Isnin, 27 Jun 2011

AKU NAK BERITAHU AZIZ BARI .. KEPALA HOTAK KAMU BERJAMBUL.


AZIZ BARI ini hendak mengelirukan dan menipu segala anak-anak iblis laknatullahnya agar terus menerus memutarbelitkan TAFSIRAN PERUNDANGAN NEGARA. Dalam Perlembagaan , peruntukan mengenai Kebebasan berhimpun secara aman tanpa senjata bukanlah hak mutlak tanpa sekatan. Perenggan (b) Fasal 2 Perkara 10 sudah menjelaskannya. 

POLIS mempunyai bidangkuasa dan di beri kuasa di bawah Seksyen 27  AKTA POLIS 1967 dan ini termasuk di dalam penfasiran ' sebarang peruntukan membuat sekatan' untuk mempertimbangkan terlebih dahulu sebarang permohonan permit untuk berhimpun walaupun tiada permohonan di buat. kerana itulah adalah kuasa Polis terutama sekali apabila terdapat lebih daripada 1 000 lapuran Polis telah di buat sebagai bantahan kepada perhimpunan haramjadah taik kuning iblis betine haramjadah sundal Ambabigagal.

Seksyen 27 adalah terperinci dan amat jelas mengariskan kuasa Polis untuk tidak memberikan permit walaupun tiada permohonan rasmi di buat apatahlagi apabila sudah ada 1 000 lapuran Polis membantah perhimpunan tersebut.

POLIS tidak bertindak sesuka hati mereka dan fungsi mereka bukanlah sepertimana yang disalahtafsirkan oleh profesor bangang Aziz Bari tersebut. Siapa Aziz Bari ini? Dia hanya seorang ahli akademik yang makan gaji dengan kerajaan. Dia bukanlah orang yang berkelayakan dalam mana-mana peruntukan perundangan untuk menafsir perundangan. Hak menafsir peruntukan perundangan terletak pada Badan Kehakiman. 

Malah, ketiadaan permohonan permit untuk perhimpunan Beershit 2.0 sehingga ke tarikh kenyataan Aziz Bari menunjukkan bahawa penganjuran perhimpunan Beershit 2.0 mempunyai agenda yang boleh mengancam keselamatan awam dan negara. Penganjuran perhimpunan tersebut secara literalnya sudah melanggar peruntukan seksyen 27, 27a 27b dan 27c serta perenggan (b) Fasal 2 Perkara 10 Perlembagaan. Inilah tafsiran yang betul.

Macam biasalah, pukimak-pukimak dapkrpas ini memang suka tafsirkan segala benda ikut nafsu buta perut mereka. Mereka ini semua berperangai seperti setan iblis lakantullah yang suka berdusta dan mengelirukan orang awam. Dulu diaorg boleh lah putar belit , sekarang ini sudah ramai yang celik perundangan. TEPUK DADA TANYA IMAN.

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

PAS PKR memang pakar dalam menipu guna fakta sekerat2. Tanpa bukti sah & nyata. Jangan ingat mereka yang masuk U hatta pensyarah sekali pun bijak dlam menilai sesuatu. Ramai berfikiran dangkal cuma bijak menghafal.

Tanpa Nama berkata...

Profesor paling dangkal. Berhenti ajelah bukan pakar sangat pun. Bodoh piang

PUKIMAK UMNO berkata...

WARGGHHHHHHH....BODOH LA SORANG2 UMNO NGOK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...