Selasa, 3 Januari 2012

ADAKAH AZHAR IDRUS KENAL MANGKUK TANDAS WANITA INI?Bagi mereka yang mahu menyucikan jiwa dari dosa-dosa lampau perbuatan itu amatlah dialu-alukan. Namun dalam perjalanan yang penuh berliku duri ranjau kadangkala menyapa jua kisah-kisah sila. Nama Azhar Idrus tiba-tiba mendadak naik di pentas ceramah-ceramah. Beliau terkenal dan dikenali di kalangan anak muda sebagai penceramah. Gaya persembahan ceramahnya begitu mengasyikkan. Di selang seli dengan lelucun dan kadangkala diselitkan sumpah seranah maki hamun berbakul-bakul sebagai gurauan melampaui batas. Begitulah menurut mereka yang pernah menjadi pendengar-pendengarnya. Hamba tidak pernah sekalipun mendengar ceramahnya kecuali dalam youtube. Itupun sekali sahaja. Beliau tidak memilih bulu. siapa sahaja pemimpin pada pandangannya adalah salah bakal menjadi bahan ceramahnya. Di sebalik itu semua siapakah beliau sebenarnya?

Kisah silamnya tidak seindah kisah saidina 'Umar Al khattab mahupun syeikh Abdul Qadir Jailani mahupun selucu Abu Nawas di zaman silam. Atau seperti biodata Muhammad Ali, Malcolm X dan DJ Dave. Mungkin kita perlu bertanya kepada Bob Lokman ataupun kepada Salim Iklim takpun kepada penyu bertelur. 

Terasa pelik juga bilamana nama Azhar Idrus di sebut di perkarangan sebuah masjid di Kampung Jambu Bongkok Terengganu namanya turut dikenali oleh sebuah mangkus tandas di dalam tandas wanita.

Apakata kita bertanya kepada Tok Janggut yang suka menyanggah mengenai perkara tersebut? Assalamualaikum warrahmatullahi-wa-barakatuh SANGGAH TOK JANGGUT

TEPUK DADA TANYA IMAN!
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...