Khamis, 8 Disember 2011

TIGA KETUL 'NAJIS MANUSIA' UNTUK GUAN END KALIPAH PALSU HADIAH DARIPADA NABI PALSU?


HADIAH TERINDAH BUAT GUAN END KALIPAH PALSU DAN SELURUH WARGA KERJA DAP RASIS.


Hari ini adalah hari ulangtahun kelahiran kalipah palsu Guan End. Rakyat Pulau Pinang sungguh bergembira. Kegembiraan itu dizahirkan dalam bentuk pernyataan kebencian teramat sangat. Hadiah kek berupa bentuk 'najis manusia' empat ketul telah dihadiahkan kepada kalipah palsu Guan End. 


Mohamed Ghani Abd Jiman berkata (jurucakap penghantar hadiah) replika kek seakan najis manusia tersebut memang layak diberikan kepada kalipah palsu Guan End kerana menjadikan Pulau Pinang sepeti Pulau Tahi.

Menariknya, ianya di taja oleh orang DAP negeri sendiri . Beliau turut menyindir kakitangan kerajaan negeri yang ta'at berkhidmat kepada rejim kalipah Guan End. 

"Orang lain tak boleh bagi (hadiah 'tahi manusia'), hadiah ini memang mempunyai nilai sentimental dia (Guan Eng) kerana dia buat Pulau (Pinang) ini macam 'pulau tahi'," ujarnya 

"Empat ('tahi manusia') ini DAP yang taja. Sesiapapun tak perlu tahu dan biar polis siasat. Kalau nak tahu, Guan Eng kena buat laporan polis," 

Beliau turut menyifatkan kalipah palsu Guan End sebagai 'pondan' kerana tidak berani bersemuka dengannya walaupun dimaklumkan bahawa kalipah palsu Guan End berada di Taiwan dalam lawatan rasmi.Setiausaha Politik kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Zairil Khir Johari dalam reaksi spontan menganggap tindakan itu menghina kakitangan kerajaan serta kerajaan negeri yang dipilih oleh rakyat. 

"Jika berdendam dengan Ketua Menteri sekalipun, tidak perlulah sampai menghina kakitangan kerajaan sama ada Melayu atau bukan Melayu dengan memberi hadiah ('tahi manusia') sebegitu. 

"Menerima hadiah bersifat peribadi pun bukan menjadi amalan Ketua Menteri Pulau Pinang, hadiah sebegitu ('tahi manusia') dia (Guan Eng) tak terima," ujar beliau.

tq MPP !

Bila lagi agaknya UMNO Selangor mahu memberikan hadiah seakan sama kepada para pemimpin Pakatan Haramjadah Selangor dengan apa yang dilakukan oleh UMNO Pulau Pinang. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kasi yang 'ori' lagi cun, biar dia orang tahu berapa menyampahnya rakyat negara ini kepada 'penghancur keamanan' negara.

Tok Jabit berkata...

makanan disamakan dengan najis??? hmmm .... kasihan si kek ...

anamas berkata...

PANDAI SUNGGUH LIM GUAN ENG LANTIK ANAK BERHINGUS DAN UBUN2 LEMBUT KHIR JOHARI (BETUL KAH ANAK KHIR JOHARI?)JADI HAMBA PECACAI DIA....RASANYA DIA BUKAN MELAYU KOT...NAMPAK MUKA PUN MACAM RUPA CINA SAJA.

anamas berkata...

Kalau anak khir johari jadi pembantu LGE aku kesal la juga. Bukan apa bapa dia dulu orang kuat UMNO...Penyokong kuat kerajaan PERIKATAN zaman YTM Tunku Abdul Rahman Putra..Entah lah bukan sama pemikiran bapa dengan anak.Mungkin kelemahan UMNO juga agaknya tak pandai jaga anak khir Johari ini...Tak pa lah kalau dia jadi orang kuat DAP..nak buat camna. Kita ucapkan selamat berjaya dalam kerjayanya...MAAF JIKA TERKASAR BAHASA.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...