Rabu, 25 Januari 2012

PAKATAN DAP PAS PKR SEMAKIN TERENCAT AKAL ....

Walaupun banyak isu-isu yang diketengahkan dan kisah-kisah kejayaan program BN mahupun UMNO; namun hamba perhatikan ada beberapa isu penting yang bakal mengancam keselamatan negara malah kemungkinan besar ada perancangan untuk membunuh DS Najib sebagai jalan terakhir Pakatan.

Tidak dinafikan DAP PAS PKR bukan berada dalam keadaan selesa malah semakin terdesak oleh polisi Wassatiyah dan konsep 1Malaysia. Kalau setakat di fesbuk, di blog dan di twitter kita sendiri melihat bagaimana hasutan-hasutan Pakatan tidak mendapat sambutan dan tidak dipedulikan lagi. 

Hamba terfikir apakah Pakatan akan meneruskan BERSIH 3.0 untuk meniru Libya dan Mesir sekaligus menjadikannya sebagai justifikasi kepada pembunuhan-pembunuhan kejam ahli politik UMNO terutamanya DS Najib sepertimana yang terjadi di Libya?

Berdasarkan apa yang telah berlaku sejak dari malam sambutan tahun baru 2012, PKR membuka tirai 2012 dengan melakukan rusuhan 'Flash Mob' di UPSI pada waktu tengahmalam. Sebelum itu tersebar khabar angin bahawa mereka merancang melakukan Flash Mob di Dataran Merdeka.

Rusuhan tu telah gagal untuk mencetuskan kesan yang dikehendaki apabila fitnah jahat mereka telah didedahkan lebih awal dari tindakan mereka. Terbukti perusuh telah melakukan vandalisma ke atas sebuah klinik milik orang Melayu.

Selepas itu , Anwar melakukan siri jelajah seluruh Malaysia untuk mendapatkan sokongan pada hari mahkamah memberikan keputusan kes liwat II nya. 

Azmin Ali mengeluarkan amaran akan memecahkan dinding penjara Sg, Buloh dan berlaku beberapa siri ugutan politik daripada PKR.

Setelah berlaku demo pada 9hb Januari 2012 dengan insiden letupan 3 biji bom dan Anwar dibebaskan dari sabitan hukuman, PKR mula di landa sindrom kehilangan akal. Rakyat Malaysia telah di provok oleh PKR melalui isu pemecatan Hasan Ali.

Seterusnya, para mahasiswa/i digunakan untuk membuat ugutan-ugutan bunuh ke atas DS Najib. Ianya sudah ditangani dengan baik oleh pihak Polis.

Isu itu juga gagal membangkitkan sebarang kekecohan. Kemudian Majlis Peguam cuba mengetengahkan isu menghalalkan liwat. Ianya juga tidak berjaya menarik perhatian orangramai. Sehinggalah 'Angry Bard' (Chegubadtuya) mencetuskan ketegangan dalam insiden di Kampung Jalan Kebun. Insiden itu telah memangsakan seorang anak muda Melayu Kampung Jalan Kebun.

Berdasarkan kepada semua tindakan-tindakan provokasi oleh PKR sejak awal tahun, hamba terfikir satu-satunya jalan untuk mengelakkan dan mengagalkan sebarang usaha jahat PKR  ialah kempen berterusan menyampaikan maklumat di semua PDM.

Ketua-ketua PDM UMNO dan BN wajar memperhebatkan lagi kempen-kempen penerangan di PDM seliaan mereka. Semua jentera BN perlu bekerja keras untuk mempengaruhi rakyat Malaysia seberapa ramai. 


Kita wajib sedarkan rakyat Malaysia mengenai bahaya dan ancaman provokasi-provokasi Pakatan menjelang PRU13. 


TEPUK DADA TANYA IMAN!
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...