Khamis, 26 Januari 2012

SELANGORKU AJAIB: RM5 JUTA UNTUK RATU SAMPAH SELANGOR TARI TIANG.


Daripada Bro Jinggo daripada AAKJ berkenaan isu sampah-sarap kategori sampah pepejal harian (tak termasuk sampah masyarakat) menulis:
Dalam bajet kerajaan Negeri Selangor 2012, sebanyak RM300juta diberikan untuk geran SELANGORKU.
RM300 juta untuk ‘Geran Selangorku’
SHAH ALAM:Kerajaan Negeri Selangor memperuntukan sebanyak RM300 juta di bawah ‘Geran Selangorku’ bagi melaksanakan program-program yang berfaedah untuk rakyat. 
Menteri Besarnya Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, geran itu berasaskan dana sumbangan dividen daripada syarikat berkaitan kerajaan negeri (GLC) Selangor dan keuntungan yang diperolehi Menteri Besar Incorporated (MBI) yang berjaya mengutip hutang lapuk dari Talam Corporation Sdn Bhd.
Daripada jumlah tersebut, RM5juta disediakan untuk alam sekitar di bawah seliaan Elizabeth Wong. 
Namun, apakah ertinya pemuliharaan alam sekitar sekiranya pemeliharaan pun gagal disempurnakan oleh Kerajaan Negeri?
Teruskan membaca pendedahan isu samn pah di sini...


Komen Hamba ... semasa pembentangan Bajet 2012 Khalid G berkata GERAN SELANGORKU AJAIB disalurkan terus kepada rakyat. Mungkin Hamba tersilap dengar perkataan 'Pakatan' sebelum Rakyat di sebut. Maklum Khalid G ni romantika di nasi kangkang. Apa boleh bikin semakin ramai pemimpin politik Pakatan menjadi hartawan segera kerana 'berkorban untuk kepentingan 'Pakatan' rakyat jua adanya. Rakyat di jual pukal oleh Pakatan. Lagi mao undi Pakatan?

TEPUK DADA TANYA IMAN!
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...