Khamis, 29 Mac 2012

CIMB JANGAN MALUKAN UMNO SELANGOR & DS NAJIB & UMNO.

Sebagai menyambut kegusaran mengenai unsur-unsur parasit di dalam GLC seperti CMB yang disuarakan dua orang rakan bloger seangkatan yakni Papa Gomo dan Akar Umbi, hamba turut menyeru agar UMNO Malaysia dan UMNO Selangor perlu mengambil perhatian segera. Dari dulu lagi sebarang polisi kerajaan dar mana-mana pentadbiran kerajaan BN yang baik selalunya di sabotaj oleh kegiatan parasit yang menyusup masuk dalam jentera kerajaan, agensi kerajaan dan badan-badan GLC. Diaorg buat taik, UMNO dan BN dapat nama busuk. Kepincangan ini tidak boleh dibiarkan lagi. Sebaik-baiknya biarlah semua jentera kerajaan, agensi dan jabatan kerajaan serta badan-badan milik kerajaan dipenuhi oleh ahli-ahli parti sendiri. Kamonlah, ahli UMNO sendiri sudah 3.3. juta orang belum lagi ahli MIC , MCA , GERAKAN dan parti-parti komponen lain. Paling tidak pun 70% jawatan diisi oleh ahli parti. Pastikanlah yang mempunyai kelayakan dan pengalaman yang sesuai bagi mengisi jawatan-jawatan tersebut. Peranan dan fungsi jentera kerajaan bagi melaksanakan polisi pentadbiran BN. Mari kita membaca apa yang telah di tulis oleh Akar Umbi :-
Ada desas-desus mengatakan CIMB Shah Alam yang terletak di Bangunan UMNO Selangor akan berpindah. Alasan yang didengar ialah masalah parkir dan yang kedua, fengshui.
Kalau BN gagal di Selangor pada PRU13, rasanya gerenti CIMB akan keluar dari bangunan milik UMNO Selangor tersebut.
Jangan main-main, ini bakal jadi satu tamparan kepada PM Najib.
Untuk kepastian cuba-cubalah pegawai-pegawai UMNO Selangor bertanya pada kakitangan bank berkenaan.
Tanda-tanda CIMB buat kerjasama sosial (bukan bisnes?) telah pun terbukti awal tahun lepas.
 
baca seterusnya di sini AKAR UMBI

UMNO dan BARISAN NASIONAL tidak boleh lagi membiarkan puak Pakatanista mengambil kesempatan di atas kebaikan UMNO dan BARISAN NASIONAL. Dalam mana-mana program CSR GLC jika hendak sangatlah tunjuk tak pilh bulu buat je camnie ..dalam sepuluh program CSR , tiga buat kerjasama secara terhad dengan Pakatanista. tapi bila difikirkan balik lah buat apa beri peluang kepada Pakatanista nak tumpang tui kan? Pakatanista pun tak pernah menceritakan kebaikan UMNO dan BARISAN NASIONAL pun.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...