Rabu, 7 Mei 2014

TERESA KOK BAKAL MENDAHULUI SENARAI KEBERAMBUSAN DARI MALAYSIA.


UTARA NEWS melapurakn yang betina politikus rasis Teresa Kok ugut nak Cina akan berambus keluar dari Malaysia jika BN masih terus memerintah. Molek lah begitu. Ambe berharap sangat Teresa Kok mendahului Senarai Cina Berambus dari Malaysia. Dan bolehlah segala kekosongan yang ditinggalkan diisikan oleh Melayu. Semoga segala kemewahan dan kekayaan negara ini, akan hanya berkitar dan berlingkar dikalangan 18 juta Melayu dan Bumiputera sahaja.

Ambe petik sikit apa yang dilapurkan oleh UTARA NEWS:-
Naib Pengerusi DAP Kebangsaan, Teresa Kok Suh Sim semalam mendakwa bahawa Barisan Nasional serta Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menjadi punca kesusahan masyarakat cina didalam negara ini. Beliau mendakwa segala dasar yang dibawakan oleh BN yang kononnya telah berjaya membantu kejayaan masyarakat Cina di negara ini adalah tidak benar.
Beliau menyifatkan bahawa kerajaan BN dan Datuk Seri Najib sengaja mengabaikan masyarakat cina di negara ini kerana segala dasar yang dibuat oleh kerajaan adalah sama sekali tidak membantu masyarakat cina. Beliau juga berkata kerajaan BN serta Datuk Seri Najib tidak berlaku adil terhadap masyarakat cina dalam pentadbirannya.
Adun Seputih itu mendakwa kerajaan BN menjadi pernyebab pendidikan kaum cina di negara ini semakin mundur kerana peruntukkan yang disalurkan tidak adil. Beliau juga mendakwa kekurangan sekolah cina dan juga kekurangan tenaga pengajar menyebabkan masyarakat cina di negara ini ketinggalan serta susah untuk mendapatkan pelajaran yang sempurna. Beliau berkata perkara ini sepatutnya ditangani oleh kerajaan BN sejak dahulu lagi.
“Najib seharusnya tahu, bahawa hingga ke saat ini, banyak masalah yang telah lama dihadapi dalam pendidikan masyarakat Cina tidak diselesaikan.
“Dengan peruntukan tidak adil, kekurangan sekolah dan guru-guru. Isu ini sudah lama dihadapi sekolah-sekolah rendah Cina serta sudah berulang kali dibangkitkan pimpinan pembangkang, kumpulan dan komuniti Cina. Namun tidak diselesaikan kerajaan walaupun sudah memegang kuasa selama beberapa dekad,” katanya dalam satu kenyataan.
Cepat-cepat berambus dari Malaysia ...... 
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...