Isnin, 5 November 2012

NURUL IZZAH PUTERI PLURALISMA - TAK SOKONG MURTAD TAPI MELAYU BOLEH MURTAD.

NURUL IZZAH OTAKNYA SUDAH TERCEMAR DENGAN CAIRAN LIKAT FAHAMAN PLURALISMA

.Bangang tak sudah pemimpin Pakatam Ahzab. Ingat semua orang boleh diperbodohkan macam penganut-penganut mereka yang takde akal dan sasau. Sebelum ini Nurul Izzah di petik berkata sebarang perundangan mengenai kebebasan beragama hendaklah disamaratakan (pluralisma) bagi semua agama.  "Tiada desakan dalam beragama...mana boleh kita kata ‘maaf ini (kebebasan beragama) hanya untuk bukan Islam sahaja’, ia seharusnya dilaksanakan sama rata,”

Setelah di henyak dan di kritik hebat kerana pendapat pluralisma nya itu, kini Nurul Izzah kata:-
Penjelasan Isu Islam dan masyarakat Melayu
Saya ucapkan terima kasih di atas pertanyaan lanjutan yang diterima setelah saya menghadiri satu forum bertajuk “Islamic State: Which version? Whose responsibility?” sebagai seorang panelis.
Sewaktu sesi soal jawab, salah satu soalan ditanya kepada saya berkait isu paksaan dalam agama melibatkan masyarakat Melayu. 
Jawapan saya menegaskan ungkapan – “Tidak ada paksaan dalam agama (Islam)….” – daripada ayat suci Al Quran, Surah Al-Baqarah, ayat 256.
Ungkapan ini merangkumi seluruh umat manusia. Namun ditambah, saya berpegang pada pendirian umum sedia ada, iaitu setelah memeluk Islam, seorang Muslim tertakluk dengan Syariat Islam; sebagaimana seorang warganegara tertakluk dengan Perlembagaan Persekutuan.
Saya sama sekali tidak menggalakkan atau menerima murtad.Saya berdoa agar Allah SWT memberi petunjuk dan hidayah kepada semua, demi kesejahteraan bersama.
Nurul Izzah Anwar
4 November 2012
Hamboi mudahnya Nurul Izzah Puteri Pluralisma ini berkata dan berkalih kata. Segala penafsir Al Quran yang muktabar pun jika masih hidup dan mendengar kata-kata Nurul Izzah pasti terperanjat dan terkejut besar. 

Apa yang kita fahamkan dari kenyataan Pluralisma Nurul Izzah ialah, its ok untuk bebas beragama waima murtad kerana dalam AL Quran ada sebut TIADA PAKSAAN DALAM AGAMA kerana itu adalah syariat Islam seeperti terikatnya warganegara dengan Perlembagaan Malaysia.

Namun pada masa yang sama bukan ke puak pakatam ahzab yang kata PERLEMBAGAAN MALAYSIA PERLU DI UBAH !
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...