Jumaat, 17 Februari 2012

EHUD BARAK DATANG ZIARAH ANWAR IBRAHIM?

I support all efforts to protect the security of the STATE OF ISRAEL .. a step which he said remains contigent on ISRAEL respecting the aspirations Palestinians
~ Anwar Ibrahim  via WSJ Jan 26, 2012


"Saya selaku Mursyidul Am PAS dengan dipersetujui oleh seluruh ahli Majlis Syura Ulama PAS, menggesa Datuk Seri Anwar menarik balik kenyataannya seperti dilaporkan di WSJ. Sekiranya kenyataan itu dilaporkan secara salah atau membawa maksud yang berbeza, maka saya dan seluruh ahli Majlis Syura Ulama menasihatkan Datuk Seri Anwar untuk mengambil tindakan undang-undang dengan menyaman WSJ bagi membersihkan nama beliau,"

"Keselamatan negara haram Israel juga bukanlah menjadi tanggungjawab yang dipikul oleh orang Arab atau umat Islam, kerana ditegakkan negara haram itu sendiri di atas dasar kezaliman.

"Islam sebagai agama yang sangat mementingkan hak asasi, keadilan, keharmonian dan hubungan baik antarabangsa, tentu sekali tidak dapat berkompromi dalam isu kezaliman ini," "
~Pok Nik , Mstaronline , Febuari 13, 2012

''Saya melihat pendedahan statistik mengenai perniagaan antara Malaysia dan Israel itu adalah usaha pihak-pihak tertentu untuk menyokong Anwar. Malah, tidak mustahil ia dilakukan oleh rakan-rakan Anwar di negara itu sendiri kerana beliau sememangnya 'kawan baik' Israel. Tetapi pada hakikatnya, kita tidak mempunyai hubungan diplomatik dengan Israel,
~ Tun Dr Mahathir , Utusan Malaysia Febuari 15, 2012.


"Anwar Ibrahim has made enough trouble for this country ... Anwar Ibrahim harus bertaubat!"
~Karapal Singh, isu ADUN Pakatang Lompat Parti di Perak.
Singapura nafi laporan cubaan bunuh menteri Israel
17/02/2012 2:47am
SINGAPURA 17 Feb. – Singapura semalam menafikan laporan sebuah akhbar berhubung polis negara ini berjaya menggagalkan rancangan untuk membunuh Menteri Pertahanan Israel, Ehud Barak.
“Laporan tersebut tidak benar sama sekali dan perkara sedemikian tidak berlaku di Singapura," katanya.
Media Israel yang memetik laporan daripada akhbar Kuwait, Al Jarida berkata, pihak berkuasa Singapura bersama agensi perisikan Israel, Mossad berjaya menggagalkan rancangan pembunuhan Barak ketika beliau mengunjungi negara ini bagi menghadiri pertunjukan udara dan mengadakan perbincangan pada minggu ini.
Tambah laporan tersebut, tiga anggota Hezbollah warga Iran turut ditahan pihak berkuasa Singapura selepas disyaki merancang untuk membunuh Barak. – AFP
Tentunya Anwar Ibrahim amat gembira apabila keselamatan Ehud Barak terjamin di negara Republik sekutu dan bapa kepada DAP. Tapi apakah Anwar Ibrahim turut menyokong aspirasi rakyat Palestin dari Hezbollah? 

Cuba semak dimanakah Anwar Ibrahim bakal berada di hujung minggu ini.

Patutlah caingok regim sosialis Pakatang haram jadah kuat menyalak mengenai kapal dagang yang berdaftar di regim Zionis (berdaftar sahaja tidak semestinya milik regim Zionis). Terubatlah rindu Anwar Ibrahim kepada rakan baiknya itu si Ehud Barak.

TEPUK DADA TANYA IMAN!
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...