Isnin, 29 Oktober 2012

HINDRAF DAH NGAMOK KERANA PAKATAM AHZAB SELANGOR HADKAN KUOTA MASUK SEKOLAH SAIN ... ERK??!!

SAYA MAHU PAS JUGA BERI KUOTA KEPADA PELAJAR SRJT UNTUK MASUK DALAM ITU PASTI, TAHFIZ & S.A.R. TAJAAN PAS !

SEKOLAH SAIN IALAH SEKOLAH PENDIDIKAN PERCUMA YG BAKAL DITUBUHKAN OLEH PAKATAM AHZAB TAK LAMA LAGI....

TU LA PASAL HINDRAF BILA KORANG IMPOT LAIN2 WARGA INDIA MASUK SINI ... 
AKHIRNYA PLAKAD PUN TULIS BAHASA TAMIL .. MANA ORANG NAK FAHAM ???!!!!!

Hadoi Mamat HINDRAF Yang korang tulis dalam bahasa TAMIL tu ingat semua orang boleh faham ke apa korang tuntut ?

INILAH SEBABNYA KENAPA TUNTUTAN HINDRAF UNTUK KUOTA MASUK SEKOLAH SAIN TIDAK DAPAT DITUNAIKAN OLEH PAKATAM AHZAB PKR PAS DAP DI SELANGOR, BENDERA SENDIRI PUN TAK MAMPU NAK MAINTAIN DAN JAGA APATAHLAGI KEPENTINGAN RAKYAT JELATA!

Bagi menambahkan lagi lawak jenaka kelemahan pentadbiran Pakatam ahzab yang setiap tahun mengharapkan lapuran Ketua Audit Negara untuk tunjuk bagus, kali ini sekali lagi HINDRAF yang sudah tak popular lagi cuba memberikan impak momentum.

Di hadapan pejabat pendidikan daerah Kuala Langat setelah ceramah PAS, ceramah gula-gula Anwar Aib Braheem dan cermaah agama DAP gagal mendapat sambutan, HINDRAF berdemo ringan-ringan tulang dengan plakad tulisan TAMIL ! 

Menuntut SISTEM KUOTA KEMASUKAN SEKOLAH SAIN. Ya tuan-tuan dan puan-puan SEKOLAH SAIN ... TAK SYAK LAGI ! bukan SEKOLAH SAINS TAPI SEKOLAH SAIN YAKNI SEBUAH SEKOLAH PENDIDIKAN PERCUMA TAJAAN PENUH PAKATAM AHZAB DI BAWAH MANIFESTO-BUKAN-JANJI YANG DIJANJIKAN DAN BUKAN UNTUK DITEPATI. 

Semasa HINDRAF mula-mula wujud beberapa tahun dahulu , mereka mendakwa bahawa etnik India telah sengaja dipinggirkan oleh BARISAN NASIONAL kerana mengutamakan Polisi Afirmatif dan Artikel 153. Cukup benci HINDRAF pada waktu itu dengan perkataan KUOTA. Mereka mahukan MERITOKRASI.

Bilamana MERITOKRASI dilaksanakan, barulah etnik India sedar bahawa mereka perlukan SISTEM KUOTA semula. Menyedari mereka di tipu oleh HINDRAF, maka HINDRAF pun tak mampu lagi mempertahankan sokongan kepada Pakatam Ahzab. 

Perubahan nasib yang kononnya HINDRAF bawa untuk etnik India jika menyokong Pakatam Ahzab berakhir dengan tragedi pertama bagi etnik India dalam isu Kg Buah Pala di Pulau Pinang. HINDRAF enggan bekerjasama dengan MIC dan dengan nada sombong dan angkoh menyatakan bahawa mereka lebih mulia daripada MIC.

Bila HINDRAF mula dikhianati oleh PKR dan DAP serta PAS, maka berpecahlah HINDRAF menjadi dua dan tiga kelompok. Kini kelompok yang keciwa mencuba nasib mereka dengan demo kecil dengan plakad tulisan TAMIL !.. Mana lah orang nak faham apa tuntutan mereka kerana di tulis dalam bahasa Tamil. Kira syok sendiri sahajalah.

Apapun kita pun tertanya-tanyalah apakah SEKOLAH SAIN sebenarnya ?
Adakah merujuk kepada SEKALI SAIN DAPAT BAS MEWAH & TRELER MEWAH ?

BINASALAH PAKATAM AHZAB SELURUHNYA !

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...