Isnin, 22 Ogos 2011

POLEMIK AZMIL 'ALI SETAN' MUSTAPHA , CONTOH TERBAIK SIFAT JADDALAH SEORANG THOLIB.

AZMIL 'ALI SETAN' MUSTAPHA telah mencetuskan keresahan di kalangan kariah masjid An Nur Kg Melayu Subang. Akibatnya, dua lapuran polis telah di buat terhadap Azmil Ali Setan. Pendedahan terbaru oleh bloger Double Y pula menceritakan bagaimana ceramah malaun Tholib (Penuntut) yang baru kembali dari pengajian di Syria terdapat banyak salah tafsiran dan kebobrokan 'ilmu yang menjurus kepada sifat jaddalah Tholib dan riya' Tholib kerana sedikit 'ilmu. Persoalannya adakah Azmil Ali Setan ini mempunyai sebarang tauliah untuk memberi ceramah dan mengajr ilmu agama daripada MAIS ? Sedangkan bekas mufti Dr Asri pun pernah di tahan kerana tiada tauliah memberi ceramah dan kuliah di Selangor.

Saksikan dahulu klip video ceramah Azmil Ali Setan ini yang diadakan di TTDI. Klip video ini dimuatnaik dari laman youtube dan didapati agak merbahaya kesan dan natijahnya kepada umat Islam yang berada dalam kelompok orang awam. Silap haribulan ianya boleh mencetuskan suatu perpecahan serius di kalangan umat Islam. 


Di awal ceramah pun beliau tidak tahu nama masjid di mana beliau di jemput. Beliau menceritakan mengenai ketiadaan kenderaan dan bercerita mengenai beliau baru kembali dari Syria kerana menjalani pembedahan jantung di sana. Beliau menceritakan bahawa beliau menerima bayaran untuk berceramah dan wang tersebut digunakan bagi kos rawatan susulan beliau. Nampaknya beliau sedang mengalami masalah kewangan. Mungkin kerana itulah beliau diberikan peluang oleh rakan-rakannya untuk mendapat sumber kewangan melalui jemputan-jemputan untuk berceramah. 

Anda bacalah salah satu komen ke atas ceramah beliau tersebut:-
Tafsiran salah dan menyesatkan ceramah Azmil ni. Ayat Allah ni bukan diturunkan untuk orang Melayu sahaja,tetapi untuk seluruh umat manusia dan jin. Azmil dah rosak aqidah dia ni apabila menyamakan Allah dengan makhlu. Dia sebut" Allah pun dah fed up". Dia ingat Allah ada perasaan emosional macam dia. Asyik maki hamun orang. Cuba kira berapa perkataan BODOH yang dia sebut. Sudahnya anak dia sendiri bodohkan dia. Tapi orang lain pulak salah. Apa punya mangkuk orang pi jemput dia ni bagi ceramah.
Baca seterusnya apa yang di ulas oleh Double Y di sini YUSERIYUSOFF.BLOGSPOT 


HAMBE TERINGAT MENGENAI PESANAN AHLI HIKMAH BAHAWA SALAH SATU JALAN YANG BAKAL DI TEMPUH OLEH SEORANG THOLIB IALAH MENEMUKAN JALAN JADDALAH SEBELUM MASUK KE PERINGKAT SETERUSNYA JIKA IA SEDAR AKAN KESILAPAN AWAL NYA. JIKA TIDAK, AKAN HANYUT TERUS. SEMUGA BELIAU TETAP BERADA DI ATAS JALAN BENAR. 

7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

azmil ni patut cermin diri dia dulu.. jaga anak pompuan dia (yg anak luar nikah tu)

Jas Salleh berkata...

Tu la pasal bro ...

Tanpa Nama berkata...

Azmil dah x layak didunia ne, dia patut mati ataupun hidup didunia lain, sebabnya apa benda pun sekarang dia x suka, sebenarnya dia angkuh kerana belajar disyria, dia perasan diri dia teramat mulia, tapi kita kenal dia juga bekas pelakon, baru insaf, tapi janganlah keterlaluan, hingga orang meluat & menyampah.

Tanpa Nama berkata...

dia tak paham ke kau org yg tak paham. ini bab ugama. kalau kau org x paham sebelum hentam org tanya pada yg arif dulu. Betul apa yg dia ckp. cuma kau org yg sempit minda. memang ALLAH ada perasaan.contoh tebaik macam kau org yg kaki beli nombor ekor. berdoa agar dpt nombor satu. memang ALLAH makbulkan tapi dgn keadaan muka yg marah. cuba kau org sembahyang taubat, minta ampun dosa lampau, ALLAH makbulkan dgn keadaan muka yg manis.Sebab hambanya sujud dan insaf kepadanya. Lain kali habiskan kitab 20 sifat ALLAH. ADA PAHAM

Tanpa Nama berkata...

Anon 1:33AM Hang dgn Azmil 2x5/5x2, pendakwah GILA.

Jas Salleh berkata...

kalo Azmil benar2 faham beliau tidak akan menuturkan sifat yg tak sepatutnya ... bahaya woooo hati2 bila berbicara mengenai sifat-sifat Allah SWT ...

Azmil telah mendahului kalamullah itu tidak dibenarkan

Tanpa Nama berkata...

saper2 yg pernah kenal atau kerja sekali dgn mangkuk ni tau lah perangai dia..sombong, tak boleh ditegur, baran tak tentu hala, ingatkan dah berubah.. masih sama juga!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...