Khamis, 20 Jun 2013

Sukseskah Anwar Spring Roll Sabtu Ini?

Sudah diwar warkan, mereka sanggup mati. Dan Husam Musa memberikan jaminan status syahid jika mereka terkorban. Samada jaminan Husam musa di terima Allah Taala atau tidak, bagi perusuh itu tak penting. Apa yang penting bagi mereka ialah kejayaan menggulingkan kerajaan yang sah di pilih dan menang kerusi terbanyak. Perusuh hendak membuktikan , mereka lebih berkuasa dari kerajaan yang di pilih rakyat. Soal salah atau betul tindakan mereka , bukan persoalan moral bagi mereka. Siapa lebih berkuasa ialah persoalan yang menjadi asas kepada pemberontakan mereka.Tak penting bagi mereka samada majoriti rakyat Malaysia mahukan keamanan. Kehendak majoriti itu bagi perusuh tak penting. Matlamat perusuh , penaja, perancang dan penghasut demo pada Sabtu ini ialah ,siapa lebih kuat dan berkuasa di negara ini. 

Mereka mencabar dan menguji sejauh mana kerajaan BN berani dan kuat. Mereka juga hendak tunjuk kepada rakyat, bahawa jika mereka berjaya maka rakyat mesti beri sokongan kepada mereka. Secara tidak langsung ,rakyat ditakutkan dengan tindakan ganas mereka. Falsafah perjuangan mereka ialah siapa kuat ,berhak menjadi kerajaan. Hak rakyat untuk memilih kerajaan melalui proses aman pilihanraya akan tercabut selepas ini. Anihnya,mereka melakukan itu dengan menjual nama dan kuasa rakyat. Sedangkan,restu rakyat tidak menjadi rujukan mereka terlebih dahulu. Mereka tak pandang kepada kehendak 16 juta rakyat Malaysia yang tak mengundi pada PRU13 lalu. Termasuklah hak 5.2 juta rakyat yang menolak mereka pada PRU13. 

Suara dan kehendak 24.6 juta rakyat Malaysia telah diketepikan oleh Dap Pkr. Mereka tak mengendahkan apa kehendak 24.6 juta rakyat Malaysia. Secara warasnya, adakah 24.6 juta rakyat Malaysia mahu biarkan kehendak 5.6 juta dipaksakan ke atas mereka? DAP PKR hanya ada mandat daripada 5.6 juta orang sahaja. Itupun kemungkinan besar sebahagian dari penyokong PAS tidak akan turut menyertai demo Sabtu ini. Menjadikan jumlah tersebut jauh lebih rendah dari apa yang disangkakan. Persoalan sekarang ialah adakah 24.6 juta rakyat benar-benar sokong dan menyokong tindakan minoriti Dap Pkr Aabtu ini? Sudah tentu TIDAK! 24.6 juta rakyat Malaysia terang-terang menolak tindakan demo DAP PKR. 


Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...