Selasa, 17 Januari 2012

AMBIGA UGUT CETUSKAN RUSUHAN.


Ambiga semakin besar kepala dan semakin angkuh. Beliau ini banyak menimbulkan pelbagai kontroversi. Dari isu murtad sehinggala ke isu seksualiti merdeka dan terkini mengugut akan mengadakan BERSIH 3.0.

Ambiga masih tidak berpuashati kerana cakapnya tidak di dengar. Apakah Ambiga ini Perdana Menteri Malaysia? Beliau ialah seorang Pengerusi sebuah pertubuhan haram BERSIH. 

Kerajaan Malaysia melalui SPR dan JTP telahpun melakukan dan sedang melaksanakan cadangan-cadangan untuk menambah baik sistem pilihanraya. Penggunaan dakwat kekal sudah dipertimbangkan. Jawatankuasa Terpilih Pilihanraya sudah ditubuhkan. Semua pihak sedang meneliti semua cadangan. Apa lagi?

Petikan daripada MPP :-

“Ia mesti dilaksanakan (oleh Suruhanjaya Pilihan Raya). Maka kita akan cuba semua itu, namun sekiranya mereka (SPR) tidak memenuhinya sebelum PRU, kami tidak menolak kemungkinan untuk menggerakkan Bersih 3,” tegas Ambiga.

Menurut Ambiga, adalah jelas SPR tidak menghormati cadangan yang dikemukakan PSC dan Parlimen sekiranya suruhanjaya itu masih tidak mahu melaksanakan lapan tuntutan Bersih.
Di sidang media sama, Sasterawan Negara, A Samad Said turut mengatakan Bersih 3.0 adalah alternatif terakhir sekiranya tuntutan itu tidak dilaksanakan.
“Sekiranya semua pilihan tidak dilaksanakan, memang tidak mustahil akan diadakan Bersih 3.0,”
Namun jika Ambia yang menjadi alat kepada Pakatan masih berdegil meneruskan BERSIH 3.0 sebagai alasan untuk mendapatkan kembali sokongan dan simpati rakyat pada fikiran hamba biarkanlah mereka berarak dan berhimpun selama mana yang mereka mahukan. 

Inilah dikatakan suara bingit minoriti yang tidak mempedulikan suara majoriti senyap. Bila kerajaan terlalu berlembut Pakatan membalasnya dengan menjadi semakin biadap dan bertindak meloyakan tekak semua pihak.

TEPUK DADA TANYA IMAN!
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...