Selasa, 28 Disember 2010

GEMPAQ ADUN TERLAMPAU??? BABAD PERUPOK 1

Gambar Hiasan Jangan Nak Mandai-mandai ganti Huruf 'H' dengan 'K'


1. ASTAGHFIIRULLAHAL-ADZHIIM belum pun reda ribut topan melanda mengenai kejadian 'ADUN TERTANGKAP DALAM KOC VIP 1' sehingga timbul desas-desus mengatakan pihak PAS bakal mengambil tindakan perundangan yang memungkinkan 'KISAH' tersebut menjadi suatu 'HAKIKI MEMALUKAN'. AL maklumlah, yang dikenakan tindakan punyai hak untuk 'SEPINA' saksi-saksi serta buat ujian 'DNA'; Apakah kali ini kita bakal menyaksikan betapa peri pentingnya 'AKTA DNA' sebagai keterangan kukuh identitas keturunan? Lupakan saja, masing-masing ada akal. Dah tentu yang BERAKAL tidak mahu HILANG AKAL jika KEJADIAN itu menjadi suatu HAKIKI MENGAIBKAN melainkan jika yang BERAKAL itu sememang sudah KENA DIAKALKAN. Bagus sungguh bahasa MELAYU ini sarat makna tersirat. 1 kalimah boleh ditafsirkan menjadi pelbagai makna, contoh 'ZINA'. Macam-macam tafsiran boleh diberikan. Lain Padang Lain Belalang, Rambut Sama Hitam Hati Lain-lain. Kalimat Sama Makna Lain-lain. 


2. Kini, belum reda ribut di daratan, timbul pula pokok hari di ufuk Perupok. Pokok Hari ini istilah bahasa Melayu bagi merujuk kepada petanda HARI NAK HUJAN. Pada kali ini, POKOK HARI kelihatan di kaki langit PERUPOK. Bakal didedahkan oleh JEMAAH BLOGGERS PAPA GOMO & NADI RAKYAT.


Pokok Hari Di Perupok

3. Pokok Hari ini telah di kesan pada radar NADI RAKYAT melalui KHIDMAT TELEKOMUNIKASI GPS yang berbentuk TELEFON SELULAR atau dalam bahasa ranggi masakini 'HANDPHONE' istilah DBP ' TALIFON BIMBIT. Milik siapa? Dah tentu milik seorang warganegara Malaysia berbangsa Melayu beragama ISLAM takkanlah milik Mat Bangla maupun Minah Indon, Filipina, Siam dan sebagainya. PASTInya bukan milik kera di hutan.
4. Malaysia adalah sebuah negara ISLAM mengikut Perkara 3 Perlembagaan yang menyebutkan bahawa ISLAM adalah agama PERSEKUTUAN. Oleh itu diwujudkan  J-QAF bagi mendidik anak-anak bangsa mengenal TAUHID, ISLAM & IHSAN dan mengamalkannya bagi membentuk AKHLAQ MULIA bersesuaian dengan AMAR MA'ARUF NAHI MUNKAR. IHSAN unsur yang penting kerana menimbulkan suatu RASA POROS berkenaan ALLAH MAHA MELIHAT. Tiada perbuatan samada BAIK atau BURUK terlindung daripada sifat QAUNUHU BASHIIRAAN.5. Para ustaz dan USTAZAH yang mengajar j-qaf di sekolah-sekolah sudah tentu terdiri daripada ORANG-ORANG TERPILIH AKHLAQ nya dan mempunyai SAHSIAH DIRI yang baik untuk dijadikan MODAL kepada anak-anak murid. dan yang berkelulusan akademik daripada IPTA dan IPTS yang berkelayakan seperti KOLEJ UNIVERSITI SAINS ISLAM [KUSIM] yang terdapat di SEREMBAN Negeri Sembilan.
6. Orang Malaysia terkenal dengan BUDAYA ANAK ANGAT dan BERANGKAT-ANGKAT ini. Istilah mak angkat, AYAH ANGKAT, ANAK ANGKAT, kakak angkat, abang angkat, adik angkat dan pelbagai jenis angkat tidak asing dalam budaya Melayu terutama dalam sesetengah negeri di Malaysia seperti contoh KELANTAN. Kisah mereka pelbagai dan kadangkala sampai TERANGKAT! Apa agaknya perkhabaran ADUN PERUPOK masakini ?7. Akhir sekali, sebagai penutup kepada BAB PENGENALAN BABAD PERUPOK 1. Kita renungkan ayat ini dalam surah Al Israk, adakah kita sudah PASTI mereka yang menjadi ahli jemaah Pok Nik itu mampu mengamalkan ayat ini? TEPUK DADA TANYA IMAN!.
"JANGANLAH KAMU HAMPIRI ZINA, SESUNGGUHNYA itu adalah satu perbuatan yang keji dan satu jalan yang jahat (yang membawa kerosakan).
SADAQALLAHUL-AZIIMBERANI & BENAR
ALLAH BERSERTA UMNO/ BARISAN NASIONAL
UMNO ITU ISLAM TULIN
INGAT PAS INGAT ZINA
INGAT PKR INGAT DUSTA PKR

4 ulasan:

eM JaY... berkata...

hehhhehehehehe...
mantap..!!!
jas demo liskan blog kawe d list demo.MJ

hisham berkata...

bongkar...
selama ini keburukan umno saja yang dijaja dalam setiap ceramah(roadshow bercakap dengan tin)kutip derma yang pas lakukan seluruh pelusuk negara.
ulamak syaitan pas sesuka hati mencerca dan maki hamun orang2 umno,sedangkan orang2 umno juga satu bangsa dan seugama dengan mereka.
ahli2 pas begitu seronok mendengar kisah keburukan pemimpin2 umno ditelanjangkan dikhalayak ramai(banyak yang tak betul)hingga sanggup membayar diatas nama derma jihad.
apa salahnya sekarang kita pula belajar dari mereka..
orang2 pas ini sebenarnya busuk dari rambut hingga kehujung kaki..
perangai syaitan mereka ditutupi olih jubah hapak dan serban serta imej janggut serabut yang kononya melambangkan ke Islaman mereka.

BasiRoN97 berkata...

http://propartiislammalaysia.blogspot.com/2010/12/terbaru-papa-gomo-si-penipu-sudah.html


kahkahkah...kantoiiiiiiiiiiiiiiiiii

Jas Salleh berkata...

Lalalalalalalalalallalalalaalalallala
BasiRON97 Pepuak PAS & PKR Yang DIkantoikan Oleh PAPA GOMO .... wakakakakkaakkaakakaka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...