Jumaat, 30 September 2011

KAK WAN JIJAH UMPAMA EMPANGAN AIR KERING.


Peta di atas menunjukkan lembangan Sungai Selangor yang menjadi sumber utama kepada perbekalan air di Selangor. Kawasan tadahan dan empangan air berada.

Sejumlah 33 empangan air/loji rawatan air beroperasi pada masa ini membekalkan air yang di rawat. D beli oeh SYABAS dan dibekalkan kepada seluruh pengguna di Selangor, Wilayah Persekutuan dan Putrajaya.

Gambar satelit empangan yang sedang di bina. Di kenali sebagai SSD (Sungai Selangor Dam). Inilah kawasan ditandakan dengan warna hitam yang anda lihat di dalam peta di atas. Sebuah empangan yang bakal di bina seperti SSD yakni dikenali STD (Sungai Tinggi Dam).

SSP3 Layout
Kesemuanya ini adalah hasil perancangan pentadbiran BN terdahulu mempelajari krisis Air 1998. Pentadbiran DAP-PAS-PKR hanya meneruskannya sahaja tetapi nampaknya terlalu banyak penyelewengan dilakukan oleh mereka secara diam-diam dan berselindung di sebalik kempen ' KEMBALIKAN HAK AIR' walhal dalam setiap konsesi air kerajaan Selangor mempunyai minima 30% - 60% ekuiti dalam setiap syarikat konsesi. Itu ekuiti pegangan hak rakyat tau. DAP kecor air liur.

WTP
Loji Rawatan Air Bukit Badong Peringkat Satu.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...