Isnin, 29 April 2013

#PRU13 - KAMON APEK LIM KIT SIANG JANGAN TERLALU EMOSIONAL SANGAT LAH #TolakPR #Vote4BN #BetterNation

Gwa Manyak Marah La !!!!!!! Cilakak Punya Madey .. Lu Sekali Cakap Bikin Gwa Manyak Panas Hati !!!!!! Lu sikit Cakap... Gwa Sutak Jadi Mereng !!!!
WA TATAK SINANG SIKALANG MAU TIPO OLANG !!!
WA SAMA ANWAR IBRAHIM SAMA SOSIALIS MAO BIKIN REBOLUSI!
Apek dinosor politik Malaysia Lim Kit Siang sememangnya sudah patut masuk muzium sejarah. Itu apek kena belajar lah bagaimana nak BERUBAH. Sekarang ini bukan lagi Politik Perkauman di awal tahun-tahun selepas kemerdekaan.

Gerombolan sosialis yang menyokong Anwar Ibrahim sememangnya amat berdendam dengan UMNO sejak sebelum kemerdekaan. Mereka telah tewas teruk di tangan UMNO dan Parti Perikatan. Dari dulu lagi sejak terbatalnya MALAYAN UNION dan digantikan dengan FEDERATION OF MALAYA, puak sosialis dan bekas komunis memang masih berdendam kesumat dengan UMNO dan BARISAN NASIONAL.

Selepas tragedi 13 Mei 1969 yang telah gagal total, DAP selaku satu-satunya parti Sosialis Demokrat bersifat rasis (di samping Parti Sosialis Rakyat Malaysia yang telah bergabung dengan PKN menjadi PKR) menyambung warisan dendam kesumat berkenaan sehinggalah ke hari ini. Slogan 'Malaysian Malaysia' dan 'Meritokrasi' cuma sebagai samaran kepada amalan 'Pemenang Ambil Semua'. Pihak yang kalah boleh blah!

Tetapi,Tun Mahathir hanya perlu berkata benar dalam setiap ceramahnya,itu saja dan itu pun sudah cukup untuk membuat pembangkang separuh gila.Selain Anwar,antara yang separuh gila dengan usaha Tun Mahathir ini ialah Lim Kit Siang.Susah hati sungguh si Kit Siang bila Tun Mahathir membantu BN.Justeru,jenuhlah dikerah tentera kacang merahnya (Red Bean Army) menghentam Tun Mahathir kononnya sebagai manusia paling berkuasa,kukubesi dan ditakuti di segenap peringkat.Namun,dalam pada itu juga,berduyun-duyun anggota dan pemimpin DAP keluar parti dan alasan mereka pula adalah konsisten iaitu Lim Kit Siang anak beranak bersifat kukubesi,terlalu berkuasa dan amat ditakuti di dalam DAP.Kata mereka,dalam meletakkan calon pilihanraya,Lim Kit Siang langsung tidak mengambil-kira suara pemimpin bawahan.Mereka yang telah lama berjuang di dalam parti diketepikan dan rungutan mereka disambut dengan tempelak serta ugutan.Sudahlah pemilihan CEC juga tidak telus yang mana penipuan dilakukan secara terang-terangan,Lim Kit Siang sedikit pun tidak menunjukkan kekesalan atas ‘kebobrokan’ anaknya dalam kes itu,hatta merestuinya pula.Sehingga hari ini,tiada siapa di dalam DAP yang boleh mempersoalkan perihal kes CEC atau akan diberi tekanan oleh kepimpinan atasan. 

