Selasa, 27 Disember 2011

KAK WAN JIJAH PERTARUHKAN NURUL IZZAH.

SENARIO dalam tempoh 120 hari, apa yang akan berlaku? Dr Novandri memetik sumber Gelagat Anwar menyatakan beberapa maklumat penting. Antaranya, Nurul Izzah dijadikan pembawa obor Pakatan jika Anwar masuk penjara. Nurul Izzah akan di bantu oleh suatu majlis penasihat yang terdiri dari penasihat politik luar negara. Malah nama David Cameron sudah disebutkan bagi membina imej politik Nurul Izzah. Imej yang bakal diberikan kepada Nurul Izzah ialah:-

1. Young leader with brain. Sustainable international image (image in between Yingluck Shinwatra and Aung San Suu Kyii). 
2. Clean and integrity; Pro-democracy and moderate Islamist; 
3. Sympathy orientated machinery
4. Pragmatic nationalist (less Malay-ness; more Malaysian outlook)
5. Pro market/merit based economic policy 

Pakej khidmat yang ditawarkan lengkap dengan penyusunan imej di media antarabangsa – leverage kepada Free Anwar (FACK) Campaign-Gelagat Anwar.

Nurul Izzah akan ditabalkan pada 14hb Januari 2012. Pada 9hb Januari 2012, Anwar akan tetap ke penjara. Azmin Ali diberikan memegang jawatan Menteri Besar Selangor.

Anwar di dalam penjara adalah satu kelebihan. Anwar di luar penjara adalah satu liabiliti / bebanan politik kepada Pakatan.

Bagi memenangi PRU 13, simbol feminin digunakan kerana itulah simbol bagi Revolusi Perancis/ Eropah. Nurul Izzah memenuhi kriteria simbol feminin tersebut. Seorang puteri/ serikandi yang berjuang untuk pembebasan ayahnya. Imej anak perempuan berjuang untuk ayahnya. Tidakkah itu suatu kisah romantika dongengan yang amat digemari oleh anak-anak muda? Tidakkah itu mampu meraih simpati pada skala yang besar?

Kebangkitan anak muda melalui SMM dan BEBAS di mana Adam Adli menjadi simbol maskulin di sambung oleh Nurul Izzah sebagai bahagian feminin. 

Memang hebat drama 901 nanti. Memang hebat. Airmata menjadi simbolis pihak yang digambarkan sebagai teraniaya. Di tambah dengan latarbelakang SMM dan BEBAS untuk menuntut kebebasan akademi dan AUKU yang dikatakan menzalimi dan menindas kreativiti dan kebebasan anak muda.

Hendak tahu apakah akhiran kepada drama ini semua? Kemuncaknya? Jangan terkejut jika hamba katakan nyawa DS Najib dalam bahaya.

TEPUK DADA TANYA IMAN!
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...