Jumaat, 30 September 2011

KAK WAN JIJAH TAK TAU BANG NUO MATI PUCUK?


Akaq dah hidup senang lenang ... kalau ada rakyat susah akaq bagi duit seringgit dua tunjuk simpati sikit-sikit lepas itu apa akaq peduli lagi kan kan kan .. akaq dah senang !

Halamak! Bagaimana ini boleh terjadi kepada kak Wan Jijah? Banyak perkara yang akaq Wan tak tahu menahu  mengenai bang Nuo. Dari aktiviti meliwat sehinggalah ke aktiviti berlibur dengan China Doll serta Siamese Doll. Malah dalam perjalanan parti pun akaq Wan banyak tidak tahu mengenai polisi dan pendirian bang Nuo. Abis tu apa yang akaq Wan tahu? 

Sesuatu yang tak masuk akal waras jika akaq Wan tidak tahu menahu bang Nuo mati pucuk selama ini. Iaya sesuatu di luar jangkaan kemunasabahan terpakai. Samalah keadaannya PAS tidak tahu agenda Hudud dan Negara Islam tidak ada dalam konsensus Pakatan 'Tipo' Rakyat. Mulut tutup tapi telunjuk menuding ke arah UMNO. Tak munasabah langsung.

Adakah akaq Wan turut tidak tahu bahawa SPRM sudah menyiasat penyelewengan dan rasuah dalam pentadbiran Guan Eng puetra kodok? Berkenaan dengan dakwaan Jeff Ooi berlaku penyelewengan dalam pembahagian penempatan flet sederhana di Pulau Pinang.Sudha tentu akaq Wan tak tahu menahu.

Adakah akaq Wan tahu mengenai kesan dan natijah perbuatannya selama ini selaku Presiden dan isteri kepada seorang lelaki bernama Anwar Ibrahim? Sudah tentu akaq Wan buat-buat tak tahu. 

Apa dah jadi dengan semua pemimpin Melayu beragama Islam dalam PAS dan PKR? Tidur nyenyak sungguh. Hanya mementingkan diri sendiri melampau-lampau. Sanggup melakukan apasaja asalkan dapt terus berkuasa. Memperkayakan keluarga dan kroni matlamat utama mereka. Nasib rakyat bawahan bagaimana? 

Mengekang dan menutup peluang mana-mana individu di peringkat bawahan unutk menaiki tangga kejayaan hanya membawa padah kepada mana-mana pemimpin politik tidak kira bangsa tidak kira agama dan tidak kira ideologi

Mana-mana pemimpin yang mampu membebaskan belenggu dan kekangan yang mentiriskan poket rakyat bawahan itulah yang bakal di julang setinggi-tingginya oleh rakyat bawahan dan pertengahan. Pilihan manakah bakal di tempoh oleh semua pemimpin politik? Mereka tidak mempunyai kehidupan selain kehidupan politik. Mahu menjaga periuk nasi sendiri atau periuk nasi rakyat bawahan dan pertengahan?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...