Rabu, 21 November 2012

KELEBIHAN & KEMEWAHAN IBU KANDANG PKR BERNAMA ZURAIDA.

 
 
IBU KANDANG INI dilahirkan di Sumatera. Akibat desakan hidup, ibu kandang ini di bawa berpindah ke Singapura pada masa Singapura masih berada dalam Malaysia. Selepas perpisahan Singapura dari Malaysia, famili ibu kandang ini memutuskan untuk menetap di Malaysia. 
 
Belaiu bermula sebagai penjual buah-buahan. Hanya mempunyai sebuah kereta jenis myvi. Semuanya itu berubah mendadak bila beliau dicalunkan oleh pkrngok di Ampang dan menang. Setelah empat tahun bergelar YB, kehidupan ibu kandang itu berubah sekelip mata. 

Dari Myvi kini ibu kandang berkenaan adalah pemilik tiga buah kenderaan termewah di pasaran:-
1. Volvo XC90 2.5T
2. Toyota Hilux Double Cam 2.5 AT
3. Mercedes Benz E240

Ini baru empat tahun menjadi YB. Kalau dilanjutkan lagi sepenggal agak-agak kilang Mercedes, kilang Toyota dan kilang Volvo pun beliau mampu memiliki saham. Agaknya lah kan. Kira hebat lah pemimpin pkr dan pakatam ahzab. Dalam empat tahun mampu merubah nasib mereka dari melarat ke jutawan.

Begitu licik pemimpin pakatam ahzab menipu rakyat. Kasi rakyat marah kepada UMNO/BN supetul-betul depan mata rakyat depa dok rompak sana sini. Dalam kerakosan dan kerasokan mengumpul harta segera dan mengekalkan kekuasaan, pemimpin pakatam ahzab sanggup melakukan apasaja seperti orang yang tengah mabok todi haram. Habis semua di hadapan mereka langgar je. 

Pemimpin pakatam ahzab sudah tak kenal halal dan haram lagi. Bagi pemimpin pakatam ahzab apa yang terpenting buat mereka ialan pengumpokan harta kekayaan peribadi. Peduli apa pemimpin pakatam ahzab kepada rakyat. Rakyat bagi pemimpin pakatam ahzab ialah barang mainan dan hamba abdi mereka untuk mencapai hasrat dan matlamat peribadi mereka.

Negara nak jahanam ka,
Bangsa nak jahanam ka
Agama nak masuk longkang ka,
Pemimpin pakatam ahzab tak peduli itu semua asalkan depa kaya-raya dan mampu perhambakan rakyat selama mereka mampu.

Tolong sedar lah rakyat !

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...