Sabtu, 9 Jun 2012

SEMBAH DERHAKA LAGI? PAKATAM MAKIN BIADAP


Si Gampang A/L DAP Kepala Lembu Hitam merafak sembah derhaka, kata si Gampang A/L DAP Kepala Lembu Hitam:-
SEMBAH DERHAKA PATIK MINTA SUPAYA TUANKU SULTAN PERAK MELETAK JAWATAN DAN BERTANDING DI MANA-MANA DUN KUALA KANGSAR BANDAR DIRAJA KUALA KANGSAR JIKA INGIN SANGAT MENCAMPURI URUSAN POLITIK NEGERI PERAK. JIKA TIDAK, PATIK MINTA SUPAYA TUANKU JANGAN MEMIHAK. PRU 12 RAKYAT PERAK TELAH BUAT PILIHAN. PRU 13 SEKALI RAKYAT PERAK AKAN MEMBUAT PILIHAN.
Mari kita tengok FAKTA PRU 12, siapa sebenarnya mempunyai kerusi paling banyak dalam DUN PERAK  sebab si Gampang A/L DAP KEPALA LEMBU HITAM dah lupa pasal FAKTA dan asik nak berAUTA:-


Amat jelas RAKYAT PERAK BERI 28 KERUSI KEPADA BN melebihi dari DAP (18) , PKR (7) dan PAS (6). Dari segi perundangan yang sah dan bukan ikut PUAK KEPALA LEMBU HITAM, jika PAS dan MELAYU PKR tidak berkhianat kepada MELAYU PERAK, dah tentulah DAP BANGSAT KEPALA LEMBU HITAM TAKKAN DAPAT BERKUASA DI PERAK. 

TAPI SI GAMPANG A/L DAP KEPALA LEMBU HITAM LUPA!  PAS DAN PKR BERKHIANAT KEPADA MELAYU PERAK DENGAN BERSETUJU UNTUK JADI KELDAI DAN KUDA TUNGGANGAN DAP. AKIBATNYA, DAP DAPAT BERKUASA WALAUPUN MENTERI BESAR DARI KALANGAN LEBAI KELDAI PAS BERNAMA NIZAR KEPARAT!

INILAH BODOHNYA DAN TOLOLNYA PUAK LEBAI KELDAI PAS! KERUSI BARU ADA 6! DAP ADA 18 KERUSI! APA KE BODOHNYA DAN TOLOLNYA PAS INI PERGI KE DAP YANG CUMA ADA 18 KERUSI SAHAJA? BODOHNYA PAS TAK SEKARA!

BODOHNYA MELAYU PKR PULA SEBAB MEMBONTOTI KEBODOHAN PAS ! KALAU SEMUA ADUN MELAYU PKR PERAK BERSAMA DENGAN BN YANG ADA 28 KERUSI DAH GERENTI PKR DAN PAS AKAN MENJADI TUAN DAN LEBIH VOKAL DARIPADA DAP DALAM PAKATAN BODOH DEME.

PERGABUNGGAN DAP-PAS-PKR BUKANLAH DI ATAS PILIHAN RAKYAT PERAK PUN!
MANA ADA ? RAKYAT PERAK PILIH ASING-ASING ! MANA ADA SEBUAH ENTITI BERNAMA 'PAKATAN RAKYAT' BERTANDING ???? DEME SEMUA DALAM PAKATAN RAKYAT BERTANDING ATAS NAMA PARTI MASING-MASING. ITULAH CARA PAKATAM MENIPU RAKYAT PERAK!  TIPU TU YEOP !

KALAU BUKAN KERANA SULTAN PERAK TAK MEMIHAK KEPADA MANA-MANA PIHAK DAH TENTU SULTAN PERAK ISYTIHAR BN JADI KERAJAAN NEGERI SEBAB PADA MASA ITU BN MEMPUNYAI MAJORITI 28 KERUSI DAN MERUPAKAN PEMENANG KERUSI TERBANYAK DARI SEMUA PARTI-PARTI POLITIK YANG BERTANDING!

PAS DAN PKR TAK BERI APA-APA PERSETUJUAN LAGI DENGAN DAP UNTUK TUBUH KERAJAAN CAMPURAN!

SULTAN PERAK SANGGUP TUNGGU DAP PKR PAS PUNYA KEPUTUSAN SAMADA DEME NAK BUAT KERAJAAN CAMPURAN ATAU TIDAK.

BILA DAP-PKR-PAS TAK BERSETUJU DAN BERSEPAKAT MENGENAI PERLANTIKAN MENTERI BESAR, SULTAN PERAK JUGALAH YANG MEMANGGIL SEMUA ADUN-ADUN BODOH PAS-PKR-DAP UNTUK TANDATANGAN SURAT PERSETUJUAN BERSAMA. 

KALAU BUKAN KERANA TINDAKAN BIJAK SULTAN PERAK YANG BERTINDAK DI ATAS KEPENTINGAN RAKYAT JELATA PERAK DAN TAK BERPIHAK KEPADA MANA-MANA PIHAK KERANA MENGHORMATI KEPUTUSAN RAKYATJELATA , DAH TENTU TAK MERASALAH DAP BERKOKOK DI PERAK SELAMA HAMPR 18 BULAN!

DAH TENTULAH NIZAR BANGSAT TAK MERASA JADI MENTERI BESOR PEROK YEOP!

SEMUA ITU SULTAN PERAK LAKUKAN MENGIKUT UNDANG-UNDANG TUBUH KERAJAAN NEGERI PEROK YEOP!

BUKAN SALAH SULTAN PERAK BILAMANA ADA ADUN DAP DAN PKR YANG MELOMPAT PARTI PUN ! BILA ADA ADUN MELOMPAT PARTI DAH TENTULAH SURAT PERJANJIAN TERDAHULU TERBATAL DENGAN SENDIRI KERANA ADUN-ADUN YANG MELOMPAT PARTI ISYTIHAR DAH TAK SOKONG KERAJAAN CAMPURAN DAP-PKR-PAS DAN MENYOKONG BN !

DAH TENTULAH BILA ADUN-ADUN YANG MELOMPAT TAK SOKONG DAH KERAJAAN CAMPURAN BAHLOL PAS-PKR-DAP BERMAKNA KERAJAAN CAMPURAN DAP-PKR-PAS GUGURLAH DENGAN SENDIRI JADI KERAJAAN ! SEBAB TAK MEMPUNYAI MAJORITI KERUSI LAGI DAH !

MAJORITI KERUSI DAH BERPIHAK KEPADA BN PULAK! 

NIZAR KEPARAT JADI MENTERI BESOR SEBAB SEMUA ADUN-ADUN PAS-PKR-DAP SAIN SURAT PERSETUJUAN BUKAN DI LANTIK DAN DI PILIH DI DALAM DUN PEROK YEOP! PERLANTIKAN NIZAR CUMA DISAHKAN SAHAJA DALAM DUN SEBAGAI MEMATUHI UNDANG-UNDANG TUBUH KERAJAAN YEOP!


JADI DIMANAKAH RASIONALITI SI GAMPANG A/L DAP BANGSAT KATA SULTAN PEROK CAMPUR TANGAN DALAM POLITIK? TANPA SULTAN TAKDE POLITIK LA NGOK BETUL PAKATAM!


SILA BUAT LAPORAN POLIS BANYAK-BANYAK TERHADAP SI GAMPANG A/L DAP BANGSAT KEPARAT TERSEBUT. KENYATAAN BELIAU SUDAH MENGHAST RAKYAT MEMBENCI SULTAN SATU KESALAHAN JENAYAH DI DALAM AKTA HASUTAN.


Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...