Selasa, 29 November 2011

BLOGER PISAU TENYEH PAK SEKS ANWAR IBRAHIM.

Anwar ketagih dengan stor kunyit lelaki muda dan China doll, ketagihan membawa kerosakan.

Lain pula ceritanya dengan anak saudara beliau si Aidi Rafizul anak kepada Idrus Ibrahim,sepupu rapat kepada si Nurul Izzah.

Sebentar tadi sekitar jam 4 petang pihak polis telah menahan Aidi Rafizul kerana didapati menagih dadah jenis Syabu bersama seorang lagi rakannya di sebuah rumah di Kampung Paya.

Aidi didapati positif dadah jenis Syabu selepas ujian air kencing di Balai Polis Bandar Perda sebentar tadi.

Aidi adalah pegawai khas kepada YB Law Choo Kiang Adun PKR Bukit Tambun dan juga salah seorang bekas pemimpin AMK Pulau Pinang.

Rakan baik kepada Din Binjai blogger fitnah Ds Yatim ini dikatakan ketagihan dadah sejak dari dulu lagi walaupun ketika itu beliau menjadi pemimpin AMK,namun dikhabarkan Yb Law Choo Kiang tetap mahukan Aidi hanya kerana beliau anak saudara kepada Anwar Ibrahim.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGeKvsFqxETR4Hj45igo8WYNyuwHyZJEHbDKCQcmhtHTTIMdC4B4c1hfnmZOyguPdgH2EX8XFmCSkxZkiYtQ_5lhWw_heDLBmn1DKXOPUZRouXDS3ZlaGYTctIDX9F4cEhKblTfjz1I1R0/s320/law.jpg
Pisau kata " dah puas roboh kampung dan gerai,esok jam 9 regim DAP nak robohkan kawasan penternakan ayam di Batu Kawan pulak.. apa la nasib rakyat penang.."TAHNIAH RAKAN BLOGER PISAU.NET !

ESUK JANGAN LUPA IKUTI PENDEDAHAN PISAU NET MENGENAI PENCEROBOHAN HARAM KE ATAS KAWASAN PENTERNAKAN AYAM DI BATU KAWAN.

KENAPA YEA DAPIGSIALAN NAK ROBOHKAN TEMPAT PENTERNAKAN HALAL ? NAK GANTI DENGAN PENTERNAKAN 'AYAM IMPOT CHINADOLL' KA?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

DAP P.PINANG BUAT PROJEK RM8 BILLION JOM UBAH GAJAH PUTIH.


PROJEK RM 8 BILLION JOM UBAH JADI GAJAH PUTIH - DAP PULAU PINANG YANG PUNYA!!!!!.

Rakan GWM telah mendedahkan beberapa jam yang lalu bahawa DAP P.Pinang di bawah pimpinan Ketua Menteri yang paling rasis pernah hidup di mukabumi ini yakni Lim Guan End anak kepada Bapa 13 Mei 1969 telah meluluskan peruntukan sebanyak RM 8 BILLION UNTUK SUATU PROJEK BUAT TEROWONG. 

Hai buat terowong pun sampai RM8 billion ????? Terowong Emas ker? Sedangkan anggaran untuk membina sebuah jambatan emas permintaan Puteri Gunug Ledang pun bila ditaksirkan pada matawang sekarang baru bernilai RM300 juta sahaja. (Alamak ! Sama lah dengan DANA SELANGORKUKU RM300 JUTA -EH ADA APA-APA KE NIE?- Kebetulan atau apa?).

RM8 billion itu bila diterjemahkan kepada kos Projek Fidlot Nasional (250 juta untuk menghasilkan 180 ribu ekor lembu - 32 kali ganda daripada kos PFN ) mampu menghasilkan 5.76 juta ekor lembu. Terowong Lembu ker? Lebih baik ternak lembu daripada buat Terowong Lembu. 

Unutk butiran lanjut mengenainya sila ke pautan ini

Dahulunya projek tersebut hanya dianggarkan bernilai RM2.3 billion semasa pemerintahan Barisan Nasional tetapi di tentang hebat oleh DAPigsialan sebagai pembangkang pada waktu itu. Kini, DAPigsialan tiba-tiba menyedari bahawa projek itu diperlukan oleh mereka untuk merompak secara besar-besaran duit rakyat. 


Kini di bawah DAPigsialan punya konsep CAT projek tersebut tiba-tiba melonjak naik kosnya menjadi RM 8 billion ! Kalaulah projek tersebut tidak di tentang hebat oleh DAPigsialan pada waktu itu sudah tentu wang rakyat dapat dijimatkan sebanyak RM 5.7 billion. Bayangkan berapa banyak rumah kos mampu beli yang boleh di bina dengan perbezaan kos tersebut?

Ini macam kalu di undi lagi DAPigsialan dalam PRU 13 akibatnya habis musnah segala khazanah Bani Jawi di Tanah Bani Jawi ini. Mahu tergadai semuanya.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

PAK SEKS ANWAR IBRAHIM DEDAHKAN BUKU SEKS UMNO PRU 13.


BUKU PANDUAN SEKS UMNO PRU 13. 

Hamba betul-betul gelak sakan. Menurut pendedahan oleh rakan bloger MPP, Pak Seks Anwar Ibrahim telah mendedahkan apa yang disebutkannya sebagai PANDUAN GERAKERJA PILIHANRAYA UMUM KE 13 yang kononnya telah diberikan kepadanya oleh seorang ahli UMNO yang menyokong PKR. Kenapa tak cakap je DS Najib yang berikan. Ha ha ha. 

