Jumaat, 5 April 2013

#BetterNation - Pakatan Guna Khidmat Firma Pelobi Pro Zionis #PRU13

P.162 Gelang Patah ada 2 DUN yakni N.48 Skudai & N.49 Nusa Jaya
Pelabuhan Tanjung Pelepas terletak dalam P.162 yakni dalam kawasan N.49 Skudai
Jadi anda boleh merumus sendiri kenapa Lim Kit Siang Memlih untuk bertanding di P162 dan perkaitannya dengan pihak ehem...ehem...ehem.. yang cukup jaki dengan Pelabuhan Tanjung Pelepas.Media sebelum ini mendedahkan firma lobi Amerika Syarikat (AS), Orion Strategies telah mengatur perjumpaan wakil Suaram (Suara Rakyat Malaysia) dengan Ahli Kongres AS bagi mendapatkan kepakaran untuk menghadapi Pilihan raya Umum ke-13 (PRu-13).

Untuk melaksanakan misi ‘perwakilan Malaysia’ itu, Mike Mitchell bagi pihak Orion Strategies dilaporkan telah menghubungi Hana Atuatasi, kakitangan Kongres untuk mengatur perjumpaan tersebut.

Mitchell juga turut menamakan dua delegasi Malaysia iaitu Pengarah Suaram Cynthia Gabriel, dan Pengarah Merdeka Centre, Ibrahim Suffian, dua NGO yang mendapat tajaan yayasan AS, National Endowment for Democracy (NED) dan Open Society Institute (OSI) yang mana organisasi diketahui menyokong penuh Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim.

Orion Strategies menurut sourcewatch.org adalah badan pelobi milik kumpulan neo-konservatif  atau lebih dikenali sebagai Yahudi yang mencipta ‘Project for the New American Century‘ (PNAC).

Salah satu pelanggan Orion Strategies adalah Open Society Policy Center (OSPC), badan yang ditaja penyangak mata wang Yahudi, George Soros.

Mesyuarat antara wakil Malaysia dengan Kongres sepatutnya diadakan pada 14 dan 15 Mac, namun kandungan e-mel tidak menyatakan sama ada mesyuarat itu berlaku atau sebaliknya.

Malah, semakan media juga mendapati Strategi Orion diketuai oleh Randy Scheunemann, bekas penasihat kepada bekas Setiausaha Pertahanan Donald Rumsfeld, dari parti Republikan AS.

Scheunemann digambarkan sebagai neo-konservatif, yang juga pernah berkhidmat untuk calon presiden Republikan, John McCain sebagai penasihat semasa pilihanraya Presiden AS 2008.

Anwar juga sekitar tahun 2006 hingga 2007 pernah berkhidmat kepada Jabatan Negara AS, di bawah naungan Paul Wolfowitz, juga dari parti Republikan.

Walau bagaimana pun, Pengarah Strategik PKR, Rafizi Ramli menafikan perkara itu dan menganggap sebagai gimik pilihanraya.

Rafizi juga menganggap parti pembangkang itu mempunyai tokoh yang berkaliber dan tidak memerlukan bantuan luar. Siapa? Rafizi?

Malah turut difahamkan, Orion juga akan membawa pengarah Suaram itu ke Washington.

Apabila PR menggunakan khidmat Yahudi ini, sudah pasti kaedah dan cara politik mereka serta pentadbiran mereka umpama kumpulan neo-konservatif.

Strategi PKR menggunakan khidmat firma pelobi pro Zionis di USA bermatlamat melobi kepercayaan ahli-ahli Senat Dewan Senat USA. Kononnya senario pasca PRU13 bertukar menjadi kecoh dan huru hara jika proses PRU13 tidak di pantau dan Dewan Senat USA perlu campurtangan. 

Jadi sudah semakin jelaslah perancangan pakatan dap pkr pas mahu menumbangkan BN melalui jalan kekerasan.

Kalah atau menang dalam PRU13 bukan matlamat utama pakatan dap pkr pas.
Matlamat utama pakatan dap pkr pas ialah menumbangkan BN dengan kekerasan.
Untuk mengelak daripada di cerca dan di lihat sebagai satu langkah tidak sah, pakatan dap pkr perlu menyakinkna Dewan Senat USA mengenai justifikasi tindakan mereka pasca PRU13 nanti.
Bagi menyakinkan Dewan Senat USA, PKR perlukan khidmat firma pelobi pro Zionis seperti Orion Strategy yang dinaungi oleh OSPC yang di taja oleh George Soros. 

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...