Rabu, 13 Julai 2011

BARU KEMBALI DARI JALAN-JALAN CARI PASAL.

TANPA PENGETAHUAN RAKAN-RAKAN DAN SESIAPA PUN, JS TELAH MEMBUAT SATU LAWATAN CSI MENGENAI HAMBA ALLAH YANG DIKATAKAN MENJADI ARWAH SEMASA RUSUHAN AWAM TERANCANG PADA SABTU, JULAI 9, 2011. SEBAB ITULAH 1 HARI AKAUN FACEBOOK DAN BLOG JS TIDAK 'BERBUNYI'. 1 HARI SUNTUK LER, JS BERPELUH KETIAK. NASIB BAIK GUNAKAN PEWANGI KETIAK ODORONO REXONA UNTUK LELAKI.

DISAMPING ITU, JS MEMBUAT PERBANDINGAN DENGAN GAMBAR-GAMBAR VISUAL YANG DIKELUARKAN DAN DI PUTAR-ALAMKAN  OLEH BLOGER FITNAH BERBAYAR PIHAK IBLISETANIROJIM LAKNATULLAH HARAMJADAH DAPKRPASM DENGAN PENDEDAHAN OLEH RAKAN BLOGER PAPAGOMO DAN PISAU. 

PENDEDAHAN FAKTA CSI PERSENDIRIAN

Memanglah benar ada  seorang yang bernama BAHARUDDIN AHMAD yang baru dikebumikan. Berdasarkan kepada semua maklumat-maklumat bertulis dan klip video samada dari pihak pemabngkang dan pro Kerajaan di mana wajah dan identiti arwah BAHARUDDIN AHMAD dapat dikenalpasti termasuklah kisah mengenai sebab musabab kematiannya.

Blog pembangkang menggunakan wajah orang yang di bawah ini di mana beliau bukanlah BAHARUDDIN AHMAD tetapi seorang yang dijadikan serta di upah untuk menjadi PELAKON TAMBAHAN untuk KESAN EFEK DRAMATIK oleh puak IBLISETANIROJIM HARAMJADAH LAKNATULLAH DAPKRPASM bertujuan MEMBURUKKAN LAGI KEADAAN.


GAMBAR SEBENAR ARWAH BAHARUDDIN AHMAD IALAH SEPERTI DI DALAM GAMBAR DI BAWAH INI , DI MANA PADA MASA ITU ARWAH MASIH BELUM MENINGGAL DUNIA, BERMAKNA ARWAH TIDAK MENINGGAL DUNIA DI LOKASI RUSUHAN AWAM TERANCANG SEPERTIMANA YANG DIPUTARBELITKAN OLEH BLOG PEMBANGKANG.BARULAH BETUL GAMBAR ADALAH ARWAH BAHARUDDIN AHMAD.

Jadi apa yang didedahkan oleh Papa Gomo adalah benar. Orang lain yang meninggal, gambar orang lain yang digunakan bertujuan untuk memberikan kesan DRAMATIK kepada penceritaan yang telah diskripkan sejak awal. 

Gambar yang diputarbeltkan oleh blog pembangkang bukanlah arwah BAHARUDDIN AHMAD tetapi SUHARDI MOHD. Pada asalnya, rancangan puak pembangkang ialah meletakkan SUHARDI MOHD berlakon membawa watak yang MATI AKIBAT KEKEJAMAN POLIS. Tanpa disangka-sangka oleh mereka, arwah BAHARUDDIN AHMAD pula yang meninggal dunia tetapi bukan di tempat kejadian.BEGITULAH BAGAIMANA ALLAH SWT MENJADIKAN TIPU DAYA PUAK IBLISETANIROJIM HARAMJADAH LAKNATULLAH DAPKRPASM INI LEMAH.

Ini disahkan oleh PERMIT MENGUBURKAN yang ada di Balai Polis berdekatan dan di dalam rekod JABATAN PENDAFTARAN NEGARA.  Sendiri pergi ler ke tempat-tempat yang berkenaan. dan lihat di bawah ini diberikan contoh PERMIT MENGUBURKAN. kerana didalamnya ada dinyatakan butiran SEBAB KEMATIAN. 

