Rabu, 26 Jun 2013

Demokrasi Di Tukar Kepada Anarki dan Oligarki.

Kita perlu sentiasa waspada dan awas , dengan semua tindakan penentangan, protes,   bantahan serta tindakan enggan bekerjasama daripada Dap dan Pkr. Kita perlu bertanya, apa motif sebenar mereka berbuat demikian? Apa mereka mahukan? Adakah mereka melakukannya demi kepentingan  rakyat atau kerana mereka mahukan kuasa?


Pertama, mereka sedang melakukan yang di sebut sebagai Keungkalan Politikal , Political Defiance. Apakah Keungkalan Politikal? Ianya adalah satu gerakan khusus untuk merampas kuasa secara senyap-senyap. Boleh ditakrifkan sebagai Revolusi Senyap. Mereka membunuh kuasa politik pihak saingan mereka. Mereka mahu menggantikan kuasa politik sedia ada dengan kuasa politik mereka.

Persoalannya, apa corak dan bentuk kuasa politik Dap Pkr? Keduanya adalah sosialis. Satu sosialis demokrat dan satu lagi sosialis liberal. Ke mana halatuju mereka? Mereka menuju kepada sebuah regim anarki dan oligarki. Dap Pkr akan membentuk satu dinasti tirani dan diktaktor berasaskan kepada polarisasi kaum dan nepotisma.

Persoalan kedua, pihak mana yang akan menjadi lebih dominan? Dap menguasai 30 peratus pengundi Cina. Manakala undi Melayu terpecah tiga menjadi 20 peratus. Bermakna, Dap lah yang lebih dominan dengan menguasai 51 peratus undi. Berbanding PKR dan PAS. 


Apakah corak dan bentuk politik Dap? Dap ialah sebuah parti dominan cinabeng sosialis. Mereka tak suka dan anti kepada bentuk dan corak perlembagaan Malaysia. Dap tidak iktiraf Majlis Raja-raja, Islam agama Persekutuan, perlindungan kepada agama Islam, bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi dan hak istimewa Melayu. 


Dap mahukan sebuah regim oligarki berdominasi kepada kuasa politik cinabeng. Menggantikan kuasa politik Melayu dan anak negeri Sabah dan Sarawak. Dap mahu kuasa politik cinabeng berada di atas. Menguasai segala-galanya. Falsafah politik Dap cinabeng ialah Siapa Kuat Semua Dapat. Dap tidak akan berkongsi kuasa dengan sesiapa pun. 


Kepada seluruh Melayu dan anak negeri Sabah dan Sarawak, Adakah anda ingin sumber kekayaan dan kuasa politik hanya berada dalam tangan sekelompok etnik sahaja? Bukankah lebih baik menjadikan Dap gagal menguasai 30 peratus undi cinabeng, agar tiada siapa mampu membuat ugutan dan dominan ke atas yang lain. 
Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...