Ahad, 13 November 2011

KONDO MEWAH, KJ , NFC & DATO SAHRIZAT JALIL.


AKTA SYARIKAT 1965 MALAYSIA. Anda perlu tahu mengenai STATUS PERUNDANGAN SEBUAH SYARIKAT YANG DIPERBADANKAN DI BAWAH AKTA SYARIKAT MALAYSIA. IANYA DIBERIKAN STATUS PERUNDANGAN SEBAGAI SEBUAH ENTITI BERBEZA DENGAN INDIVIDU YANG MENJADI AHLI LEMBAGA PENGARAH, PENGARAH SYARIKAT DAN PEMEGANG SAHAM SYARIKAT. FAHAMI INI DULU KEMUDIAN BARULAH ANDA TAHU BAHAWA PEMBELIAN KONDO MEWAH OLEH NLMC TIDAK ADA KAITAN DENGAN DATO SHAHRIZAT ABDUL JALIL.

Sebagai seorang yang mempunyai pengalaman luas dalam bidang korporat dan hal ehwal perundangan korporat di Malaysia selama 15 tahun , tindakan NLMC melaburkan sebahagian kecil wang Pinjaman di bawah NFC bagi tujuan PELABURAN SEKURITI dan PELABURAN BERIMBANG BALIK untuk menampung KOS OPERASI PROJEK NFC merupakan sebuah tindakan yang tidak salah dan tidak menyeleweng daripada tujuan asal Pinjaman Tersebut diberikan. Malah Melabur dalam Hartanah menjadikan Wang pelaburan Tersebut menjadi Terjamin dan meningkatkan lagi kapasiti syarikat NLMC untuk membayar jumlah pinjaman yang diberikan. Tindakan tersebut memberikan keuntungan kepada kedua-dua pihak di mana sebarang kenaikan kos operasi dalam Projek Fidlot Nasional tidak perlu diberikan Sebarang Penambahan Jumlah Pinjaman lagi kerana MODAL PUSINGAN KOS SUDAH DIKITARKAN DAN DIJANAKAN MELALUI PELABURAN HARTANAH YANG MENGUNTUNGKAN. Ianya boleh di jual semula pada Margin keuntungan Yang Besar berbanding Di Simpan Dalam Pelaburan Bentuk Simpanan Tetap.

KESIMPULANNYA AMAT MUDAH, SAIFUDDIN NASUTION MELEMPARKAN TUDUHAN TINDAKAN PELABURAN HARTANAH MENGGUNAKAN WANG PINJAMAN DI BAWAH NFC ADALAH SUATU PENYELEWENGAN MENURUT PANDANGAN PERIBADINYA TANPA MERUJUK KEPADA SYARAT-SYARAT DAN TERMA-TERMA PERJANJIAN YANG ADA SERTA MENGAMBILKIRA MAKSUD DAN MATLAMAT HARTANAH TERSEBUT DI BELI (SEBAGAI PELABURAN DAN PENJANAAN SEMULA WANG TANPA MEMERLUKAN PENAMBAHAN JUMLAH PINJAMAN YANG SEDIA ADA). HARTANAH TERSEBUT ADALAH MILIK SYARIKAT NLMC DAN BUKAN MILIK PERIBADI DATO' SHAHRIZAT JALIL. SAIFUDDIN NASUTION MEMANIPULASIKAN KELEMAHAN SALAH FAHAM UMUM MENGENAI STATUS PERUNDANGAN SYARIKAT SEBAGAI SEBUAH ENTITI BERBEZA DENGAN PEMILIK SYARIKAT LALU MEMBUAT TUDUHAN LIAR MENGATAKAN BAHAWA APASAJA HARTA MILIK SYARIKAT ADALAH MILIK PEMILIK SYARIKAT WALHAL IANYA TIDAK BENAR SAMASEKALI KERANA APASAJA MILIK SYARIKAT ADALAH MILIK SYARIKAT DAN BUKAN MILIK PERIBADI PEMILIK SYARIKAT. AKAN DIPERJELASKAN LAGI.

TEPUK DADA TANYA IMAN!


Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...