Khamis, 20 Jun 2013

Sukseskah Anwar Spring Roll Sabtu Ini?

Sudah diwar warkan, mereka sanggup mati. Dan Husam Musa memberikan jaminan status syahid jika mereka terkorban. Samada jaminan Husam musa di terima Allah Taala atau tidak, bagi perusuh itu tak penting. Apa yang penting bagi mereka ialah kejayaan menggulingkan kerajaan yang sah di pilih dan menang kerusi terbanyak. Perusuh hendak membuktikan , mereka lebih berkuasa dari kerajaan yang di pilih rakyat. Soal salah atau betul tindakan mereka , bukan persoalan moral bagi mereka. Siapa lebih berkuasa ialah persoalan yang menjadi asas kepada pemberontakan mereka.Tak penting bagi mereka samada majoriti rakyat Malaysia mahukan keamanan. Kehendak majoriti itu bagi perusuh tak penting. Matlamat perusuh , penaja, perancang dan penghasut demo pada Sabtu ini ialah ,siapa lebih kuat dan berkuasa di negara ini. 

Mereka mencabar dan menguji sejauh mana kerajaan BN berani dan kuat. Mereka juga hendak tunjuk kepada rakyat, bahawa jika mereka berjaya maka rakyat mesti beri sokongan kepada mereka. Secara tidak langsung ,rakyat ditakutkan dengan tindakan ganas mereka. Falsafah perjuangan mereka ialah siapa kuat ,berhak menjadi kerajaan. Hak rakyat untuk memilih kerajaan melalui proses aman pilihanraya akan tercabut selepas ini. Anihnya,mereka melakukan itu dengan menjual nama dan kuasa rakyat. Sedangkan,restu rakyat tidak menjadi rujukan mereka terlebih dahulu. Mereka tak pandang kepada kehendak 16 juta rakyat Malaysia yang tak mengundi pada PRU13 lalu. Termasuklah hak 5.2 juta rakyat yang menolak mereka pada PRU13. 

Suara dan kehendak 24.6 juta rakyat Malaysia telah diketepikan oleh Dap Pkr. Mereka tak mengendahkan apa kehendak 24.6 juta rakyat Malaysia. Secara warasnya, adakah 24.6 juta rakyat Malaysia mahu biarkan kehendak 5.6 juta dipaksakan ke atas mereka? DAP PKR hanya ada mandat daripada 5.6 juta orang sahaja. Itupun kemungkinan besar sebahagian dari penyokong PAS tidak akan turut menyertai demo Sabtu ini. Menjadikan jumlah tersebut jauh lebih rendah dari apa yang disangkakan. Persoalan sekarang ialah adakah 24.6 juta rakyat benar-benar sokong dan menyokong tindakan minoriti Dap Pkr Aabtu ini? Sudah tentu TIDAK! 24.6 juta rakyat Malaysia terang-terang menolak tindakan demo DAP PKR. 


Hanya Tunggu dan Tengok DAP PKR Langgar Undang-undang?


Himpunan Hitamlegam adalah adalah penyalahgunaan hak kebebasan berhimpun. Tujuannya sudah jelas. Untuk  melanggar dan mencabar perundangan negara. Ianya bertujuan untuk menumbangkan kerajaan yang sah di pilih oleh rakyat. Berdasarkan kepada siaran propaganda DAP-PKR, tiga tuntutan yang tak berasas dan tak waras akan di buat:-
  1. Mendesak Pengerusi SPR, Timbalan Pengerusi dan lima anggota panel SPR meletak jawatan;
  2. Menuntut kawasan yang berlaku pertikaian agar diadakan pilihanaraya semula;
  3. Menuntut agar diberhentikan sebarang proses persempadanan semula dana apa-apa proses lain sehingga anggota SPR baru di bentuk semula, melibatkan semua pihak. 
Makin celaru pemikiran dan halatuju puak anarkis DAP-PKR. Dari Himpunan Hitamlegam, menjadi Padang Merbok 622. Dari menuntut diadakan semula pilihanraya kepada desakan perletakan jawatan Pengerusi, Timbalan Pengerusi dan anggota panel SPR. Apa kehendak DAP-PKR sebenarnya?

Lihat pada tuntutan ketiga, yakni memberhentikan proses persempandanan semula. Kenapa DAP-PKR begitu takut dengan persempadanan semula? 

Kenapa DAP-PKR hendak merampas kuasa-kuasa SPR ? 

Adakah DAP-PKR mampu memlih Pengerusi, Timbalan Pengerusi dan anggota panel SPR yang benar-benar bebas dan tak memihak ?

Mati hidup balik ambe tak percaya DAP-PKR akan memilih orang yang bebas dan tak memihak. Sudah pasti, mereka akan memilih orang yang cenderung kepada mereka dan anti BN. Jika DAP-PKR hendak sangat pilihanraya di buat kembali, terimalah sahutan dan cabaran agar mengosongkan sahaja semua kerusi-kerusi yang mereka menangi. Kenapa perlu DAP PKR buat desakan begitu sebelum mahkamah mendengar semua petisyen pilihanraya?

Desakan DAP PKR mahu Pengerusi, Tmbalan Pengerusi dan anggota panel SPR meletak jawatan, kerana kesemua mereka itu adalah individu yang bebas dan tak memihak kepada sesiapa. Sudah tentulah, orang-orang seperti itu, DAP PKR tidak suka. Kesemua mereka yang di desak meletak jawatan, adalah orang-orang yang profesional dan berintergriti. Ornag-orang seperti ini, di benci oleh DAP-PKR. Mereka (DAP-PKR) hanya mahukan orang-orang yang boleh di cucuk hidung oleh mereka. 

Adakah kita hanya mahu tunggu dan lihat saja, para pemberontak DAP-PKR melakukan sesukahati mereka, seolah-olah negara ini tiada perundangan? Lainkali jangan undi lagi DAP-PKR, biar 97 peratus pengundi Cina sahaja undi DAP, yang lain sila undi BARISAN NASIONAL. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...