Buku (gambar sebelah) telah diberikan oleh Pak Seks Anwar Ibrahim sewaktu ucapannya dalam Kongres Tahunan PKR bagi mengukuhkan lagi dakwaannya selama ini bahawa UMNO menggunakan tektik keji kotor dan menipu dalam pilihanraya.

Menurut Pak Seks Anwar Ibrahim kononnya ramai ahli UMNO sudah jemu dan bosan (tapi tak keluar UMNO seperti berlaku pada 29 orang kuat PKR) dengan UMNO. Kononnyalah.

Buku tersebut menurut Pak Seks Anwar Ibrahim akan diberikan kepada Azmin Ali untuk tindakan selanjutnya. Dipercayai bahawa Buku tersebut adalah digunakan oleh Azmin Ali bagi memperkemaskinikan lagi teknik-yeknik bersenggama bagi pengamal-pengamal seks luar tabie dan pengamal seks bebas di kalangan ahli PKR. 
Aiseh Pak Seks Anwar Ibrahim sudah pancut awal ke?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

CHINA PRESS ULANGI PENGHINAAN KEPADA BANI JAWI.


MEREKA AMAT SUKA DAN GEMAR BERMAIN SENTIMEN PERKAUMAN SERTA MENAKUT-NAKUTKAN PENGUNDI CINA SEOLAH-OLEH ORANG CINA MALAYSIA INI HIDUP DI BAWAH PEMERINTAHAN KUKUBESI BANI JAWI.

China Press
Perkara: Remeh Temeh Tun Mahathir?
Ruagan: kedai kopi orang ramai m/s C19
Tarikh: 22 November 2011 (Selasa)

Tajuk:

kekeliruan Mahathir tidak habis-habis
penulis: Kim Ting / nasi04@yahoo.com.sg

Bekas Perdana Menteri kita Tun Mahathir pernah menyandang jawatan perdana menteri lebih 20 tahun, menyebabkan beliau rasa bangga diri, dan sangat rasa yakin kepada diri sendiri, sebab itu walaupun beliau sudah bersara sejak beberapa tahun ini, masih tidak henti-henti bersuara tentang isu remeh-temeh, seperti beliau mahu setiap rakyat di Negara ini dengar cakap beliau, termasuk Perdana Menteri sekarang Najib. Mahathir lupa bahawa beliau bukan Menteri Kanan, dan usia beliau sudah menjangkau 80 lebih tahun dan tidak jauh lagi untuk masuk kepada usia 90 tahun.

Seorang tua dan sudah berumur, buah fikiran tidak lagi cekap ataupun tangkas seperti orang-orang muda, ini adalah lumrah semula jadi yang diakui ramai, kata-kata Mahathir kini sudah tidak mantap lagi, sama seperti cara dia berjalan yang sudah tidak tegap. Jika sekarang ini percakapan beliau kadang-kadang baik dan kadang-kadang tidak baik, kadang-kadang salah kadang-kadang betul, kadang-kadang terkeliru yang tidak habis-habis.

Contohnya, baru-baru ini beliau mengingatkan Barisan Nasonal, BN tidak boleh hanya mengharapkan tiket-tiket undi dari orang-orang Cina, jangan asyik memberi kepuasan kepada kemahuan orang-orang Cina, memang benar apa yang beliau katakan itu, kerana penduduk kaum Cina hanya menduduki 23 peratus di Negara ini, orang-orang Melayu lebih daripada separuh banyaknya, dan orang Cina tiada sebab untuk mempengaruhi keputusan PRU, sedangkan waktu ini orang-orang Melayu sudah berpecah-belah, barulah mereka lihat tiket-tiket undi dari kaum Cina, apabila UMNO melalui tiket- tiket undi orang-orang Melayu sudah boleh memerintah kerajaan, kenapa pula mahu ambil perhatian terhadap tiket undi kaum Cina?

Tukar Sikap Pengundi

Tun Mahathir berkata, “di kebanyakan kawasan Cina yang berpecah-belah, tiket undi Melayu memainkan peranan penting”, jika orang-orang Melayu sendiri tidak menyokong BN, jika benar perkara itu berlaku, sudah tentu ini satu perkara yang amat dasyat. Dan apa sebenarnya yang telah berlaku sekarang ini, Mahathir juga mencadangkan tidak boleh adakan PRU dalam masa terdekat, BN perlu penuhkan tempoh tamat penggal PRU terlebih dahulu, Mahathir berharap dalam tempoh itu BN dapat mempengaruhi semula semua sikap pengundi.

Mahathir memberi mesej bahawa ada orang-orang yang bercakap tentang “orang Cina sebagai penumpang” itu semuanya benar, sebaliknya kenapa isu itu menerima kritikan. Dengan  itu beliau mahu orang-orang Melayu huraikan perkara yang sebenar, kenapa Negara ini dinamakan Malaysia.  Di sini mungkin lebih ramai orang akan berkata bahawa Mahathir sudah semakin keliru. Nama itu hanya satu Simbol, adakah ia melambangkan kuasa yang ada sekarang? Kaum lain terima nama Negara ini, ia melambangkan bahawa mereka bersikap terbuka menerima apa yang ada. Adakah beliau sanggup dengan nama Negara ini menyebabkan rakyat Negara ini tidak bersatu padu?

