Selasa, 14 Disember 2010

Keberanian & Kepahlawanan MelayuKeberanian & Kepahlawanan MELAYU

Maka, Laksamana dan Hang Jebat, Hang Kesturi pun berjalan juga, dengan segala orangnya dan tiada diindahkannya orang mengamuk itu. Maka Rangga, dan Barit Ketika pun heran melihat berani Laksamana dan segala Melayu-melayu itu, setelah dilihat oleh penjurit dua ratus itu, Laksamana dan segala orangnya tiada bergerak dan tiada diindahkannya lawan itu, maka prajurit itu pun mengamuk pula ke belakang Laksamana. Seketika lagi datang pula prajurit itu mengamuk ke hadapan Laksamana, barang yang terlintang dibunuhnya dengan tempik soraknya, katanya, “Bunuhlah akan segala Melayu itu,” seraya mengusir ke sana kemari barang yang terlintang dibunuhnya. Maka prajurit dua ratus itu pun bersungguh-sungguh rupanya. Maka, sahut Laksamana, “Jika sebanyak ini prajurit Majapahit, tiada, kuindahkan; tambahkan sebanyak ini lagi, pun tiada aku takut dan tiada aku indahkan. Jikalau luka barang seorang saja akan Melayu ini, maka negeri Majapahit ini pun habislah aku binasakan, serta Patih Gajah Mada pun aku bunuh,” serta ditendangnya bumi tiga kali. Maka bumi pun bergerak-gerak. Maka, Laksamana pun memengkis pula, katanya “Cih, tahanlah bekas tanganku baik-baik" Maka, prajurit itu pun sekonyong-konyong lari, tiada berketahuan perginya.
- PETIKAN SULALATUS SALATIN.Demikian HEBATnya keberanian & kepahlawanan MELAYU yang dizahirkan oleh HANG TUAH 5 bersaudara. Kesinambungan warisan itu diteruskan oleh WIRA PERKASA yang dikepalai oleh ARMAND PJU.Tindakan berani & kepahlawanan beliau amat terserlah sekali dalam menjuarai semua isu-isu sensitif mengenai KETUANAN MELAYU. Beliau tidak menghiraukan apajua rintangan dihadapannya. Segala kecaman terhadap beliau merupakan kata-kata semangat untuknya.Tindakan beraninya memberi tekanan kepada NAMEWEE MUKA-KHINZIR di atas segala kebiadapan yang dilakukannya kepada org MELAYU sehinggakan usahanya itu menyedarkan NAMEWEE dan MEMOHON MAAF kepada NAZRI Menteri-Versi-Kontra. Namewee-muka-Khinzir mengakuinya kesilapannya & ketelanjurannya tanpa syarat. 


Perkara ini telah dimaklumkan kepada saudara ARMAND oleh NAZRI Menteri-Versi-Kontra pada 1 pertemuan penuh gilang gemilang di pejabat NAZRI Menteri-Versi-Kontra di Parlimen hari semalam Isnin 13hb Disember 2010 yang juga dihadiri oleh 14 orang bloggers tersohor di Tanahair termasuklah PAPA GOMO.  

TAHNIAH KEPADA SEMUA ! ANDA SEMUA ADALAH HEBAT !!!

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...