Khamis, 29 Ogos 2013

SPAD: Lawatan Ke Stesen Baru Komuter KTM di Rembau & Tampin @SPADChannel.

Pengerusi SPAD dan Pegawai Tertinggi SPAD dalam koc komuter tren KTM Dari KL Sentral Menuju ke Stesen KTM di Rembau dan Tampin 
Hari ini, Pengerusi SPAD dan pegawai tinggi SPAD membuat lawatan ke stesen KTM yang baru di Rembau dan Tampin. Mereka telah menaiki trem KTM dari KL Sentral untuk ke sana. Trem yang mereka naiki adalah trem yang sama dinaiki oleh mana-mana pengguna trem komuter KTM. 

Kini penduduk Rembau dan Tampin, boleh bekerja di Kuala Lumpur dan berulang-alik dengan selesa. Dan tidak perlu lagi menaiki kereta memandu ke Kuala-Lumpur. Bahkan, mereka boleh dengan selesa berulang-alik ke Seremban. Inilah yang menjadi matlamat penubuhan SPAD dalam program transformasi negara. Menjadikan pengangkutan awam sebagai mod pilihan rakyat. 

Papantanda Baru 

Dengan adanya kemudahan komuter sehingga ke Rembau dan Tampin (kawasan di luar Kotaraya KL), boleh dimanafaatkan oleh semua warga yang tinggal sekitar laluan KL-Rembau-Tampin. Laluan ke Utara sehingga ke Rawang. Di masadepan, bila bilangan pengguna semakin meningkat selari dengan pembangunan di KL dan Lembah Kelang, sudah tentulah, jadual akan menjadi semakin kerap. Dan ini boleh menghasilkan limpahan kemewahan pembangunan dari Lembah Kelang ke luar Lembah Kelang.

Antara kesan yang boleh kita jangkakan ialah kesesakan lalulintas di Seremban dan lebuhraya PLUS Seremban-KL akan semakin berkurangan. Tapi bukanlah dalam sekelip mata. Namun langkah pertama sudah di ambil ke arah itu. Kini , warga Rembau-Tampin perlulah membuat anjakan paradigma pula untuk mengambil peluang ini. Di bawah ini adalah gambar-gambar lawatan tersebut. Biarlah gambar-gambar bercerita pula mengenai aspirasi dan komitmen Kerajaan kepada rakyat di bawah program transormasi pengangkutan awam darat.

Bergambar di depan Stesen KTM Rembau Yang Baru 
Papantanda Lama Stesen Lama Rembau 
Pengerusi SPAD Memeriksa Keadaan dan Platfom Baru

Jadual Tren Dari Rembau Ke Lokasi-lokasi Lain

Pengerusi SPAD Mencuba Peralatan Baru Di Stesen KTM Rembau yang Baru


Sempena Hari Kemerdekaan Negara, KTM telah mengumumkan, perkhidmatan komuter KTM 24 jam pada 30 dan 31hb Ogos 2013, Tahniah diucapkan kepada KTM dan terimakasih kepada SPAD. Ini melibatkan 4 sektor laluan dan tambahan 26 perkhidmatan. Kekerapan pada setiap 30 minit. Berikut ialah kenyataan media KTM mengenainya. 


SPAD: Siaran Media Mengenai Penutupan Jalan & Perkhidmatan Pengangkutan Awam Sempena Merdeka @ SPADChannel

Sempena nak menyambut Hari Merdeka ini, jadi ambe kurangkan sikit artikel hantam dan bantai politikus cap ayam, BU-DU dan PECIS (Politikus Ekstrimis Cauvinis RasIS). Di sini ambe siarkan Siaran Media daripada S.P.A.D mengenai Penutupan Jalan dan Perkhidmatan Awam sempena Merdeka untuk makluman semua. LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...