Selasa, 22 Oktober 2013

PRK N.20 SG LIMAU :- HANGPA KAT SINUN TU ELOK UNDI BN , LAGU TU HANGPA UNTUNG NOO ...Siapa yang boleh lupa 'Luka' yang dihiris tajam oleh Pahrolrazi dan Mahfuz masa era pentadbiran arwah Azizan dulu? Depa berdua tu banyak menyusahkan dan menyukarkan arwah Azizan. Sampai ada khabar-khabar angin yang sebut, apa yang berlaku kepada arwah Azizan kerana permainan sihir dan santau kerana dengki dan dendam. Bukan main terok arwah Azizan dicerca dan disumpah seranah sampaikan masa pengebumian arwah pun masih ada puak-puak kianat dalam PAS dok buat kacau. La nie, Kedah kembali kepangkuan BN. Dibawah era pentadbiran Datuk Paduka Mukhriz Mahathir, anak Mahathir yang mewarisi legasi ayahnya. 

Arwah Azizan dikutok dan dicela oleh puak-puak penyamun tarbus PAS kerana arwah jalinkan kerjasama baik dengan pemimpin seperti Tun Dr Mahathir. Arwah menolak Politik Kebencian. Dan arwah percaya bahawa Kedah Darulaman adalah milik orang Melayu. Malangnya puak penyamun tarbus PAS tak menyukai sikap ukhuwah yang arwah amalkan. Maka depa pun cuba rampas kuasa dan memburukkan arwah dengan macam-macam cara. 

Depa juga sekongkol dengan pemimpin DAP untuk bantah segala arahan dan buat kacau terhadap arwah. Yang lebih rapat dan mesra dengan arwah adalah pemimpin UMNO saja pada masa itu. Para penyokong arwah dalam PAS pun terkena bahananya. PAS PUSAT langsung tak ambil peduli. Manakala, puak Pahrolrazi dan Mahfuz dok pulaukan mereka macam makhluk asing. 

Logiknya, jika mereka masih mengundi PAS, mereka tetap dilayan seperti anaktiri oleh PAS PUSAT dan puak penyamun tarbus PAS. Tapi bila mereka sokong Mukhriz, mereka mendapat penghormatan dan layanan selaku anak-beranak yang besar. Lagipun, depa semua anak-beranak arwah Azizan. Ya depa takde apa-apa dendam kepada Pahrolrazi dan Mahfuz, tapi dua orang malaon tu sama peel cam cinabeng DAP. Depa berdua tetap berdendam kesumat dengan anak-beranak arwah Azizan.  Itulah sikap puak penyamun tarbus PAS. 

Molek benarlah, jika hangpa anak-beranak arwah Azizan dan penyokong arwah Azizan undi sahaja BN. Hangpun tak rugi apa-apa malah hangpa untung besar. Inipun sebagai tindakan menyelamatkan hangpa dari api dendam tak pernah padam puak Pahrolrazi dan Mahfuz. Selamatkanlah diri hangpa dengan mengundi BN. 

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...