Ahad, 25 Disember 2011

KLANG- PAKATAN MEMANG GATAL TANGAN HALAU PENIAGA MELAYU.

Lagi dakwaan dan rungutan oleh peniaga Melayu di Selangor berkenaan dengan amalan 'meritokrasi' DAP rasis yang diserapkan dalam pentadbiran Khalid G. Rakan bloger Gerakan Timur memaklumkan bahawa sekumpulan peniaga Melayu di Meru Klang seringkali di ganggu oleh MPK.

Tempat yang dahulunya telah diberikan lesen berniaga tapi kini di atas kemurahan hati dan amalan meritokrasi apartheid DAP rasis , lesen berniaga di tempat tersebut telah dihentikan tanpa sebab yang kukuh dan munasabah menurut kata kumpulan peniaga Melayu yang terbabit.

Jika perkara ini benar, bermakna usaha menghalau peniaga Melayu dan menindas orang Melayu sememangnya berlaku secara berleluasa dan di bawah batang hidung orang Melayu sendiri dengan kerjasama Melayu dalam PAS dan PKR.

MKP perlu memperjelaskan keadaan ini terutama EXCO DAP rasis si Ronnie Liu dan Xavier Jeyakumar. ADUN PAS Abd Rani juga perlu memperjelaskan.

Di Selangor pusat maksiat dan hiburan tumbuh lebih cepat dari cendawan tumbuh selepas hujan manakala premis-premis dan tempat-tempat orang Melayu berniaga pula tidak diberikan lesen dan semakin mengecil. 

Mohon penjelasan segera.

TEPUK DADA TANYA IMAN!
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...