Isnin, 18 Ogos 2014

REPUBLIK DEMOKASIBINI BINAWE PR MENDAHULUI DUN SELANGOR & UUTNS 59

Selama beberapa tahun, puak republik demokasibini dok kutok dan cerca DS Rosmah. Akhirnya, Bini Anwar Ibrahim terpilih menjadi calon MB ganti TSKI. Kalau dulu bini Anwar Ibrahim gelarkan suaminya Anugerah Tuhan, maka pada hari ini, bini anwar ibrahim adalah 'Bini Anugerah Kepada Anugerah Tuhan.' Jangan tanya ambe , tuhan yang mana satu sebab puak republik demokasibini telah gantikan 'Berhala Hidup' dengan 'Dewi Bini' sebagai tuhan baru mereka. Nampaknya Pas + Umno+ Khalid Ibrahim yang disebut Isham Rais adalah merujuk secara mutlak kepada Bini Anugerah Kepada Anugerah Tuhan.

Sikit updet, antara lain pada hari ini , PDRM keluarkan waran tangkap ke atas N Surendran diatas akta hasutan. Tindakan ini adalah lanjutan dari laporan polis terhadap N Surendran kerana kenyataan beliau memfitnah dalam kecenderungan menghasut bahawa Kes Liwat II adalah konspirasi DS Najib yang disengajakan dan terancang. Biasalah, tipikal mentaliti mabok Ketum (Ketua Umum ) macam N Surendran. Beliau dikatakan telah dibebaskan dengan jaminan polis. 

Selain dari itu, Tun Dr Mahathir menulis dibelognya menarik sokongan kepada DS Najib. Berjela-jela jugaklah tulisan TDM itu menyindir dan mengkritik apa yang beliau tafsirkan sebagai 'kesalahan dan kesilapan'. TDM menafsirkan tulisannya sebagai pertunjukkan 'Kasih Sayang Tiada Berbelah dan Terbahagi'. Biasalah. Kecoh juga lah satu alam maya media sosial mengenainya. Tiada ambe mahu mengupas dan mengulas kerana pemimpin mana tak buat silap dan salah? Ambe lebih suak jika TDM turut pertunjukkan 'Kasih Sayang Tiada Berbelah dan Terbahagi' dengan memperincikan pula setiap satu 'Salah dan Silap' beliau dari kacamata rakyat selama 22 tahun beliau menjadi PM.

Dan tiada semena-mena Ketua Wanita UMNO pula meminta tambahan bilangan Naib Presiden bagi Wanita UMNO. Bagi ambe ianya berpatutan jua. Takkanlah amalan Demokasibini PR tiada dapat diperkembangkan di dalam hirarki UMNO. Jika Presiden PKR boleh menjadi MB Selangor, apa salahnya bilangan Naib Presiden UMNO turut ditambah bagi Wanita UMNO? Baru Fair & Square.

Maka eloklah juga ditambah-tambah lagi jawatan Naib Presiden UMNO untuk turut melantik segala Ketua Bahagian, Timbalan Ketua Bahagian, Ketua Cawangan dan Ketua PDM. Dengan ini, dapat mengurangkan pergeseran perebutan jawatan dalam UMNO. Dan UMNO akan bertambah sihat wal afiat. Seterusnya menjadikan UMNO berdaya dan bersaing dengan amalan Demokasibini PR.

Sultan Selangor masih bertegas untuk menemui sesiapa jua selepas 27hb Ogos ini. TSKI yang mahu berjumpa baginda di Budapest telah ditolak oleh baginda.Sementara itu, pepuak Republik Demokasibini telah mendahului DUN dan UUTNS 59 dengan mengisytiharkan bini anwar ibrahim adalah MB Selangor. Reaksi TSKI pun sepeti berselindung di sebalik lalang dan kadangkala menjadi lalang yang melindunginya. 

Pada pandangan ambe, tiada PRN akan berlaku dan terjadi. Kerana Republik Demokasibini Binawe PR pun turut menyedari bahawa , bini Anwar Ibrahim adalah pilihan Majlis Presiden sahaja dan bukan pilihan rakyat Selangor. Jika berlaku PRN, rakyat akan 100% menolak DAP PKR PAS dan mengembalikan undi kepada BN. Sebab itu jentera BN dok rileks isap rokok sambil minum kopi 'O' di kopitiam. Memang depa konpiden mutlak 100% akan menang semula Selangor. Maka mustahil puak Republik Demokasibini Binawe PR akan memberikan laluan mudah kepada BN; sepertimana BN beri kemenangan mudah kepada puak Republik Demokasibin Binawe PR pada 2008 dan 2013.

Tapi ini semua Politik lah. Politkus boleh merancang dan kita boleh buat tekaan dan dugaan. Namun pada akhirnya, Allah Ta'ala jua yang menentukannya. Rakyat Selangor anak watan dan jati masih belum bersedia untuk menggantikan amalan Demokrasi Raja Berperlembagaan dengan Demokasibini Binian Binawe PR. 

Kalau tak percaya , bikinlah PRN, memang kali ini lawak punya PRN dalam sejarah Malaysia.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...