Sabtu, 6 April 2013

#PRU13 "Hati Nik Aziz Terlampau Hitam" Harussani #TolakPR Kerana #BNBagus

Respons kepada Ceramah Tok Nik Yang Bongkak Mengatakan Solat orang UMNO Takde Pahala dengan Tuduhan UMNO Tolak Hukum (Hukum apa tak tau lah yang di rujuk Tok Nik)


ISUNYA/ KONTROVERSI :-
Tok Nik Aziz celupar mulut berceramah di Kelantan menuduh UMNO tolak Hukum Islam. Dek kerana itu solat orang UMNO takde PAHALA. 

PERSOALANNYA:-
Pertama, tuduhan Tok Nik Aziz mengatakan UMNO menolak Hukum Islam takde asas pada hukum akal waras, pada hukum syarie' dan pada hukum adat tapi pada HUKUM POLITIK BANGANG PAS ianya berlaku. 
Kedua, soal samada mana-mana ibadat khusus atau tidak diberikan pahala oleh Allah Ta'ala itu soal HAK ALLAH. Oleh kerana dalam pengajian Sifat 20, Allah Ta'ala tidak digagahi oleh sesiapa, maka menghukum Solat mana-mana pihak tidak ada pahala sudah kira memfitnah dan mengagahi Allah Ta'ala. 
Ketiganya, pendapat Tok Nik Aziz berlawanan dengan Rukun Iman dan Rukun Islam.
KEBENARANNYA (KOMEN SAKSAMA) :- 
Tok Nik Aziz tak abis-abis memfitnah sesuka hati yang hitam legam zulmat menuduh UMNO menolak hukum hakam Islam. 
Selain itu, Tok Nik Aziz tak abis-abis dengan dendam kesumatnya terhadap UMNO. Setiapkali Tok Nik Aziz hentam UMNO, hentaman itu berdasarkan kepada hawa nafsu serakahnya sendiri. 
Selama ini UMNO tak pernah mengekang perkembangan dakwah Islam dan/atau menyekat mana-mana pihak menyebarkan dan meninggikan Islam di negara ini. Malah menjadi polisi pentadbiran UMNO meninggikan syiar Islam berlandaskan Maqasid Syariah dan mempertahankan Agama Islam. Buktinya ialah sehingga sekarang PAS TAK DIHARAMKAN.

TEPUK DADA TANYA IMAN
ADA OTAK GUNAKAN UNTUK BERFIKIR
ADA MATA TENGOK BETUL-BETUL
ADA TELINGA DENGAR BETUL-BETUL
ADA MULUT JANGAN BERKATA DUSTA DAN MEMFITNAH!

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...