Seterusnya Mahathir berkata lagi: “ada orang mengatakan BN tidak tolong orang-orang Cina, sebaliknya kekayaan orang Cina berlipat kali ganda dari orang-orang Melayu”, ini bukan kali pertama Mahathir mahu orang-orang Melayu jangan iri hati terhadap kekayaan orang-orang Cina, tetapi mereka tidak faham bagaimana orang-orang Cina bertungkus lumus mencari rezeki dan kekayaan, ia bukan dari pemberian kuota dari pihak kerajaan ataupun hasil ikatan kontrak dari kerajaan.

Tun Mahathir adalah bekas Perdana Menteri yang disanjung tinggi dan yang dimuliakan, sebelum bersuara beliau perlu buat kerja rumah dan kajian terlebih dahulu, bangaimana jika dicadang upah beberapa orang setiausaha untuk itu?

Terjemhan
23 November 2011
2201111034
660 karakter 

WALK FOR FREEDOM , XCUSE ME FOR WHOSE FREEDOM ANYWAY?

FORREST GUMP ONCE SAID ' STUPID DO WHAT STUPID DOES' AND HERE WE ARE HAVING A BUNCH OF STUPIDOERS DOING THE WALKING THAT MAY SAVE ALL PENGUINS. YES, THEY ARE DOING THE 'HAPPY FEET' FEATURING L.L.Bs (LACKADAISICAL LAWYERS BULLSHITTINGS) WITH JUST WALKING AND SWEATING PLUS HOLDING A PLACARD THAT SAYS 'KILL THE BILL (WHICH BILL? ELETRIC BILL? OR LAWYERS BILL OF COSTS?) THEY TRY TO TEACH 'CRY FOR FREEDOM'. FOR WHOSE FREEDOM ANYWAY? ME? YOU? THEM? I'M JUST ASKING AS I DO NOT RECALL ASKING THEM TO THE WALK TO FREE ME FROM THEIR EXPULSION OF FREEDOM.  I'M ALREADY BORN AS A FREE MAN AND YET THESE BUNCH OF BIRDIES HAVE THE GUT TO TELL ME THAT I AM NOT A FREE MAN???? WOW! FORREST GUMP IS RIGHT! FOR ME IT IS JUST A STEP AWAY TO 'CRYING FOR FREEING DUMBS'.

pic.twitter.com/l0dVJtdx

DR NOVANDRI BOGELKAN KONGRES PKR MELALUI PENAMPAR BLOGER GELAGAT ANWAR.

I'm Going To Be The Next Ketua Umum To Replace Anwar Ibrahim. 

KONGRES PKR & CHUA JUI MENG. Hamba turut tertarik dengan artikel Dr Novandri yang membogelkan Konges PKR melalui analisa bloger Gelagat Anwar. Analisis oleh GA menampakkan kepada kita bahawa Kongres PKR di JB adalah program syok sendiri Chua Jui Meng dari kacamata DAP Johor dan PAS. Kita tahu Chua Jui Meng memang bergadoh besar dengan DAP Johor. Episod bogel membogel antara mereka berdua sudah didedahkan oleh apra bloger pro BN sebelum ini.DAP Johor dan PAS melabelkan Chua Jui Meng sebagai Pengacau di Johor. Apa nak dihairankan? PKR ialah sebuah wadah berkumpulnya segala Pengacau.Politik tanahair, Nama PKR pun boleh ditafsirkan menjadi Pengacau Kerajaan Rakyat. Jom kita baca analisa GA tersebut :-
Setakat ini, DAP dan PAS sudah mula menyatakan taktik PKR untuk ‘menyerang’ Johor dengan mengadakan Kongres di negeri tersebut tidak akan membawa parti tersebut ke mana-mana. 

DAP sendiri menyatakan bagaimana PKR sepatutnya lebih menumpukan kepada usaha mencari pemimpin yang lebih kaliber di Johor berbanding mengadakan Kongres. 

Kongres ini, pada DAP tidak membawa makna sekiranya Chua Jui Meng terus diletakkan sebagai pemimpin tertinggi PKR di Johor.

Sudah wujud pertembungan pemikiran antara Chua dan pemimpin DAP Johor. 

Walaupun daripada bangsa yang sama, Chua Jui Meng kelihatan terlalu tamak dan masih mahu mengekalkan strategu bahawa PKR mampu menjadi ‘lead’ bagi usaha menjajah Johor dengan politik Pakatan Rakyat. 

DAP Johor sudahpun menyatakan pendirian, bahawa DAP akan mempunyai lebih peluang membuat impak di Johor berbanding PKR. Ini pun tidak diterima PKR.

PAS Johor hanya pemerhati senyap. Diam. Kaku. Mereka tahu bahawa PAS tidak akan mampu membuat apa-apa kemaraan politik bermakna di Johor. Masalah PAS adalah sama seperti DAP. 

Tidak ada leadership yang sangat berpengaruh. PAS Pahang bernasib baik kerana ada Tuan Ibrahim. Tapi kalau di Johor, PAS ini kelihatan sangat tidak bermaya. 

Adalah cubaan untuk membawa politik PAS di beberapa kawasan di Johor Bharu. Inipun dengan kerjasama beberapa tenaga pengajar kolej di Johor. Beberapa kakitangan atasan J-Corp pun dikatakan sangat bersungguh untuk membantu PAS. Kita ucap selamat. Kalau berjaya. 

