman damai bersama politikus Cina dan komuniti Cina.

Tapi apakah tindakan yang di buat oleh politikus Cina dalam Dapigs, MCA dan GERAKAN bila seorang Menteri Melayu cuma beri komen pasal HAK KUASA PENGGUNA terhadap Peniaga Tamak dan Manipulatif?

POLITIKUS KOMUNITI CINA KATA IANYA RASIS !

Seorang ustaz yang berceramah secara tertutup. Cuma video nya diviralkan. Bercakap mengenai fakta-fakta ancaman terhadap umat Islam di Malaysia. Apa tindakan dan reaksi Politikus Komuniti Cina buat?

POLITIKUS KOMUNITI CINA BUAT REPOT POLIS TERHADAP USTAZ ITU!

Seorang Politikus Melayu mengkritik cadangan Pilihanraya Tempatan yang bakal membesarkan lagi jurang polarisasi kaum. Apa reaksi balas Politikus komuniti Cina?

POLITIKUS KOMUNITI CINA MENGHERDIK POLITKUS BERKENAAN!

Bila seorang Menteri memberi komen mengenai Hak dan Kuasa Pengguna terhadap Peniaga Tamak dan Rakus; apa politikus komuniti Cina buat?

POLITIKUS KOMUNITI CINA BIKIN POLIS REPOT DAN KATA IANYA SOAL RASIS !

Ni siapa sebenarnya selama 57 tahun  yang benar-benar berusaha dan mahu bekerjasama hidup bersama berkongsi bersama? Anda sendiri tahu jawapannya.

Siapa yang selama ini dok perjuangkan kepentingan sendiri di sebalik semua slogan dan laungan RASIS ? Anda sendiri tahu menilainya. 

Benar apa Menteri kata. Masa minyak naik, peniaga tamak dan rakus naikkan harga. Politikus komuniti Cina diam. Dan desak gomen turunkan harga minyak. Sesuatu yang di luar kuasa dan kawalan gomen.

Bila masa minyak turun, peniaga tamak haloba tak turunkan harga. Bila Menteri komen pasal Hak dan Kuasa Pengguna, politikus komuniti Cina melompat dan melatah kata RASIS !

Sepatutnya, politikus komuniti Cina dari awal-awal lagi dah kowtim dengan peniaga tamak dan haloba agak turunkan harga. Jual barangan pada harga berpatutan kerana harga minyak dah turun. ada mereka buat? Takdak ! Mereka senyap dan diam.

Epidos terkini dalam Politik membuktikan kepada kita semua bahawa lebih baik lah semua rakyat Malaysia ini sokong Politikus Melayu. Sebab Politikus Melayu ini lebih adil saksama dalam layanan ke atas semua rakyat tak kira bangsa dan agama serta fahaman politik. Dan itu membuktikan mereka mempunyai Otak yang amat berfungsi baik. LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...