PERMIT MENGUBURKAN INILAH MERUPAKAN BUKTI SAHIH IDENTITI ARWAH DAN SEBAB KEMATIANNYA,  LOKASI DI MANA DIA MENINGGAL DUNIA DAN TARIKH /MASA KEMATIANNYA.CONTOH PERMIT MENGUBURKAN.
SILA LIHAT ADA BUTIRAN 

' SEBAB KEMATIAN' DAN 

'TARIKH /MASA KEMATIAN' 

'TEMPAT TINGGAL MASA KEMATIAN'

INI KERANA, DI MALAYSIA ADANYA PERUNTUKAN KHAS DI MANA , PERMIT MENGUBURKAN PERLU DI AMBIL DARIPADA PIHAK BERKUASA SEBELUM MENGEBUMIKAN SESEORANG. 

INI JUGA BERMAKNA REKOD KEMATIAN MANA-MANA PENGUNDI BERDAFTAR DI MALAYSIA ADALAH LENGKAP DAN MEMBOLEHKAN SPR MENGEMASKINIKAN DAFTAR PEMLIH DARI MASA KE SEMASA TAPI HANYA BOLEH MENGELUARKAN NAMA PEMILIH APABILA ADA PERMOHONAN DI BUAT DAN IANYA TIDAK BOLEH DILAKUKAN DENGAN KUASA SPR SENDIRI SEBAB ITU HAK PEMILIH BUKAN SPR YANG TERMAKTUB DALAM PERLEMBAGAAN.

Kepada pihak iblisetanirojim haramajadah laknatullah DAPKRPASM, kalo iya pun nak buat temberang , don't be too obvious lah stupid bloody fool!

Kematian arwah BURHANUDDIN AHMAD membuktikan kepada kita, sejauhmana pihak iblisetanirojim haramjadah laknatullah DAPKRPASM sanggup melepaskan tanggunjawab mereka ke atas kematian dan kecederaan yang dialami oleh peserta-peserta perhimpunan haramjadah tajaan mereka. Ini macam ka dikatakan bersifat KEBAJIKAN ?

NYAWA & HARTABENDA RAKYAT TIDAK ADA NILAI LANGSUNG DI SISI MEREKA ( PIHAK IBLISETANIROJIM HARAMJADAH LAKNATULLAH DAPKRPASM) DAN HANYA MERUPAKAN ' BAHAN BERITA BERNILAI UNTUK DI PUTARBELITKAN LAGI' BERTUJUAN AGAR LEBIH BANYAK NYAWA & HARTA RAKYAT DIKORBANKAN SUPAYA BOLEH DISENSASIKAN OLEH MEREKA DEMI KEPENTINGAN HATI PERUT MEREKA YANG KOTOR JIJIK BUSYUK!

TEPUK DADA TANYA IMAN.

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

seram ak masuk blog Jas Salleh ni...

Ayat Kursi diturunkan pada suatu malam selepas Hijrah. Menurut riwayat, ketika ayat kursi diturunkan disertai dengan beribu-ribu malaikat sebagai penghantarnya, kerana kebesaran dan kemuliaannya.

Syaitan dan Iblis menjadi gempar kerana adanya suatu alamat yang menjadi perintang dalam perjuangan nya.

Rasulallah s.a.w segera memerintah kepada penulis alQuran iaitu Zaid bin Thabit agar segera menulisnya dan menyebarkannya.

Ada terdapat sembilan puluh lima buah hadis yang menjelaskan fazilat ayat kursi. Sebabnya ayat ini disebut ayat KURSI kerana di dalam nya terdapat perkataan KURSI, ertinya tempat duduk yang megah lagi yang mempunyai martabat.

Perlu di ingat, bukan yang di maksudkan dengan KURSI ini tempat duduk tuhan, tetapi adalah KURSI itu syiar atas kebesaran Tuhan.

Khasiat Ayat Kursi:

Sesiapa yang membaca ayat Kursi dengan istikamah setiap kali selesai sembahyang fardhu, setiap pagi dan petang, setiap kali masuk kerumah atau kepasar, setiap kali masuk ke tempat tidur dan musafir, insyaallah akan diamankan dari godaan syaitan dan kejahatan raja-raja (pemerintah) yang kejam, diselamatkan dari kejahatan manusia dan kejahatan binatang yang memudharatkan. Terpelihara dirinya dann keluarganya, anak-anak nya, hartanya, rumahnya dari kecurian, kebakaran dan kekaraman.

