Sabtu, 30 Mac 2013

TERBAIK DARI #OpsDaulat MUSUH TINGGAL 10 EKOR.

 

Terbaiklah.

LAHAD DATU, 29 Mac  – Selepas 25 hari Operasi Daulat dilancarkan, pasukan keselamatan mengesahkan jumlah musuh kini kurang daripada 10 orang.

Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Hamza Taib berkata angka itu mengambil kira jumlah musuh yang ditembak mati dan ditangkap berbanding bilangan musuh semasa mula bertapak di Kampung Tanduo, 12 Feb lepas iaitu kira-kira 200 orang.

“Saya tidak boleh mengatakan bahawa musuh tidak ada atau sebaliknya…kami yakin musuh memang ada tetapi jumlahnya amat berkurangan, mungkin kurang dari 10 orang,” katanya pada sidang akhbar di Markas Operasi di Felda Sahabat 16, dekat sini hari ini.

Sepanjang insiden pencerobohan, pasukan keselamatan menembak mati 68 militan, manakala 121 individu ditahan mengikut Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (Sosma) dan 443 ditahan atas pelbagai kesalahan lain.

Turut disebarkan sebelum ini ialah mengenai perpindahan seluruh warga Kg Tandou. Penempatan semula di buat dengan bantuan dan kerjasama FELDA SAHABAT KE LOKASI YANG LEBIH SELAMAT (mungkin ambil pengalaman dari Rancangan Briggs dulu)

Selain itu, Ketua Bomoh pengganas Kiram 50sen berjaya di tembak mati semasa anggota keselamatan membuat pembersihan. Umurnya sekitar 60 lebih tahun. Seorang anggota keselamatan telah di serang oleh nya dengan sebilah parang tradisi. Namun berjaya di tembak oleh rakan anggota keselamatan. Kejadian berlaku di dalam rumah persembunyian. Turut di tangkap beberapa orang bersama bomoh tersebut. 

Kita hanya menunggu saat dan ketika RCI ditubuhkan bagi menghukum para dalang.
Di bawah ini timbul satu lagi bukti mengenai pengesahan Tian Chua dan Sivarasia ke Manila, Filipina. (sumber JPX).  Dlaam satu majlis PKR Sabah pada 10hb Febuari 2013, Darel jelas menyebutkan Tian Chua dan Sivarasia ke Manila Filipina bagi SATU MISI. Lepas ini kita kena tanya tubi Darel apakah MISI DUA EKOR TU KE MANILA. Saksikan video tersebut di sini:-Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...