Sabtu, 26 November 2011

DAPIGSIALAN RASIS 13 MEI 1969: SEMUA MELAYU KASI HABIS !


DAPIGSIALAN RASIS PENCETUS 13 MEI 1969. UMNO dan orang Melayu PKR PAS SOSIALIS dan pembenci UMNO sudah lupa dan teramat lupa serta sengaja buat-buat lupa DOSA TERBESAR DAPIGSIALAN (LIM KIT SIALAN) RASIS yang mencetuskan 13 Mei 1969 penyebab utama Melayu dan Cina sukar untuk bekerjasama.Perkara ini telah dibangkitkan oleh YB Zulkifly Nordin sewaktu YB Ibrahim Ali membahaskan kelulusan pembatalan tiga pengisytiharan darurat salah satunya melibatkan pengisytiharan darurat yang dicetuskan oleh DAPIGSIALAN pada 13 Mei 1969. Perkara ini dibangkitkan apabila si lahanat tua Sosialis Lim Kit Sialan DAPIGSIALAN RASIS mempertikaikan tiga pengisytiharan darurat tersebut termasuklah yang diisytiharkan berpunca daripada tindakan khianatnya kepada negara pada 1969. Lim Kit Sialan ini dan DAPIGSIALAN RASIS sepatutnya dibicarakan di mahkamah terbuka pada hari ini untuk di hukum di atas pengkhianatan mereka pada tahun 1969.Berikut adalah petikan apa yang diperkatakan oleh YB Zulkifli Nordin yang menyebabkan semua ahli Parlimen Pakatan Haramjadah terdiam tunduk terkial-kial airmuka seperti ayam berak kapur. 
`Mohon mencelah Tuan Yang di-Pertua. Yang Berhormat Pasir Mas sedar atau tidak, apabila kita dengar tadi Yang Berhormat Ipoh Timur bercakap seolah-olah beliau lupa apa yang beliau dan parti beliau lakukan yang menyebabkan Ordinan Darurat 1969, peristiwa 13 Mei berlaku. 

Saya mahu baca semula Yang Berhormat sebab ada di kalangan kita di sini lupa atau buat-buat lupa setelah bersekongkol sekati ldengan DAP partiracist dan cauvinis ini, dia lupa apa yang berlaku.

Saya mahu baca semula daripada Laporan MAGERAN, laporan rasmi yang dibentangkan menceritakan tentang peristiwa13 Mei membawa kepada perisytiharan darurat tersebut adalah kerana kebebasan bersuara yang sudah di luar kawalan. Tindakan racist yang melampau dan ini antara tindakan yang didalangi olehYang Berhormat Ipoh Timur dan parti beliau pada masa itu.

Saya mahu baca, biar rakyat dengar semula apa yang mereka kata pada tahun 1969
membawa kepada peristiwa 13 Mei. Slogan yang dibawa pada masa itu ialah ‘Malai si’. ‘Malai si’ini maknanya “Mati Melayu”. Kemudian kita lihat dalam himpunan-himpunan dan perarakan-perarakanyang mereka buat. Ini antara kenyataan yang mereka keluar pada 11 Mei, “Apa polisboleh buat, kita Raja. Buang sama polis Melayu” .

Pada 11 Mei di Jalan Bukit Bintang, “Mati Melayu,Kemudian kita lihat dalam himpunan-himpunan dan perarakanperarakanyang mereka buat. Ini antara kenyataan yang mereka keluar pada 11 Mei, “Apa polis boleh buat, kita Raja. Buang sama polis Melayu” 

Pada 11 Mei di Jalan Bukit Bintang, “Mati Melayu,sakai pergi masuk hutan”.

Pada 11 Mei Jalan Changkat Dollah, KL sekarang Cina punya”. Pada 12 Mei Jalan Ipoh,
Jalan Tunku Abdul Rahman, Melayu balik kampung, Melayu sekarang tiada kuasaSekarang kita Cina sudah control.” 

Di Jalan Khir Kampung Baru, depan orang Melayu ini kenyataan parti YangBerhormat Ipoh Timur,Melayu keluar! Apa lagi duduk sini, kita hentam lu, sekarang kita sudah ada kuasa”. 

Pada 12 Mei depan Balai Polis Jalan Pudu...“...Semua Melayu kasi habis, kasi halau semua polis.”

Pada 12 Mei. Okey nanti kejap lagi.Saya hendak habiskan. Biar dia faham. Apa ini Melayu, kita sudah perintah dia negeri, ini negeri bukan Melayu punya, mata-mata lancau.”

Pada 12 Mei Jalan Canvel, Butuh Melayu, Malai si, pergi mati Melayu.Pada 12 Mei Jalan Bukit Bintang, “Ini negeri bukan Melayu punya, kita mahu kasi halau semua Melayu.”

Saya mohon bertanya Yang Berhormat setuju atau tidak dengan cadangan saya supaya Yang Berhormat Ipoh Timur dan part idia berani melakukan transformasi demokrasi yang matang ini. 

Saya cabar Yang Berhormat IpohTimur antara dalang pencetus 13 Mei supaya walk the talk menjadi anak jantan pertama minta maaf kepada rakyat Malaysia atas politik racist dan politik sempit yang dimainkan pada 1969.’.Ini adalah sebahagian yang saya sedut ucapan beliau di Dewan Rakyat.

Sekarang ini terpulang kepada kita.Adakah kita bersedia untuk menjadi baru-barua Cina-Cina DAP yang sedang mahu menjadikan Malaysia ini seperti Singapura?Bacalah nahasa yang mereka gunakan kepada orang-orang Melayu satu ketika dulu.Adakah kita sanggup telan dan lupakan segala apa yang Cina DAP lakukan terhadap kita?Terpulang kepada kita..

petikan dari blog sanggahtokjanggut
Hamba bersetuju dengan cadangan YB Zulkifli Nordin tersebut tetapi Hamba juga mahukan kesemua anggota DAPIGSIALAN RASIS termasuk Lim Kit Sialan di saman dan di hukum di dalam proses mahkamah Sivil di atas segala kerosakan akibat 13 Mei 1969 yang telah dicetuskan olehnya. 

Hamba juga mahu agar Lim Kit Sialan dan DAPIGSIALAN DIBICARAKAN DALAM MAHKAMAH TERBUKA DI ATAS PENGKHIANATANNYA PADA 13 MEI 1969!

HAMBA MENYERU SEMUA NGO MELAYU ISLAM AGAR BANGKIT DAN MENYAMAN LIM KIT SIALAN DAN DAPIGSIALAN DI MAHKAMAH DI ATAS TRAGEDI 13 MEI 1969.

DAPIGSIALAN WAJIB DIBERIKAN PENGAJARAN SEUMUR HIDUP!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...