Selasa, 8 Januari 2013

RM207 BILION - PUNYALAH PENIPUNYA NIZAR NGOK.

GAMBAR - NIZAR NGOK JAJA CERITA BOHONG UNTUK TUTUP SKANDAL TANAH 10 526 EKAR & PELBAGAI SKANDAL LAGI SEMASA BELIAU MENJADI MB IHSAN DAP.


Gegak gempitalah bilik berita Harakahdaily .
Kemudian di jaja sana sini oleh The Malaysian Insider.
Dimasukkan ke dalam Yahoo News nak bagi kredibiliti kat cerita bohong tu.
Kemudian di jawab oleh RPK dalam FMT nak kasi sensasikan lagi cerita itu.

Harakahdaily yang dah terkantoi ada menyiarkan cerita-cerita bohong untuk disensasikan baru-baru ini menyebarkan sebuah ' Pengakuan' daripada sebuah akaun fesbuk yang tak wujud. Sebelum itu dalam Muktamar PAS tahun lepas, Pemuda PAS menyelar Harakahdaily kerana Tiada Kredibiliti dalam lapuran-lapuran mereka. 

The Malaysian Insider pula menurut Helen Ang dalam satu wawancara dengan AIDC pernah mengakui bahawa polisi The Malaysian Insider adalah bersifat Hostile terhadap UMNO/BN. 

Nizar Ngok pula memang terkenal dan pemes dengan sikap Lidah Bewok , maklumlah Ahlul Politik PAS yang masih meroyan pasal jawatan MB pegang tak lama. 

RPK pula pernah mengaku 'tersilap tulis' mengenai isu pembunuhan Altantuya. 

Kesemua pihak yang terbabit dalam dalam 'penerangan' RM207 Bilion ada trek rekod tak berapa boleh dipercayai dalam lapuran mereka. Sebarang berita mereka perlu disahihkan oleh Pihak Yang Lebih kredibel daripada mereka. 

Oleh kerana berita yang dikeluarkan oleh Kedutaan Jepun di Malaysia kepada wartawan Harakhdaily dan Nizar Ngok dilapurkan oleh Harakahdaily, ianya Bukan Rasmi. Boleh dipercayai ke lapuran wartawan Harakhdaily dan Nizar Ngok neyh?

The Malaysian Insider pula hanya melapurkan kembali lapuran Harakahdaily kemudian dimasukkan ke dalam Yahoo News untuk Nampak Macam Betul Punya Lapuran.

Isu pasal pampasan RM207 bilion ini timbul dari siapa ?
Siapa yang menjajanya?
Siapa pula yang melapurkannya?

Berdasarkan kepada Perjanjian yang pernah ditandatangani di antara Jepun dengan Kerajaan British selepas Perang Dunia Kedua di mana Malaysia pun tak wujjud lagi, Pampasan yang dipersetujui di bayar kepada Kerajaan British. 

Perjanjian yang ada hanya di antara Kerajaan British dengan Jepun. Bukan dengan mana-mana Sultan Melayu pun. Malaysia pun tak wujud lagi sebagai sebuah entiti Negara Berdaulat dan merdeka seperti sekarang.

Perjanjian itu di sebut WAR REPARATIONS. 
The Allied Commission on Reparations, established at Yalta, met in Moscow in June and July, 1945. The delegates agreed on a plan that provided for the following: 
Greatest possible compensation in goods would be made to the Allies on the basis of their contributions and losses in bringing about Germany's defeat. 
The German economy would be limited to the capacity required to meet minimum civilian needs 
Enough German industry would be maintained to supply those needs without additional Allied support. 
This plan was approved with reservations at the three-power conference held at Potsdam in July, 1945. 
Japan signed a peace treaty with 49 nations, including the United States, in 1952. One provision of the treaty stated that Japan was to negotiate with Allied countries desiring reparations. Under this provision, Japan agreed to pay, over a period of years, reparations totaling $1,190,000,000 to Burma, Indonesia, the Philippines, and Thailand. Most of these reparations were to be paid in goods, services, and investments.
Di mana pula datangnya legaliti Jepun nak bayar kat Malaysia?

Pampasan kepada Hamba Seks pun hanya USD 2,300.00 sahaja( NYTIMES) berdasarkan kepada keputusan Mahkamah Jepun sendiri.

Hamba punya hipotesis mudah je, pengakuan yang disebutkan oleh kedutaan Jepun tersebut mungkin bukan Wang Pampasan tapi Jumlah Pinjaman Luar yang diberikan oleh Jepun kepada Malaysia dari tahun 1990an sehingga 2004. 

Puok PAS kan kuat MENIPO.
Kuat PUTAR ALAM.

Bagi sesuatu yang besar seperti Pembayaran Pampasan yang merupakan ISU SENSITIF DI JEPUN SENDIRI, sudah tentulah otoriti pengesahan datang daripada Pejabat Perdana Menteri Jepun dan Parlimen Jepun sendiri. Itupun melalui hubungan diplomatik dan bukan melalui kunjungan tak rasmi sekur ADUN bekas MB.

Janganlah mudah tertipu dan terpedaya dengan cerita-cerita dan isu-isu yang keluar daripada mulut-mulut pihak yang sudah terkenal TAK BOLEH DIPERCAYAI. 

Kena ingatlah dalam Perang Dunia Kedua, Jepun berperang dengan Amerika dan British dan bukan dengan MALAYSIA YANG TAK WUJUD PADA WAKTU ITU !

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...