Ahad, 12 Februari 2012

POLEMIK VALENTINE - PEMUDA PAS SEMAKIN DIBAHLOLKAN OLEH KARPAL SINGH.

SOAL VALENTINE kemain kuat dan lantang suara PEMUDA PAS yang semakin hilang arah dan kelakian mereka. SOAL AKIDAH dan KALIMAH ALLAH , PEMUDA PAS menjadi PEMUDA BACOL sebacol-bacolnya. 

Hamba tak hairanlah dengan amaran demi amaran yang diberikan oleh DEWAN PEMUDA BACOL PAS kepada Karpal Singh dalam isu Valentine. Ini kerana dalam soal pemecatan Hasan Ali , dalam soal mempertahankan akidah melalui HIMPUN, mana pergi suara DEWAN PEMUDA BACOL PAS? Dalam lubang magkuk tandas OKU ke? Nampaknya begitulah. Apalah nasib sebuah DEWAN ini kan? 

Hamba fikir eloklah PAS PUSAT tukar sahaja nama DEWAN PEMUDA PAS kepada DEWAN MANGKUK TANDAS OKU. Apa pun tak boleh.

Nik Abduh cuba tunjuk bahawa beliau masih lelaki (tak jantan lah kalau tak berkokok tapi ekor penuh taik) dengan memberi amaran kepada Dewa Karpal Singh. Nik abduh adalah anak lelaki kepada Nik Aziz Mursyidol AmPAS merangkap Menteri Besar kepala Kelantan. Nik Abduh juga adalah Timbalan Ketua Dewan Pemuda Bacol PAS. Wow .. anak beranak dalam parti pegang jawatan. Hebat kan amalan nepotisma PAS celaka ini. Baca apa Nik Abduh kata:-
Dewan Pemuda Pas menasihatkan Pengerusi Kebangsaan DAP, Karpal Singh supaya belajar untuk menghormati agama lain dan tidak memaksa masyarakat untuk menerima pandangan peribadinya.
Timbalan Ketua Pemudanya, Nik Abduh Nik Abdul Aziz dalam nada sinis berkata, pemimpin tertinggi DAP itu sepatutnya lebih menghormati agama lain dan tidak menyamakan ia dengan mahkamah.
“Walaupun sudah berusia, Karpal Singh sepatutnya belajar untuk menghormati setiap agama yang ada negara ini, dan bukan hanya memaksa pandangan sendiri ke atas orang lain, politik bukan mahkamah,” katanya di sini, hari ini.
Nik Abduh berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Karpal yang tidak bersetuju dengan pendirian Pas menentang sambutan Hari Kekasih.
Pada 7 Februari lalu, Nik Abduh dilaporkan berkata, kerajaan perlu menyiarkan iklan antisambutan Hari Kekasih untuk mencegah umat Islam dari menyambutnya.
Nik Abduh yang juga anak kepada Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, ketika Pas rancak mempromosikan hak-hak bukan Islam supaya ia lebih adil, Karpal pula seolah-olah mengambil kesempatan menyekat hak asasi umat Islam yang sepatutnya dihormati oleh semua pihak.
Menurutnya, keputusan menentang Hari Kekasih bukan hanya pendirian Pas semata-mata, sebaliknya ia juga dimahukan oleh semua umat Islam.
Katanya, semua pihak perlu terlibat dalam mendidik dan menyeru umat Islam ke arah kebaikan beragama, dan mencegah kemungkaran adalah kebaikan yang dipromosikan Islam secara unggul.
“Dalam diri umat Islam ada agama, yang merupakan hak tertinggi, jadi mendidik mereka agar menghormati ajarannya adalah hak-hak asasi yang perlu ditegakkan,” katanya.
Akhabar Sinar Harian ini melaporkan kenyataan Karpal yang tidak bersetuju pendirian Pas menentang sambutan Hari Kekasih pada Selasa ini.
Menurutnya, pendirian Pas tidak boleh dipertahankan kerana sambutan Hari Kekasih diterima umum, dan disambut hampir di semua negara.
“DAP berpendapat pendirian Pas menentang sambutan Hari Kekasih, bukan satu langkah yang baik.
“Tindakan Pas adalah sangat bertentangan dengan hak asasi manusia dan prinsip kebebasan," katanya.
Selepas memberi amaran (berlakun sandiwara terhebat) Nik Abduh akan berpelukan sakan dengan Karpal Singh dan Ketua Dewan Pemuda Bacol PAS akan mohon maaf kepada DAP kerana mengguris hati dan perasaan HATI KEKASIH GELAP PAS. 

Jom lah kita gelakkan lakunan sandiwara di mana semua ahli dan pemimpin DEWAN PEMUDA BACOL PAS kan dibahlolkan lagi oleh Karpal Singh dan kepimpinan PAS PUSAT. Mereka mana berani hendak mendongak muka dengan DAP pun. Hj Hadi sendiri sudah sahkan PAS ADALAH KUDA TUNGGANGAN DAP!

TEPUK DADA TANYA IMAN!
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...