Jumaat, 14 Oktober 2011

KAK WAN JIJAH, DAP-PKR-PAS MENCURI LAGI.

Depa curi lagi .... aduuuuhhhhhhhhhh awat la depa ni.

KECURIAN. Pada kali ini DAP-PKR-PAS mencuri sebahagian besar peruntukkan MARRIS yang berjumlah RM 315 juta. Dari jumlah itu hanta RM45 juta digunakan oleh DAP-PKR-PAS untuk rakyat Selangor. Selebihnya? Biasalah, untuk tujuan 'Kebaikan' DANA PILIHANRAYA. Rasuah Wang.

Apakah MARRIS ? MARRIS ialah peruntukkan daripada kerajaan Persekutuan kepada kerajaan negeri, tidak kiralah samada di perintah oleh BN atau Pakatan Tipo Rakyat. Bertujuan bagi perbelanjaan kos membaiki jalan-jalan di bawah selengaraan kerajaan negeri. 


Dari manakah sumber maklumat mengenai ini? Ini bersumberkan kepada transkrip jawapan Menteri Besar Selangor apabila di tanya mengenainya di dalam sidang DUN Selangor. Ini bukan rekaan tau! Ini datangnya daripada mulut MB Selangor si penyangak korporat dan ekonomi Sleangor sendiri yang mewakili gerombolan penyamun DAP-PKR-PAS di Selangor sendiri. 


DARUL EHSAN TODAY menulis
Perincian peruntukan yang di berikan oleh kerajaan pkr kepada 3 agensi, jkr 183 juta, jps 900 ribu dan pbt 76 juta, kemana perginya baki 55 juta? sebagai rakyat selangor, aku nak tahu kemana perginya lagi duit peruntukan untuk rakyat tu? adakah baki 55 juta khalid rembat simpan dalam akaun pkr sebagai duit persedian untuk pilihanraya? kalau ya, kenapa kau rembat duit tu? kan sepatutnya ia digunakan gunakan untuk rakyat bukan untuk parti pkr.

Sidang media isu penyelewengan peruntukan marris di malaysianewsnet.
SELAMAT MENOLAK DAP-PKR-PAS PADA PRU 13 NANTI YEA.

TEPUK DADA TANYA IMAN!
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...