Ahad, 9 Jun 2013

BODOHNYA CINABENG TUA KUTOK NAMA LIMKITSIAL.

Cinabeng Warga Emas terbodoh di dunia, bernama Limkitsial semakin lama semakin bodoh melampau-lampau. Setaraf bodohnya dengan spesis Cinabeng-Saduran yang menjadi punahsial dalam kerajaan. Dalam minggu ini sahaja. cinabeng-cinabeng di Malaysia, membuktikan mereka amat bodoh. Ada tiga kebodohan yang cinabeng di Malaysia pertontonkan di minggu ini. 


Pertama, kebodohan cinabeng nama Kua, yang mempertikaikan kewujudan UiTM. Menurut kebodohannya, UiTM melanggar hak asasi manusia. Sebabnya, UiTM dibiayai sepenuhnya oleh wang pembayar cukai. Majoriti pembayar cukai, ialah MELAYU. Koporat cinabeng keparat mampu bayar cukai, kerana MELAYU berbelanja tanpa ada diskriminasi kepada perniagaan cinabeng. Lagipun, UiTM adalah di jamin dalam Perlembagaan Malaysia. Artikel 153 membenarkannya. Sepertimana, sekolah-sekolah cinabeng dibenarkan. 


Kedua, kebodohan cinabeng bernama Eugene, yang menjadi staf berbayar gaji di PEMANDU, dari wang pembayar cukai. Belaiu adalah Pengerusi di unit , UNITED AGAINST CRIME, di bawah PEMANDU. Dalam satu program, sepatutnya Zahid Hamidi memberikan ucapan. Tetapi dikatakan, Pengerusi cinabeng bodoh, Eugene, membatalkannya. Tak tahu lah apa sebabnya. Maklumlah, kerana akhir-akhir ini, Zahid Hamidi begitu lantang dan tegas terhadap perbuatan curang dan jahat puak DAP cinabeng. 

Ketiga, ialah kebodohan cinabeng tua kutok Limkitsial yang mengsyorkan SPR dipecahkan kepada tiga. Alasan bodohnya; ialah kerana beliau sendiri terlalu bodoh untuk memahami peruntukan dalam Perlembagaan mengenai fungsi SPR. Cinabeng tua kutok Limkitsial, sepatutnya pecahkan dulu fungsi CEC dan jawatan Setiausaha Agung DAP kepada seratus. Barulah, pemilihan dalam DAP menjadi lebih adil dan saksama. 

Sampai bilakah kita harus sakit kepala dan membiarkan pelbagai kebodohan cinabeng-cinabeng di Malaysia ini? Oleh itu, marilah kita bersama-sama mencerdikkan semua cinabeng-cinabeng di Malaysia. Apa caranya? Yakni dengan melancarkan dan memperkuatkan kempen BCL dan BBC. Ini di atas keprihatinan kita mahukan cinabeng TIDAK LAGI MENJADI WARGA MALAYSIA YANG TERAMAT BODOH. BIKIN MALU MALAYSIA !

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...