Ahad, 18 Mac 2012

PEMIMPIN PKR MEMANG TELUS KALAU ANDA BERI USD10 JUTA.

 

Kalau dalam dunia orang jahat, Al Capone adalah yang terbaik. Maklumlah beliau cuma kantoi kerana tak bayar cukai pendapatan. Kalau dalam dunia politik telus bersih tanpa rasuah, pemimpin PKR paling terkehadapan dengan syarat anda perlu membayar harga 'ketelusan' dan 'Tanpa Rasuah' tersebut sejumlah USD 10 juta! Memanglah MAHAL ! Apa anda ingat murah ke harga 'Ketelusan' dan 'Tanpa Rasuah' pemimpin PKR?  Jangan anda fikir ada diskaun. Anda tak layak ! Yang murah bagi pemimpin PKR adalah 'janji' dusta, fitnah, bohong dan gaji Penasihat Ekonomi Selangor. Yang lain mahal beb ! Kalau setakat AIR PERCUMA BERSUBSIDI apa ada hal ... meter air masih lagi ada. Yang percuma dalam bab AIR ini bagi pemimpin PKR ialah AIR LIUR BASI dan AIR .. ehem ehem ehem sampai boleh di tabur hingga ke rektum mangsa ehem ehem ehem si anu ... anu ... takkan tak kenal kot? ANU-gerah T panggilan manja bini nombor satu beliau. 'Bini-bini' lain jangan nak jeles plak.  Kembali kepada cerita harga sebuah 'Ketelusan' dan 'Tanpa Rasuah' amalan kempinpinan PKR , berikut adalah pendedahan RPK mengenainya:-
Ini adalah pendedahan terbaru RPK yang disiarkan oleh www.malaysia-today.net. Kisah ini melibatkan beberapa kepimpinan PKR yang menuntut rasuah sebanyak USD 10 juta dari sebuah syarikat.Perkara tersebut melibatkan projek pengswastaan antara Kerajaan Selangor dengan sebuah syarikat yang dikenali sebagai Azam dan Azan Sdn Bhd (AASB).
Projek tersebut berkenaan pembangunan Pasar Selayang serta pembangunan sekitar termasuk lot-lot kedai dan perumahan yang bermula sejak tahun 1997.Ianya terbahagi kepada tiga fasa.Fasa pertama telah siap pada tahun 2009.Fasa kedua dan ketiga tidak dapat dimulakan kerana tapaknya diduduki oleh peniaga-peniaga yang enggan berpindah ke tapak baru di fasa pertama yang telah pun siap.
Pelbagai cara dan usaha yang dilakukan oleh kontraktor berkenaan (AASB) untuk memulakan fasa kedua dan ketiga, semuanya menemui jalan buntu. Akhirnya AASB memilih untuk mencari penyelesaian melalui jalan politik. Melalui seorang pemimpin PKR Sarawak , Baru Bian, AASB telah diperkenalkan kepada ahli parlimen Selayang yang juga bendahari PKR Pusat , William Leong. Setelah beberapa kali berbincang mereka telah mencadangkan agar perkara tersebut dibawa ke perhatian MB Selangor.
Untuk memudahkan kerja melobi MB, mereka harus cari orang yang MB boleh mendengar cakapnya. Lalu Baru Bian telah memperkenalkan Tian Chua kepada kontraktor berkenaan. Ini kerana Tian Chua dikatakan menjadi telinga kepada MB Selangor. Selepas itu kes berkenaan diambil alih oleh Tian Chua dari William Leong.Setelah diambil alih oleh wakil MB Selangor iaitu Tian Chua,maka bermulalah satu episod baru kepada AASB. Tidak lama selepas itu, dan mungkin setelah mendapat lampu hijau dari Pejabat MB Selangor atau dari ibu pejabat PKR,Tian Chua telah bertemu dengan AASB dan meletakkan syarat-syarat berikut.
AASB diminta mengemukan penyata tuntutan sebanyak RM 70 juta untuk pembinaan pasar dalam fasa pertama dan tuntutan itu AKAN DILULUSKAN oleh kerajaan negeri.
AASB diminta untuk melepaskan fasa kedua serta ketiga dan bayaran RM 70 juta yang AKAN DILULUSKAN oleh kerajaan negeri termasuk sebagai ganti rugi kerana AASB sedia melepaskan dua fasa berkenaan.
AASB diminta untuk menyerahkan tanah bagi fasa kedua dan ketiga kepada sebuah syarikat yang ada kaitan dengan seorang pimpinan PKR.
Daripada jumlah RM 70 juta yang diterima dari AASB, sebanyak USD 10 juta (RM 30 juta) perlu dikembalikan kepada Tian Chua sebagai derma kepada PKR.Mereka nak bayar RM 70 juta, kemudian nak ambil balik tanah dan nak balik wangnya RM 30 juta. Nak bayar dalam RM, nak balik dalam USD.
Sumber Sel13.Com
TERBAEK DARI LADANG LEMBU TENUSU PEJABAT PKR. OH YA KENAPA DALAM MATAWANG DOLLAR AMERIKA? KALAU RINGGIT MALAYSIA KAT MANA NAK SIMPAN? KALAU DOLLAR AMERIKA KAN SENANG NAK SIMPAN DI LUAR NEGARA. APA, ANDA INGAT PEMIMPIN PKR INI BODOH? PEMIMPIN PKR KAN CERDIK ... CERDIK MENIPO DAN MENERIMA RASUAH.

TEPUK DADA TANYA IMAN!


Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...