Sabtu, 9 Jun 2012

PAKATAM: " KAMI IKHLAS JANJI BERI RM50 KEPADA KAUM IBU YANG TUNAIKAN JANJI KAUM BAPA LER BUKAN KAMI!"

GEORGE TOWN: Semua kaum ibu di Malaysia tanpa mengira status pendapatan atau pekerjaan akan menerima RM50 sebulan, kata Ketua Wanita Keadilan, Zuraida Kamaruddin.

"Pakatan juga akan mewajibkan suami memberikan wang simpanan sebanyak RM10 hingga RM100 kepada isteri melalui satu skim simpanan yang akan diperkenalkan. Mereka boleh mengeluarkan wang itu selepas mencapai umur 50 tahun," ujarnya.

WOI apa nie ???? PAKATAM yang berjanji si suami plak dipaksakan menunaikan janji PAKATAM? Hamboi ! Hina dinanya kaum suami di mata PAKATAM. Macamlah para suami di Malaysia nie semuanya tak beri duit sesen pun kepada para isteri mereka! Begitulah hinanya para suami diperlekehkan di buli oleh PAKATAM ! Korang hendak mengundi lagi ke PAKATAM kalau macam nie?

Dah lah kedekut taik idung masin cuma beri RM50 sebulan kepada semua kaum ibu termasuklah segala EXCO ADUN dan AHLI PARLIMEN PAKATAM! Free je dapat RM50 sebulan ! Kemudian paksa plak para suami menunaikan janji yang PAKATAM LAKUKAN ! CEH ! Bangsat sungguh lah Pakatam nie.

Kalau dalam isu PTPTN , Pakatam hendak cairkan aset negeri kalau dalam isu RM50 nie plak PAKATAM CAIRKAN POKET SUAMI ! Bukannya PAKATAM hendak membantu meringankan bebanan para suami sebaliknya PAKATAN HENDAK MENAMBAHKAN LAGI BEBANAN KEPADA PARA SUAMI!!!!

Ini samalah dengan kes putar belit YB Rodziah mengenai janji Pakatam hendak beri elaun bulann kepada ibu tunggal dalam manifesto mereka pada PRU 12 lalu. Putar belit YB Rodziah mengenainya ialah seperti berikut:-
"Kalau kita lihat, mungkin istilah di situ yang buat kita keliru. Elaun yang dimaksudkan itu sebenarnya adalah bantuan (dalam bentuk lain),” kata beliau. 
Kenyataan Rodziah jelas mengeliru dan mencurigakan. Setiausaha Politik kepada Menteri Besar Faekah Husin sebelum ini mengakui bahawa Pakatan Rakyat masih belum menunaikan janji untuk memberi elaun kepada ibu tunggal.
"Kita tidak beri elaun bulanan. Bantuan itu pun boleh dikira sebagai elaun kepada ibu tunggal," katanya.
Keliru kepala hotak Rodziah ! Apa ingat semua rakyat nie bangang sangat ke tak tahu apa yang di tulis oleh Pakatam dalam manifesto mereka yang lalu? Rodziah yang keliru sebenarnya apabila hendak menyamakan bantuan dengan elaun. Bengong sungguh Pakatam! Ngok Pakatam tak sekara !

Dulu Pakatan berjanji hendak beri elaun anak pusat asuhan kanak-kanan bernilai RM75 sebulan, elaun khas ibu-ibu yang memilih untuk menjadi suri rumah sepenuh masa, elauan khas ibu tunggal, bantuan kewangan untuk anak muda berkahwin, bantuan geran untuk perniagaan, memberi sewa percuma sekurang-kurangnya tiga bulan pertama di premis perniagaan milik kerajaan negeri dan membiayai rawatan percuma untuk warga Selangor yang berusia 60 tahun ke atas.

Walaubagaimanapun, setelah ditegur kerajaan negeri secara drastik meluluskan peruntukan untuk membiayai elaun anak tadika bernilai RM75 sebulan tetapi hanya kepada kira-kira RM3000 pelajar untuk fasa pertama.

Tidak dinyatakan juga bagaimana proses pemilihan 3000 pelajar itu walahal pada tahun 2008 sahaja, sebanyak 411 buah tadika dicatatkan dengan purata 20,550 murid atau 50 murid setiap tadika.

Kerajaan negeri juga sepantas kilat mengumumkan potongan cukai pintu sebanyak 20% hingga 25% untuk rumah pangsapuri rendah di negeri itu, juga selepas ditegur seteru politiknya.

Bagaimanapun, keputusan itu terus mendapat kritikan apabila diskaun cukai pintu itu dibuat tidak meliputi semua kediaman sepertimana yang dijanjikan dalam menifestonya sebelum in.

Itu lah cara PAKATAM BERPOLITIK DAN MEMPERBODOHKAN RAKYAT SEPANJANG MASA! Anda tak perlu lagi mengundi PAKATAM untuk menunggu begitu lama PAKATAM menunaikan janji-janji mereka kerana MEMANG MEREKA AKAN MENGKHIANATI JANJI-JANJI MEREKA!

SATU UNDI BUAT PAKATAM SAMALAH DENGAN SATU JANJI TAK TERTUNAI !

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI KECING BAPAK PENIPU
PAS MATI KUTU KENA BULI SEKUTU
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...