Khamis, 2 Julai 2015

MENDIANG GUAN END DAH DECLARE PULAU PINANG BUKAN LAGI KERAJAAN PR- PENGUNDI PR KENA TIPU WAKAKAKAKKA







BISMILLAHI ALLAH HU AKBAR 

Dengan hanya berbekalkan 19 kerusi dari 40 kerusi DUN di Pulau Pinang, mendiang Ketua Menteri Dapigs di Pulau Pinang telah mengisytiharkan kerajaan negeri Pulau Pinang bukan lagi sebuah kerajaan negeri di dalam PAKATAN RAKYAT yang telah dijiratkan oleh mendiang pada 16 Jun 2015 lalu. 

Mendiang mendakwa, 10 orang ADUN PKR dan 1 orang ADUN PAS turut menyetujui keputusan EXCO di bawah nya. Tapi mendiang tak beritahu lah bagaimana 11 ADUN tu bersetuju sebab yang bercakap mendiang seorang sahaja. 

So mendiang dengan gaya diktaktor asli tulin cauvinis 'memaksa' 11 orang ADUN yang bukan dari parti dapigs menyetujui keputusan mendiang dalam EXCO. So nampak sangat mendiang guan end ni memang jenis tamak kuasa terober. Cukup bahaya kalu jadi PM atau dapigs diberikan kepercayaan lagi. Gerenti Hak Kebebasan Bersuara mengkritik mendiang dapigs takkan dibenarkan samasekali. 

Majoriti mudah bagi mana-mana parti di DUN Pulau Pinang ialah 21. Mendiang dapigs cuma ada 19 kerusi sahaja. 

Apa jadi sekiranya 11 orang ADUN tiba-tiba isytihar bersama 10 ADUN BN? Itu menjadikan jumlahnya 21 mengatasi mendiang dapigs. Adakah Salleh Man daripada PAS sanggup mengajar dna mendidik erti Kesopanan & Kesusilaan kepada mendiang Guan End dan dapigs P Pinang? 

Andaikata, Salleh Man bersama mendiang dapigs pun, ratio akan menjadi 20:20. Tiada parti yang layak membentuk kerajaan negeri Pulau Pinang kerana tiada Majoriti Mudah. 

Mendiang buat keputusan tanpa merujuk kepada Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat (masih ada lagi ke sejak mendiang Guan End isytihar PR dah dijiratkan pada 16hb Jun lalu?) 

Inilah bahayanya penipuan propaganda puak mendiang dapigs, pas & pkr menjual entiti yang tak sah berjenama Pakatan Rakyat. Dah lah tak didaftarkan dan tidak bertanding di atas tiket PR. Bila berlaku kekecohan & perselisihan sesama mereka, ianya amat menyukarkan rakyat dan pentadbiran negeri serta negara. 

Paling terok ialah pengundi ler... keh keh keh .. hidup-hidup kena tipu dek mendiang dapigs - pkr-pas pada PRU 12 & PRU13. Akhirnya dapat pemimpin dan parti yang gila kuasa & tamak rakus. So kat mana AMALAN KETELUSAN DEMOKRATIK mendiang dapigs neyh sebenarnya? Kat gigi dan gusi je ler nampaknya. Percayalah lagi kat mata sepet cam mendiang guan end.  

Kalau ikutkan mana boleh dengan 19 kerusi mendiang dapigs terus menjadi kerajaan negeri. Mana boleh percaya saja kata mendiang guan end kata 11 orang ADUN yang bukan daripada mendiang dapigs menyetujui keputusan EXCO?

Lagi satu EXCO takde kuasa sebenarnya dalam menentukan penubuhan kerajaan negeri. Itu dalam bidangkuasa DUN dan TYT. So nampaklah mendiang guan end salahguna kuasa & fungsi EXCO. 

Apa yang ambe nampak sebenarnya mendiang guan end nak tunjuk Power dan Hebat lah kat semua termasuk kat pengundi-pengundi dan Melayu-Melayu Klon yang join mendiang dapigs. 

Mendiang Guan End nak tunjuk betapa mudahnya mendiang memperbodohkan dan memperlekehkan para pengundi dan penyokong mendiang Pakatan rakyat. 

Dengan hanya 19 kerusi tanpa majoriti mudah, mendiang gun end tunjuk kat semua pengundi dan penyokong mendiang Pakatan Rakyat ini mesej, " Kamu Semua memang terlalu mudah di tipu & di bohongi dengan slogan air liur JOM UBAH" 

Ubah lah lagi ... keh keh keh keh last-last dapat mendiang guan end yang otaknya dah senget.

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...