Baguslah.

Dalam PRU 12; PKR bertanding di 94 kawasan Parlimen (menang di 31). DAP hanya bertanding di 46 kawasan (menang 28). PAS bertanding di 67 kawasan (menang 23). 

Nampaknya, PKR masih lagi mahu menjadi lead party – sedang parti tersebutlah ‘weakest link’ di dalam Pakatan Rakyat. Apa sebabnya? Anwar. Itu sahaja. 

Jika PRU 13 dilaksanakan tanpa Anwar; apakah DAP dan PAS masih boleh memberi ruang sebanyak 94 kawasan kepada PKR? Belum tentu.

Seramai 2,534 perwakilan PKR akan berkampung di Kulai Spring Resort. Agenda utama: adalah mengatur jentera pilihanraya di seluruh Negara dalam masa yang ada. 

Khabarnya, ada satu Mesyuarat Khas yang akan diadakan bagi menyusun strategi ‘Free Anwar Campaign’ sebagai persediaan berdepan dengan realiti itu.

PKR masih lagi berangan – walaupun tanpa Anwar untuk membuat impak besar di Johor. Berdasarkan survey yang dibuat oleh DAP; populariti PKR di Johor tidakpun sampai 14 %. Ya, serendah itu. 

Berbanding DAP yang berada di takat 43 % dan PAS 37 %. Ini survey yang dibuat DAP. Bayangkan impak apa yang nak dibuat oleh PKR dengan takat populariti setakat itu.

Belum lagi survey yang dibuat tentang tahap kepimpinan Chua Jui Meng di Johor yang berada di takat terendah (4.4 %) berbanding ramai pemimpin BN, DAP dan pimpinan NGO di Johor. 

Kesian.

Anwar perlu meneliti banyak benda sebelum membuat pelabagai andaian bahawa Johor akan tumbang. Minta maaf. PKR tidak akan membuat apa-apa kejutan di Johor. Mungkin belum di PRU13…tetapi ada kemungkinan di PRU14 - Gelagat Anwar

PKR cuma boleh menipo orang yang memang suka menipu.
TEPUK DADA TANYA IMAN! 

MAT MASLAN MEMANG HANDAL.


Mat Maslan ini kurang lebih sama umur sahaja dengan hamba. Bagus juga cadangan Mat Maslan itu, Perhimpunan Bani Jawi patut memfokuskan kepada Strategi Kemenangan PRU 13 dan seterusnya.
Jangan macam Tuan Man Tuan Ibrahim yang pemalas ! Baca di sini PEMALAS PUNYA KETUA PENERANGAN PAS!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

ULANG PERINGATAN MEREKA YANG UCAP GUD BYE KEPADA PKR.

SENARAI ORANG HEBAT UCAP SELAMAT TINGGAL KEPADA PKR. Nama-nama di bawah ini bukan calang-calang dan sembarangan orang. Orang-orang hebat belaka. Tanpa mereka siapalah pencacai murahan dalam PKR sekarang ini. Orang-orang hebat ini bila membuat sesuatu keputusan bukanlah di buat kerana wang ringgit. Difikirkan oleh mereka semasak-masakanya. Mereka mengenali Anwar Ibrahim luar dan dalam. Fikirkan sejenak mereka membuat keputusan keluar dari PKR.

1. Chandra Muzaffar (Timbalan Presiden Parti KeAdilan Nasional)
2. S. Nalla Karuppan (Ketua Bahagian PKR Kepong)
3. Ezam Mohd Nor (Ketua Pemuda PKR)
4. Anuar Shaari (Setiausaha Anwar Ibrahim)
5. Fairus Khairuddin (ADUN Penanti – Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang)
6. Zahrain Mohd Hashim (Ahli Parlimen Bayan Baru)
7. Zulkifli Noordin (MP Bandar Baru Kulim)
8. Zainur Zakaria (Bekas peguam bela Anwar, AJK Parti KeAdilan Nasional)
9. Ruslan Kassim (Ketua PKR Negeri Sembilan dan juga Ketua Penerangan PKR)
10. Nell Onn (Ketua Wanita Parti KeAdilan Nasional)
11. Jeffrey Kitingan (Naib Presiden PKR)
12. Marina Yussuf (Naib Presiden Parti KeAdilan)
13. Lokman Noor Adam (Setiausaha Angkatan Muda Keadilan)
14. V. Arumugam (ADUN Bukit Selambau)
15. Mohd Radzi Salleh (ADUN Lunas)
16. Badrul Hisham Abdullah (ADUN Pelabuhan Kelang)
17. Tan Tee Beng (Ahli Parlimen Nibong Tebal)
18. Sallehudin Hashim (Setiausaha Agung PKR)
19. Dr Halili Rahmat (Bendahari PKR Hulu Selangor)
20. Muhammad Zahid Md Arip (Naib Ketua Pemuda PKR)
21. Mohsin Fadzli Samsuri (Ahli Parlimen Bagan Serai)
22. Hamdan Taha (Timbalan Pengarah Pilihanraya Keadilan)
23. Dr Abdul Wahid Ahmad Suhaimie (Pengerusi Perhubungan Keadilan Pahang)
24. Jamaludin Abu Hassan (Pemangku Ketua PKR Padang Serai)
25. Mohd Hanafiah Man (Ketua Pemuda Keadilan Perak)
26. Fakhrul Azman Abu Bakar (Exco Pemuda Keadilan)
27. Shamsul Bahari Shamsuddin (Exco Pemuda Keadilan)
28. Rosli Mohd Johar (Naib Ketua Pemuda Keadilan Wilayah Persekutuan)
29. Zainuddin Awang (Exco Pemuda Keadilan Terengganu)
30. Datuk Bujang Ulis (Keadilan Sarawak)
31. Rusli Mohd Shariff (Naib Ketua Pemuda Keadilan Negeri Sembilan)
32. Jeffry Nizam (Exco Pemuda Keadilan Pahang)
33. Jamaluddin Mohd Radzi (ADUN Behrang)
34. Kapten (B) Mohd. Osman Jailu (ADUN Changkat Jering)
35. Tan Wei Shu (ADUN Bakar Arang)
36. Soraya Sulaiman (Ketua Penerangan Wanita PKR)
37. Roshanita Mohd Basir (Timbalan Ketua Wanita PKR Bahagian Bagan Serai)
38 . Datin Saidatul Badru Tun Said Keruak (Naib Presiden PKR) 

