Ahad, 25 September 2011

JOM BALUN! KAK WAN JIJAH & POK NIK PANIK !!!????


Kita amat jarang sekali mendengar sebarang kenyataan rasmi daripada Presiden Wanita PKR. Inilah seorang Presiden sebuah parti politik yang paling senyap dan diam. Hairannya, suaminya yang bukan ahli mahupun Presiden parti pula banyak bercakap itu dan ini mengenai soal polisi kepartian. 

Amat jelas kak Wan Jijah ini hanyalah sebuah boneka mainan bang Nuo dan sekutu-sekutu politik PKR sahaja. Jika di kira bilangan kenyataan kak Wan Jijah selaku Presiden parti boleh di kira dengan jari sahaja. Kewibawaannya sebagai Presiden PKR amat diragui dan kelihatan begitu lemah sekali. Pengaruhnya banyak bergantung kepada orang lain. Fungsinya hanya memanaskan kerusi Presiden sementara menunggu anak-anaknya menggantikan tempatnya, Itupun jika tidak dikhianati oleh kem-kem lain dalam PKR.

Sekarang beliau begitu panik dengan gesaan Karpal Singh dalam isu Hudud. Apabila Pok Nik menekan butang panik Hudud untuk menyelamatkan keadaan kerjaya dan kedudukan politik PAS Kelantan yang kian meruncing, kak Wan Jijah tidak menyatakan pendiriannya melainkan hanya bang Nuo.

PAS perlu ingat mengenai kerakusan politik bang Nuo semasa di dalam UMNO yang menyeru ABIM menolak PAS sepenuhnya. Malah bang Nuo pernah bertindak zalim ke atas beberapa tokoh PAS semasa beliau menjadi Menteri Pendidikan.

Tahukah anda kenapa Pok Nik menekan butang panik Hudud? Pada jam 10 malam ini bloger Gelombang Wangsa Maju akan mendedahkannya. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...