Isnin, 28 April 2014

BILA OBAMA DATANG, PAPA HILANG KEWARASAN & MACAI PKR GIGIT KEYBOD.

Sedikit ulasan berkenaan lawatan rasmi Presiden Amerika Serikat, Obama Hussien Barrack. 
Seperti biasa, bermacam-macam jenis 'lughah' sudah keluar oleh puak umnofobia dan Najibfobia.
Ambe tak terkejut bila Obama taknak jumpa papa. 
Dan ambe tak terkejut bila KJ yang berada dibelakang Obama mengiringinya semasa Airforce One mendarat. 
Ini semua Politik der. Kita nak bising pong-pang sana ,pong-pang sini bukan ada faedah pun. 
Hubungan diplomatik diantara mana-mana negara itu amalan biasa der. 

Kita maklumlah, puak umnofobia dan najibfobia jadi gerun dikeranakan sebab-sebab berikut:-
  1. sebagai petanda berakhirnya penipuan dan pembohongan Papa selama ini mengenai Malaysia dan pentadbirana negara dibawah DS Najib.

  2. Presiden Obama melihat dan meninjau sendiri keadaan Malaysia dengan mata kepala nya.

  3. Segala usaha Papa selama ini memburukkan imej negara dan pentadbiran DS Najib akhirnya terbongkar sendiri sebagai suatu pembohongan yang besar.

  4. Kes Liwat II Papa dapat diperjelaskan dengan benar kepada Obama.

  5. Memulihkan imej Malaysia dan pentadbiran DS Najib serta memberikan kelebihan dari segi perbatuan politikal. 

  6. Pembuka mata kepada pengundi Cina bahawa pentadbiran BN yang diterajui UMNO diterima baik oleh Pejabat Presiden Amerika Serikat. 
Benda-benda diplomasi bersifat politikal sebegini tak perlu menggunakan ayat-ayat canggih untuk menjelaskannya.

Kita juga maklum, setelah Karpal Singh mati dalam kemalangan ngeri , DAP nak bertinju dengan PAS kerana Hudud dan masalah bekalan air di Selangor , sudah membuka mata ramai rakyat mengenai kepincangan dan kelemahan dap pkr pas.

Pengundi Cina waima masih difikirkan bersetia kepada DAP namun tanpa sokongan pengundi Melayu dan India , kekuatan mereka pun menjadi lumpuh. Kekeciwaan pengundi Cina pasti tidak dapat dielakkan lagi. Mereka sendiri terhukum dengan angan-angan dan impian DAP dibawah kuku besi dinasti Lim. 

Dalam PKR pula, ramai yang sudah menganggap , parti keluarga Anwar Ibrahim sudah tak mampu menjadi tonggak dan semangat Reformasi yang semakin tawar dan hambar. Pertandingan PKR pun sudah menjadi menjadi seperti proses ayam dijual di pasar.

Jadi, apalagi yang tinggal kepada PAS DAP PKR sekarang ini?
Waima pengkritik dalaman UMNO masih berleluasa namun rata-rata rakyat sudah menerima kenyataan bahawa kritikan yang diketengahkan adalah untuk memperbaiki kelemahan.
Pada pengkritik tegar UMNO, kelemahan pentadbiran DS Najib bukan faktor yang bakal menjahanamkan kepercayaan rakyat dari kalangan pengundi Melayu. Kerana, rakyat jelas melihat gambaran yang lebih besar dari kelemahan-kelemahan dalam pentadbiran DS Najib.

Satu signal yang jelas, rakyat pun dah naik jemu dan muak dengan politik kebencian dan perpecahan yang dibawa oleh DAP PKR PAS. Bukankah sekarang ini semakin jelas dan nyata agenda peribadi yang dibawa oleh DAP PKR PAS dan bukannya kepentingan dan agenda rakyat. 

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...