Yang tersisa dan tertinggal dalam PKR ini cuma pencacai-pencacai haprak sahaja.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KITA LUPA TUN DR MAHATHIR BUKAN IKUT SUKA HATINYA SAJA MEMECAT ANWAR IBRAHIM.


TUN DR MAHATHIR & ANWAR IBRAHIM. Kita memang lupa sebab kita tak tahu. Adalah mudah orang yang tak tahu ini kena tipu dan di tipu oleh pemikiran serta akal serta perasaan sendiri. Apa yang sebenarnya terjadi di antara Tun Dr Mahathir dengan Anwar Ibrahim pada 1998? Kita sering mendengar cerita Anwar Ibrahim. Pada kali ini mari kita dengar pula cerita di pihak Tun Dr Mahathir:

Berikut merupakan penjelasan Dr Mahathir yang ketika itu Presiden UMNO dan Perdana Menteri Malaysia menjelaskan sebab-sebabnya kepada ahli mesyuarat Majlis Tertinggi UMNO di PWTC, yang turut dihadiri Anwar pada malam 3 September 1998.
Semasa saya berjumpa dengan Menteri Besar dan juga beberapa orang lain yang datang berjumpa saya untuk mengetahui berkenaan masalah ini, ada tuduhan bahawa saya ambil tindakan ini kerana politik kerana saya nak menyelamatkan diri saya.
Saya nak kata di sini, kalau saya ambil tindakan pasal politik, apa gunanya saya tunggu sehingga keadaan jadi begini genting dan masalah-masalah lain menekan negara. Pilihan ini saya ambil keranasaya percaya tuduhan-tuduhan yang dibuat terhadap Dato’ Seri Anwar Ibrahim mempunyai asas yang kukuh.
Saya tidak puas hati dengan tuduhan ini pada mulanya.
Tahun lepas, bulan Ogos tuduhan ini dibuat oleh orang-orang. Seorangnya ialah adik (Ummi Hafilda) kepada Azmin iaitu setiausaha kepada Dato’ Seri Anwar Ibrahim dan juga seorang driver yang dahulu bekerja sebagai driver Dato’ Seri Anwar Ibrahim dan kemudian bekerja sebagai driver Azmin, sekarang ini sudah bekerja di Melaka (Azizan Abu Bakar).
Surat telah disampaikan kepada saya dan kedua-dua dan surat itu dibawa oleh Megat Junid yang menyatakan bahawa ini telah dibuat oleh orang berdua ini dan telah berjumpa dengan Megat Junid dan Tun Daim.
Saya tolak sepenuhnya tuduhan yang dibuat terhadap Dato’ Seri Anwar Ibrahim. Saya tuduh Megat Junid cuba membuat surat layang dengan pakar fitnah terhadap Dato’ Seri Anwar Ibrahim.
Dan dengan itu, tidak ada siapa yang tahu dan saya pula diberi oleh pihak polis satu kenyataan yang dibuat oleh adik Azmin iaitu Ummi yang berkata bahawa tuduhan yang dibuat dalam surat pertamanya itu adalah tidak berasas dan saya anggap bahawa dengan itu, kes itu telah selesai.
Sepertimana Ahli-ahli Majlis Tertinggi tahu, saya tidak kata apa-apa kepada Majlis Tertinggi tentang pendirian saya terhadap Dato’ Seri Anwar Ibrahim. Bahkan saya masih anggap dia bakal pengganti saya.
Dan selepas peristiwa itu pun, saya masih lagi buat kenyataan berkali-kali bahawa saya memberi sokongan penuh iaitu dia akan menjadi pengganti saya dan saya ingin serah UMNO bulat-bulat termasuk penyokong-penyokong saya kepadanya sebagai Presiden parti dan juga sebagai Ketua Kerajaan.
Ini adalah satu kenyataan yang selalu saya buat di hadapan Dato’ Seri Anwar Ibrahim atau di ucapan-ucapan lain yang saya buat. Saya selalu membuat kenyataan yang sama sehingga akhbar-akhbar asing pun telah setuju tentang the annointed assistant – apa nama – pengganti yang telah dikenal pasti oleh saya.
Selama ini pun, saya telah memberi sokongan penuh sehingga daripada masa masuk ke dalam UMNO sehingga menjadi Ketua Pemuda, Naib Presiden kemudian Timbalan Presiden. Sepanjang masa saya beri sokongan dan mempertahankan apabila ada orang menangkis.
Banyak orang yang datang jumpa saya yang membuat macam-macam kenyataan termasuk percubaan memburukkan diri saya dalam dan luar negera.Tuduhan bahawa secara tidak langsung saya melakukancrony capitalism, hypnotism, cronyism, corruption dan berbagai-bagai lagi.
Apabila Zahid Hamidi membuat kenyataan yang sama, saya, semua Ahli Majlis Tertinggi tahu bahawa saya membuat teguran yang keras terhadap Zahid.
Kalaupun Dato’ Seri Anwar Ibrahim sendiri membuat teguran yang sama di Johor, tetapi saya tidak tegur Dato’ Seri Anwar Ibrahim, saya salahkan Zahid.