Sumber juga menyatakan Kit Siang begitu terdesak kini dan meningkatkan lagi kempen dengan cara mengugut.Ini sebenarnya,tidaklah mengejutkan kerana sejak dahulu lagi,DAP amat sinonim dengan kes ‘menerima peluru dalam sampul’.DAP juga diketahui mempunyai hubungan rapat dengan kongsi gelap bawah tanah.Sesiapa yang melanggar perintah Lim Kit Siang akan menghadapi ancaman ugut dan keluarga mereka juga berada dalam bahaya.Kerana itu di dalam DAP sendiri mereka merujuk kepada pemerintahan DAP sebagai sistem ‘kilas tangan’.Malah gelaran Tokong terhadap Lim Guan Eng juga dimulakan oleh orang DAP sendiri.Oleh itu tidak hairanlah Teoh Beng Hock mengambil keputusan membunuh diri apabila menjadi ‘liabiliti’ kepada DAP.Berdasarkan semua ini,kita tidak perlu menjadi seorang ‘genius’ untuk meneka bahawa kejadian bom dan letupan mempunyai kaitan dengan DAP.Selain Kit Siang,pemimpin DAP yang rapat dengannya juga tidak segan silu menunjukkan sikap samseng mereka kepada rakyat, mungkin untuk membangkitkan rasa gerun terhadap parti itu.Antaranya,Tony Pua ketika menjawab soalan Malaysiakini mengenai Red Bean Army,beliau berkata tugas kumpulan itu adalah untuk ‘membunuh orang’. 

Benar,ia adalah satu perumpamaan,namun perlukah menggunakan perumpamaan yang begitu ‘ganas’ dalam politik ??? Jenice Lee,Shen Yee Aun,Tunku Aziz adalah antara segelintir nama-nama yang sanggup tampil ke hadapan dan menelan segala ugutan demi untuk mendedahkan sikap DAP yang kukubesi,kejam,korup dan kotor.Selebihnya,hanya menentang Kit Siang secara senyap-senyap kerana bimbang tindakan parti terhadap diri dan keluarga mereka.Kit Siang sebenarnya amat sedar akan persepsi ramai terhadapnya,kerana itulah beliau bersungguh-sungguh cuba membalikkan persepsi itu kepada Tun Mahathir,iaitu sasaran paling ‘besar’ dan paling mudah.Namun,taktik Kit Siang tidak laku kerana rakyat tahu siapa Tun Mahathir iaitu pemimpin yang berhati mulia yang tidak jemu-jemu berusaha merealisasikan sebuah dunia yang lebih baik untuk manusia sejagat.Tun Mahathir terkenal dengan sifat penyayang dan ia boleh dilihat jelas dalam hubungan beliau dengan Tun Siti Hasmah.Tun Mahathir tidak pernah hilang kawalan atau menggila dan menghamun sesiapa sepanjang hidupnya. Biarpun beliau paling marah kepada George Soros suatu ketika dahulu kerana hampir memusnahkan negara ini, beliau telah meluahkan kemarahan itu dengan cara yang amat tenang,dalam ayat yang cukup tajam tanpa perlu terjerit-jerit mencerca seperti Lim Kit Siang mahupun Anwar Ibrahim yang ingin melepaskan geram. 

Justeru,Kit Siang tidak mungkin mampu mencipta gambaran ‘raksaksa’ terhadap Tun Mahathir kerana semua orang tahu,terutama orang-orang DAP sendiri,bahawa Kit Sianglah raksaksa yang sebenarnya.Raksaksa yang bernama Kit Siang ini tidak sanggup bersara seperti Tun Mahathir,tetapi beliau perlu berada di dalam hierarki kepimpinan bagi memastikan kepentingan beliau dan anak-beranaknya sentiasa diutamakan.Apapun saya ucapkan ‘Selamat Berjaya’ kepada tentera kacang merah di Komtar dan Concorde untuk memulihkan imej Kit Siang dalam masa 7 hari ini.Apa yang pasti,beribu-ribu tentera ini tidak mungkin mampu mencipta persepsi bahawa Kit Siang adalah seorang pemimpin yang penyayang dan prihatin dalam masa 7 hari mahupun 70 tahun lagi.


Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...