Isnin, 26 September 2011

KAK WAN JIJAH NANGIS!


"Indah, manis, sedih, geram, marah, kasihan, meluat dan jijik semuanya ada. 
Ia adalah sebahagian daripada aturan Allah kepada kami sekeluarga dan saya redha, cuma di sana ada tuntutan bagi kita sebagai  hambaNya agar sentiasa berusaha membuang segala kefasadan dan mengambil segala kebaikan. 
Saya adalah seorang wanita biasa yang mempunyai keinginan dan impian tersendiri. 
Bezanya cuma, saya adalah isteri kepada seorang lelaki bernama Anwar Ibrahim."
Luahan rasa hati Kak Wan Jijah dan dalam klip video di bawah ini apabila Kak Wan Jijah bercerita mengenai agama, kak Wan Jijah menangis, kenapa kak Wan Jijah menangis? Isteri dan anak mana yang tidak menangis jika selama ini mengetahui segala impian dan keinginannya hidup bahgia dimusnahkan oleh seorang lelaki bernama ANWAR IBRAHIM.

Dato' Wan Ismail Wan Mahmood

"Ayah kandung dikurniakan anugerah Dato’ atas khidmatnya yang tidak berbelah bahagi sebagai pegawai kerajaan selama 30 tahun. Beliau merupakan ahli Majlis Keselamatan Negara yang diberikan  tugas khas berkenaan dengan perang psikologi menghadapi ancaman Komunis. Beliau sempat berkhidmat di bawah tiga orang Perdana Menteri. Sedikit sebanyak ayahlah yang menjadi sumber inspirasi saya bekerja  sebagai doktor awam di hospital kerajaan. Ibu kandung saya, Datin Mariah binti Haji Khamis, adalah seorang suri rumah sepenuh masa dan semasa muda pernah menolong ibunya membuat dan menjual kuih-muih"
(ceritakakwan.com-Bab 2 Zaman Kanak-kanak)

KAK WAN JIJAH BILA LAGI KAK WAN AKAN MEMBUANG SEGALA KEFASADAN YANG LELAKI BERNAMA ANWAR IBRAHIM LAKUKAN KE ATAS RAKYAT?

KAK WAN JIJAH BILA LAGI KAK WAN MAHU MEMBERIKAN KEBAIKAN KEPADA RAKYAT?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...