Saya kata, apa yang dikatakan Dato’ Seri Anwar Ibrahim ditujukan bukan kepada Malaysia dan bukan kepada saya tetapi kepada negara-negara lain.
Sepanjang masa sehingga Majlis Tertinggi mesyuarat agung pun saya membuat pendirian yang sama iaitu Dato’ Seri Anwar Ibrahim akan menjadi pengganti saya apabila saya berhenti.
Dan sebenarnya saya berhajat untuk berhenti tahun ini, tahun 1998. Waktu tahun sudah, saya pergi bercuti dua bulan dan semasa itu saya serah pentadbiran kepada Dato’ Seri Anwar Ibrahim dengan tidak ragu-ragu walaupun ada orang yang kata itu tidak bijak dan Dato’ Seri Anwar Ibrahim tidak setia kepada saya, saya tidak terima dakwaan mereka.
Perkara ini sepatutnya tidak membawa kepada apa-apa tetapi malangnya buku ini. Buku 50 Dalil ini dikeluar, ada orang bagi kepada saya satu salinan, saya tak baca, pasal saya anggap buku ini sebagai fitnah.
Sampai sekarang ini pun saya tak baca.
Tetapi, Dato’ Seri Anwar Ibrahim sendiri mengambil tindakan untuk mengambil apa nama internal…apakah (istilah itu) saya pun tak tahu, apa nama bahasa undang-undang ini. Dia cuba menyekat pengedaran buku ini.
Dan tindakan itu diambil sebagai satu tindakan criminal iaitu melapor kepada polis bahawa buku ini patut di ban kerana ianya mengandungi banyak tuduhan-tuduhan yang tidak berasas.
Dato’ Seri Anwar Ibrahim sendiri beritahu kepada saya bahawa dia mengambil tindakan ini dan saya kata “this is very tricky,” inilah perkataan yang saya guna.
Saya masih ingat “this is very tricky” sebabnya saya kata tricky adalah apabila sesuatu yang diserah kepada polis, maka polis akan siasat dan walaupun kalau tidak ada apa-apa.. tak apalah.
Tetapi kalau ‘ada apa-apa’ polis sebagai professional body akan siasat…Jadi itulah yang berlaku.
Polis membuat siasatan dan kemudian memberitahu saya bahawa tuduhan-tuduhan dalam buku itu walaupun tak semuanya benar, tapi ada yang benar.
Mereka telah menyoal beberapa orang dan orang-orang ini secara sukarela, kata polis memberi maklumat dan polis memberitahu kepada saya apa yang diakui oleh orang-orang ini.
Saya mengaku, saya terkejut kerana saya tak sangka satu orang, satu kawan yang saya fikir begitu warak sekali boleh terlibat dalam kegiatan yang semacam ini.
Yang lain saya tak berapa peduli sangat, tentang masalah duit dan lain-lain saya tak berapa peduli. Tetapi tuduhan yang mengejutkan saya ialah berkenaan womenize, ada hubungan seks dengan beberapa wanita, tuduhan bahawa ada percubaan untuk intact isteri orang dan yang dahsyat sekali ialah tuduhan bahawa telah meliwat seorang lelaki yang dulu menjadi driver kepada Dato’ Seri Anwar Ibrahim.
Itu tuduhan yang dibuat oleh polis dan mereka mempunyai cukup bukti, apa statement-statement yang ditandatangani dan gambar-gambar yang mereka ambil tentang orang ini.
Namun, saya masih tidak puas hati dan saya bagitahu kepada polis, bahawa saya sendiri nak tanya orang-orang ini dan saya berjumpa dengan orang ini satu persatu dan tanya, “Sama ada polis paksa mereka atau pun tidak?”
Jawapan mereka, “Mereka tidak dipaksa.” Saya tanya pula, “Sama ada mereka sanggup memberi – apa nama – keterangan dalam mahkamah kalau mereka dikehendaki menjadi saksi?”
Mereka semua mengakui bahawa, “Mereka sanggup memberi penjelasan dalam mahkamah.”
Orang pertama yang saya jumpa ialah seorang driver yang tidak fasih dalam bahasa Inggeris, bercakap bahasa Melayu sedikit sebanyak dan orang ini bercerita pada saya tentang bagaimana dia membawa Dato’ Seri Anwar Ibrahim ke suatu bangunan dan dia juga bertanggungjawab disuruh mencuci dan menyiapkan bilik tidur dan juga membawa perempuan-perempuan Cina jalang, bawa untuk berjumpa Dato’ Seri Anwar Ibrahim.
Dan selepas itu, dia bawa balik perempuan-perempuan ini dan juga hantar. Kadang-kadang hantar Dato’ Seri Anwar Ibrahim balik rumah dalam kereta yang cermin hitam, orang tidak nampak.
Saya tanya, “Berapa kali benda ini berlaku?” Dia kata, “Banyak kali” dan “Siapa yang dibawa?”. “Banyak perempuan Cina. Ada juga perempuan seorang Mexican,” dia kata.
