Jumaat, 20 Januari 2012

APA NI SUKA CABUL-CABUL MAHASISWI.. OTAK LETAK DI MANA??!!!

Gambar Hiasan

Cerita ini sudah lama dan di petik dari rakan bloger Empayar Pemuda yang memetik lapuran berita dari Mymetro. Insiden pencabulan dan gangguan seksual di IPTS terutamanya di ibukota dan Selangor semakin ketara. Dilakukan oleh pensyarah lelaki miang hidung belang lanjut usia seperti Anwar Ibrahim. Pihak Pusat Pengajian Tinggi terutama KPT sepatutnya melakukan kajian dan mendedahkan kepada umum mengenai statistik aduan jenayah seksual dan pencabulan yang dilakukan terhadap mahasiswa/i. Bukan setakat menjual populariti melalui pemansuhan AUKU. Bayangkanlah jika AUKU tiada, tidak mustahil ramai mahasisa/i bakal menjadi mangsa rogol, liwat, penderaan seksual dan pencabulan kerana di ugut oleh pensyarah-pensyarah miang untuk lulus cemerlang. Adam Adli dan SMM sepatutnya memperjuangkan perkara-perkara seperti ini dan bukannya setakat turun bendera dan gantung pocong depan bangunan.
Pensyarah miang. Itulah gelaran buat seorang lelaki yang juga pensyarah di sebuah institusi pengajian tinggi awam (IPTA) di Lembah Klang berusia 50-an apabila mencabul seorang pelajar perempuan dalam biliknya di universiti berkenaan, kelmarin.
Lebih keji, pensyarah itu didakwa cuba memaksa pelajar berusia 23 tahun berkenaan melakukan aksi ringan-ringan dengan mengumpan untuk meluluskan pelajar itu dalam peperiksaan selepas mangsa enggan melayani kehendak seksualnya.
Bagaimanapun, keengganan mangsa memenuhi permintaannya menyebabkan pensyarah itu mula bertindak kasar dengan meraba serta mencium gadis terbabit menyebabkan berlaku pergelutan dalam bilik berkenaan.
Dalam kejadian jam 3.30 petang itu, mangsa bernasib baik apabila berjaya keluar dari bilik pensyarah berkenaan sebelum membuat aduan kepada pensyarah lain dan kemudian membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur, di sini.
Sumber berkata, kejadian bermula ketika mangsa mahu ke bilik pensyarah berkenaan bagi menghantar tugasan yang diberikan. “Namun, dia terserempak lelaki itu di luar bilik sebelum mangsa diberikan kunci dan diarah menunggu di dalam bilik itu.
“Pensyarah itu muncul kira-kira 10 minit kemudian. Sebaik masuk ke biliknya, pensyarah berkenaan terus memegang pipi mangsa sebelum duduk di kerusinya,” katanya. Beliau berkata, mangsa yang bingung dengan tindakan itu memberitahu mahu menghantar tugasan. “Bagaimanapun, pensyarah itu mendakwa tidak mahukan tugasan berkenaan sebaliknya memberitahu mahukan benda lain,” katanya.
Sumber berkata, mangsa yang tidak faham kemudian bertanya apa yang dimahukan pensyarahnya itu.“Dengan bersahaja, pensyarah itu bangun dan mengunci pintu bilik sebelum menarik tangan mangsa serta memeluknya. Lelaki terbabit kemudian memberitahu mahu mencium mangsa.
“Mangsa cuba menolak dengan baik, namun lelaki itu terus meraba badannya walaupun dia merayu tidak diperlakukan demikian,” katanya. Katanya, mangsa yang bengang dengan tindakan itu memarahi pensyarah terbabit. “Difahamkan, lelaki itu dengan bersahaja mengumpan untuk meluluskan mangsa jika memenuhi kehendak seksualnya,” katanya. 
Biarpun diumpan dengan keputusan cemerlang, mangsa masih berkeras menolak pelawaan lelaki itu menyebabkan berlaku pergelutan antara mereka. Pelajar terbabit bernasib baik kerana berjaya keluar dari bilik sebelum membuat aduan kepada pensyarah dan kakitangan universiti berkenaan. Mangsa yang trauma dengan insiden itu kemudian tampil membuat laporan di IPK Kuala Lumpur, selepas dinasihatkan rakan, pensyarah lain dan keluarganya.
Sementara itu, Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (Operasi dan Risikan) Kuala lumpur, Asisten Komisioner Khairi Arasa ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian berkenaan.
Katanya, siasatan lanjut sedang dilakukan mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan (KK). mymetro.
Hamba ketengahkan isu ini kerana hamba perhatikan semakin ramai mahasiswi di ganggu secara seksual di IPTS dan isu ini KPT terutama Saipudin Dolah dan Khaled Nordin main tutup sebelah mata. Sedangkan masalah gangguan seksual ke atas mahasiswi semakin ketara dan serius di IPTS. Khalid G pun sama. Apa jadi pada orang besar UNISEL yang pernah di dakwa telah merogol seorang mahasiswi? Terlepas begitu sahajakah? Bayangkanlah bila seorang peliwat dijadikan Perdana Menteri Malaysia, hamba tidak tuduh siapa-siapa. Gerun !

TEPUK DADA TANYA IMAN!
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...