Jumaat, 30 September 2011

KAK WAN JIJAH & PUTERA KATAK GUAN ENG


Amacam ? Ada iras-iras tak?

Kali ini kita membicarakan hal mengenai Putera Katak Guan Eng. dengan kak Wan Jijah. Apakah persamaan yang mereka berdua ada? Kak Wan Jijah selama ini mengimpikan sekur Putera Katak untuk membawanya pergi jauh dari seorang lelaki bernama Anwar Ibrahim tanpa menjejaskan kebahgiaannya sebagai seorang nenek dan ibu. Bagaimana pula dengan Putera Katak Guan Eng? 

Putera Katak Guan Eng hanya mahu 'melupakan' kenyataannya menghina Johor. Kenyataan yang membawa padah besar kepada kerjaya politik beliau sama seperti Mat Syabu. Keduanya mahu melupakan apa yang pernah mereka ucapkan. 

Bezanya. Mat Syabu tidak pernah mengakui kepada mana-mana sidang akhbar bahawa beliau tidak mempunyai keupayaan melompat-lompat seperti sekur katak. Hanya Guan Eng mengakui dalam sidang akhabr petang semalam bahawa beliau 'tidak mempunyai keupayaan sekur katak melompat-lompat dari satu negeri ke negeri yang lain. Mustahil, memandangkan beliau melompat dari Melaka ke Pulau Pinang dan seterusnya melompat lagi menaiki hirarki menajdi Ketua Menteri atas katak-katak DAP lain.

Katak ini spesis amfibia yang habitatnya berada di kawasan berair. Mungkin Khalid G boleh tunjukkan di mana habitat katak di empangan Sg Langat 2 yang masih belum siap pembinaannya akibat tamak dan rakus. Lagipun Khalid G kena bela banyak katak untuk panggil hujan dari pekan ke kawasan tadahan.

Memang hebat kisah doingeng Putera Katak Guan Eng ini. Tapi beliau masih tidak sehebat sekur lagi putera Kodok bernama Isham Rais yang dari Malaysia boleh melompat jauh sampai ke Belgium selama 21 tahun! Apakata Presiden Kak Wan Jijah dalam hal ini? Komen sikit kak Wan ....

Errrr .. apa soklan tu tadi dik??? Sori lah .. akaq sedang berangankan 
PUTERA KATAK akaq .....

TEPUK DADA TANYA IMAN!

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...