Saya tak tahulah, sama ada dia tahu Mexican atau tak Mexican ke, itu dia kata. Itu daripada driver itu.
Saya tanya dia berkali-kali, “Sama ada benar atau tidak benar? Sama ada dia sanggup membuat kenyataan ataupun tidak?” dia juga berkata, “Bahawa yang jahat ini ialah Datuk Nalla dan dia bekerja dengan Datuk Nalla.”
Datuk Nalla kadang-kadang tidak bayar gajinya. Dia kata, “Dato’ Seri Anwar Ibrahim baik, yang menghasut Dato’ Seri Anwar Ibrahim ialah Datuk Nalla.”
Saya juga jumpa dengan seorang kerani dan dia bercerita bagaimana Dato’ Seri Anwar cuba nak ada hubungan seks dengan dia. Dan dia tolak dan dia balik beritahu kepada ibu dia dan abang dia dan adik dia.
Dan mereka itu berkata, jangan buat apa-apalah, pasal dia ini orang besar. Tidak buat laporan atau apakah.
Orang yang ketiga yang saya jumpa ialah seorang perempuan India yang juga membuat kenyataan bahawa dia berjumpa nak dilakukan hubungan seks oleh Dato’ Seri Anwar dalam sebuah bilik dalam sebuah bangunan seperti itu dan dia juga menolak kerana katanya dia datang haid.
Wanita yang ketiga ialah seorang perempuan Melayu yang mengaku dia ada hubungan seks dengan Dato’ Seri Anwar.
Kemudian saya berjumpa dengan driver yang bernama Azizan. Dia dulu bekerja dengan Dato’ Seri Anwar. Lepas itu, dengan kerana Dato’ Seri Anwar mengadakan hubungan songsang dan dia berasa malu dan berkali-kali buat dan dia berhenti kerja. Dan kemudian dia bekerja dengan Azmin.
Apabila dia bekerja dengan Azmin, adik Azmin bertanya kepada dia, berkenaan dengan ke mana dia selalu bawa isteri Azmin. Dan apabila cerita-cerita ini bangkit, dia sebut apa yang berlaku kepada dia. Apa yang Dato’ Seri Anwar buat kepada dia.
Itu… Ummi tadi telah mengajak dia supaya membuat laporan dan dia pun membuat satu laporan yang ditandatangani. Tetapi, dia kata yang tulis bukan dia. Yang tulis Ummi dan dia tandatangan. Ummi lah yang tanya kepada driver ini tentang kelakuan isteri Azmin yang selalunya dapat panggilan telefon, dapat pergi ke shopping complex dan hilang sekejap.
Lepas itu balik, bercakap berkenaan dengan boyfriendnya yang biasa menyebut bahawa anak dia itu adalah anak Dato’ Seri Anwar. Sebab itu adik Azmin ini buat keputusan untuk melapor.
Dan apabila dia melapor, dia diburu oleh polis. Sehingga polis pergi ke rumah kawannya dan pecah pintu dan tangkap dia dan paksa dia suruh ubah kenyataan bahawa apa yang dia kata itu tidak benar. Jadi, itu cerita daripada Ummi.
Sebenarnya saya tidak berminat untuk berjumpa dengan Ummi. Oleh kerana Dato’ Seri Anwar sendiri beritahu kepada saya, bahawa Ummi ini ialah keluarga kepada Azmin. Dan Ummi ini sudah rujuk balik kepada keluarganya dan tidak lagi membuat tuduhan-tuduhan ini.
Dan oleh kerana itu, saya tidak berminat untuk berjumpa dengan Ummi.
Sebaliknya, pada suatu malam saya hadir satu majlis perkahwinan. Setelah saya balik ke rumah, isteri saya telefon. Dia kata, ada dua orang nak jumpa saya. Sanggupkah saya jumpa? Saya kata, “Pasai apa?” “Ialah pasal kes.”
Yang datang ni ialah Ummi dan seorang lagi yang berjanggut dan mengaku dirinya tiga pupu kepada Dato’ Seri Anwar, ada kaitan dengan Sulaiman Palestin.
Dan Ummi bercerita tentang apa yang berlaku. Sama seperti yang diceritakan oleh Azizan. Saya tanya Ummi, saya dengar kata dia telah tarik balik (tuduhan yang dibuat sebelum ini).
Dia kata, dia tidak pernah tarik balik. Dia terpaksa.. dipaksa oleh polis untuk menarik balik apa yang dia buat kenyataan.
Jadi, pendek kata, setelah saya dengar semua ini, saya berpendapat bahawa cerita-cerita ini adalah benar.
Dan inilah yang menyebabkan saya memikir semula tentang Dato’ Seri Anwar sebagai Presiden UMNO dan sebagai Perdana Menteri Malaysia. Sesuainya sebagai Timbalan Presiden UMNO dan Timbalan Perdana Menteri.
Yang lain saya boleh maaf, saya boleh lupa tetapi perbuatan songsang ini perbuatan yang tidak halal, baik daripada segi agama ataupun bagi masyarakat kita.
Adalah sesuatu yang saya tidak boleh terima dan saya tidak mahu bertanggungjawab, membenarkan orang yang terlibat dengan perbuatan yang buruk ini menjadi pemimpin UMNO dan jadi pemimpin negara.