Terdapat keterangan dalam kitab Assarul Mufidah, barang siapa yang mengamalkan membaca ayat kursi, setiap kali membaca sebanyak 18 kali, inyaallah ia akan hidup berjiwa tauhid, dibukakan dada dengan berbagai hikmat, dimudahkan rezekinya, dinaikkan martabatnya, diberikan kepadanya pengaruh sehingga orang selalu segan kepadanya, diperlihara dari segala bencana dengan izin Allah s.w.t.

Salah seorang ulama Hindi mendengar dari salah seorang guru besarnya dari Abi Lababah r.a, membaca ayat Kursi sebanyak anggota sujud (7 kali) setiap hari ada benteng pertahanan Rasulallah s.a.w.

Syeikh Abul ‘Abas alBunni menerangkan: “Sesiapa membaca ayat Kursi sebanyak hitungan kata-katanya (50 kali), di tiupkan pada air hujan kemudian diminumnya, maka inysyaallah tuhan mencerdaskan akalnya dan memudahkan faham pada pelajaran yang dipelajari.

Sesiapa yang membaca ayat Kursi selepas sembahyang fardhu, Tuhan akan mengampunkan dosanya. Sesiapa yang membacanya ketika hendak tidur, terpelihara dari gangguan syaitan, dan sesiapa yang membacanya ketika ia marah, maka akan hilang rasa marahnya.

Syeikh alBuni menerangkan: Sesiapa yang membaca ayat Kursi sebanyak hitungan hurufnya (170 huruf), maka insyaallah, Tuhan akan memberi pertolongan dalam segala hal dan menunaikan segala hajatnya, dam melapangkan fikiranyan, diluluskan rezekinya, dihilangkan kedukaannya dan diberikan apa yang dituntutnya.

Barang siapa membaca ayat Kursi ketika hendak tidur, maka Tuhan mewakilkan dua malaikat yang menjaga selama tidurnya sampai pagi.

Abdurahman bin Auf menerangkan bahawa, ia apabila masuk kerumahnya dibaca ayat Kursi pada empat penjuru rumahnya dan mengharapkan dengan itu menjadi penjaga dan pelindung syaitan.

Syeikh Buni menerangkan: sesiapa yang takut terhadap serangan musuh hendaklah ia membuat garis lingkaran denga nisyarat nafas sambil membaca ayat Kuris. Kemudian ia masuk bersama jamaahnya kedalam garis lingkaran tersebut menghadap kearah musuh, sambil membaca ayat Kursi sebayak 50 kali, atau sebanayk 170 kali, insyaallah musuh tidak akan melihatnya dan tidak akan memudharatkannya.

Syeikul Kabir Muhyiddin Ibnul Arabi menerangkan bahawa; sesiapa yang membaca ayat Kursi sebayak 1000 kali dalam sehari semalam selama 40 hari, maka demi Allah, demi Rasul, demi alQuran yang mulia, Tuhan akan membukakan baginya pandangan rohani, dihasilkan yang dimaksud dan diberi pengaruh kepada manusia. (dari kitab Khawasul Qur’an)

Tanpa Nama berkata...

Nasihat Untuk Pendakwah seperti Jas Salleh:

Dari Usamah bin Zaid r.a bahawa ia pernah mendengar Nabi SAW bersabda “Pada hari kiamat kelak seseorang itu akan dicampakkan ke dalam neraka, maka keluarlah ususnya dan dia berputar-putar seperti seekor keldai mengelilingi batu kisaran.

Para penghuni neraka lainnya pun menghampirinya dan bertanya:”Wahai saudara, mengapa ini semua terjadi? Bukankah saudara adalah orang yang pernah menyuruh kepada-perkara makruf (kebaikan) dan mencegah perkara-perkara yang mungkar (kejahatan)?” Maka ia menjawab:”Benar, akulah yang pernah menyuruh kamu berbuat makruf dan melarang kamu berbuat kemungkaran, tetapi aku sendiri yang melanggarnya.”
(Bukhari & Muslim)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...