Memang Dato’ Seri Anwar Ibrahim cuba berkata, bahawa tuduhan ini tidak benar. Tetapi saya perlu buat penilaian saya sendiri. Dan saya yakin dan saya percaya bahawa tuduhan ini adalah benar.
Selain daripada itu, saya juga berjumpa dengan seorang Ketua Bahagian UMNO daripada Perak, Hamzah namanya. Dia bawa saya tape recording – apa nama telephone called, antara isterinya dengan Dato’ Seri Anwar Ibrahim.
Sekali lagi saya terkejut mendengar apa yang diperkatakan oleh Dato’ Seri Anwar Ibrahim kepada seorang isteri kepada seorang Ketua Bahagian UMNO. Cuba nak pikat dia supaya – apa nama – supaya berjumpa untuk tujuan apa. Dan loghat cakap itu saya dapati tidak begitu baik.
Saya masih tidak mahu mendedahkan perkara ini seboleh-bolehnya.
Walaupun pihak polis sudah ready, sudah pun menyiapkan kes-kes ini terutama berkenaan Datuk Nalla.
Saya nak cuba kalau boleh tidak mendedahkan perkara ini. Sebab itu, saya minta supaya Dato’ Seri Anwar Ibrahim letak jawatan.
Saya berharap kalau dia letak jawatan, dia pergi, saya tak payah nak sebut tentang perkara ini kerana perkara ini mengaibkan seseorang dan parti kita dan keluarga-keluarga Dato’ Seri Anwar Ibrahim sendiri yang saya berpendapat tidak berdosa.
Dan saya tidak hendak perkara ini mencemarkan mereka.
Tetapi Dato’ Seri Anwar Ibrahim tidak menuruti. Dengan itu, saya terpaksa melucutkan jawatan Dato’ Seri Anwar Ibrahim.
Apabila saya lucutkan jawatan ini, saya terpaksa membuktikan sebab-sebab kenapa saya melucutkan seseorang yang memegang jawatan ini.
Saya terpaksa membuktikan sebab-sebab kenapa saya melucutkan seorang yang memegang jawatan yang tinggi dalam parti dan kerajaan.
Saya tidak boleh mempertahankan tindakan saya melainkan saya dedahkan segala-galanya.
Saya cuba nak harap kata Dato’ Seri Anwar Ibrahim akan pergi dengan rela hati dan saya tidak perlu berkata apa-apa.
Kalau pun nak tuduh bahawa ini ialah oleh kerana pendapat yang berbeza-beza berkenaan dengan ekonomi, yang itu tidak mengapa, saya boleh pertahankan diri saya.
Tetapi apabila saya mengambil tindakan melucutkan, saya mesti jelaskan sebab-sebab yang saya ambil tindakan.
Sebab itu saya panggil Menteri-menteri Besar ke rumah saya sebagai ketua-ketua perhubungan.
Saya tidak panggil Majlis Tertinggi kerana saya berharap, masih berharap – saya tidak perlu jelas kepada Majlis Tertinggi. Saya jumpa dengan Menteri Besar, saya terang semuanya.
Dan saya sanggup kalau Menteri-menteri Besar nak jumpa dengan orang yang saya jumpa pun saya sanggup untuk berjumpa, supaya dapat mengesahkan sendiri apakah benar atau pun tidak ?
Tetapi Menteri-menteri Besar tidak berminat untuk nak bertanya walaupun mereka berjumpa dengan Ummi dan Hamzah dan seorang lagi budak yang berjanggut.
Saya bagi penerangan kepada Menteri Besar supaya tindakan yang saya akan ambil akan difahami oleh Menteri-menteri Besar. Saya berhajat – berharap, saya dapat menerangkan perkara ini kepada Majlis Tertinggi tanpa mengeluarkan butir-butir yang tidak sedap didengar.
Tapi sebagaimana yang kita tahu, Dato’ Seri Anwar Ibrahim tidak meletakkan jawatan. Saya terpaksa melucutkan jawatannya dan saya terpaksa menjelaskan semuanya pada malam ini.
Saya tak nak ulas banyak lagi. Saya tahu Dato’ Seri Anwar Ibrahim membuat tuduhan bahawa ada konspirasi daripada seluruh alat kerajaan.
Saya tak tahulah apa asas-asas itu.
Saya tak akan tahankan diri saya kerana bagi saya, yang penting ialah seorang yang mempunyai moral yang begitu buruk, moral yang menjadi lebih buruk kerana menggambarkan diri sebagai seorang yang alim, seorang ulama, seorang yang boleh menjadi imam, boleh buat khutbah, orang yang semacam ini lebih daripada orang lain, tak patut buat kerja yang semacam itu.
Pada pendapat saya, Dato’ Seri Anwar Ibrahim bukan sahaja tidak layak memegang jawatan dalam kerajaan, tidak layak memegang jawatan dalam UMNO, bahkan tidak layak menjadi ahli UMNO.
Itu pendapat saya. Kalau Dato’ Seri Anwar nak mempertahankan diri, sila…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...